Tein kotikaljaa niistä mallas-valmispusseista, tein aivan ohjeen mukaan, mutta kalja ei ole käynyt kunnolla, siis ei mitään sihahdusta kun avaa pullon... (oli reippaasti kädenlämpöistä, tein kattilassa ja keittiöpyyheliinan alla annoin olla) puuttuu hapot kokonaan.. mikä avuksi. voisiko lisätä joukkoon esim. tuota valmis perhekalja-tyyppistä? tai jotain muuta, että kelpaisi joulupöytään suvulle juomaksi!! auttakaa nopeasti joku viisaampi? :)
Kotikalja ei onnistunut, apua tarvitaan..
4
5871
Vastaukset
- joulukalja
näin bruutkaattin valmistaa
http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/artikkeli/Kotikalja/1135244630091
kun ei ollut mtitään valmisesasanssia http://www.laihianmallas.fi/index.php/tuotteet/kotitaloudet-/tuoppi-kotikalja - Kiinostunut1
Miten tehdään kunnon kiljua ?
- Isäopetti
Kiehauta 2 dl kaljamaltaita vesilitrassa ja anna seistä puoli tuntia. Siivilöi neste toiseen astiaan lisää vettä niin että tulee 3 litraa kädenlämpöistä nestettä, lisää 700 g sokeria, murenna sekaan 1 pala hiivaa. Peitä liinalla ja laita vedottomaan paikkaan, esim. keittiön kaappiin ja anna olla liikuttamatta kolme päivää. Astiassa pitää olla tilaa, koska kilju kuohuu. Silloin on kotikaljaa, ja menee vähän hattuun. Jos jatkat viikon, tulee kirkasta, katkeran makuista ja menee enmmän hattuun.
- Anonyymi
Höpöhöpö
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 467455
- 324098
- 573635
- 503150
- 172826
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons522386- 532327
- 432268
- 372268
- 162246