Olen ollut läsnä muutaman kerran juustoillassa.
Tarjolla oli 5-7 erilaista juustoa ja
valkoviiniä ja punaviiniä.
Omenanpaloja, viinirypäleitä, paprikaa paloina, pieniä suolakurkkuja.
Pipareita suolakeksejä patonkia.
Hyviä olivat mutta, koska itse en juonnut viinejä, jäi mielipiteeksi nuo juustokin menevät haaskaan, kun en makuja yhdistele....
Asiaa osaava teepä lista tarjottavista läsnä 5 henkeä.
Laskisin juustoja 150-200 g / henkilö viiniä 5 dl ja muuta mättöä n. 3-400g hengelle.
Itse ajattelisin; Musta Pekka pipareita
Joku homejuusto pipari / keksi tai patonki
Kreivi Luostari tai Mustaleima..
Ihan arkipäivän "ruokajuustoja" en ottaisi eli: Olterman Turunmaa emmental tai edam
Jos olisi; Musta Pekka mustapippuri Joku home juusto Luostari tai Kreivi mustaleima emmental...
Pipareita joitain suola keksejä patonkia
tekisi hunaja pähkinöitä kirsikkahilloa
omenaa päärynää viinirypäleitä pieniä suolakurkkuja
Punaviini ja valkoviini?
Sekä ihan perus maitosuklaata ja tummaa suklaata..
Juustoa & viinillä ?
5
359
Vastaukset
- anna hyviä ohjeita
http://koulut.tampere.fi/materiaalit/to/tuotekehitys/maistaminen.html
jos tuossa ovat ne maut
ja haju aisti voimistaa
eli asialliset viinilasit ja oikea lämpötila tarjottaville..
Itse en pidä esimerkiksi salmiakista tai "kuivista" viineistä koen ne happamina..
Maistamistilaisuuden järjestäminen:
Yleisiä ohjeita arvioijille:
Tutustukaa arviointilomakkeeseen tarkoin ennen arviointia. Pyytäkää mahdollisista epäselvistä kohdista selvitys arvioinnin järjestäjältä.
Arviointi vaatii keskittymistä ja hiljaisuutta. Arviointia suorittavaa henkilöä ei saa häiritä.
Kukin arvioija toimii täysin itsenäisesti antamatta muiden mielipiteiden vaikuttaa.
Koska hajuaisti on yleensä herkempi kuin makuaisti, on parasta tutkia näytteiden haju ennen makua.
Huuhtokaa suunne vedellä ennen maun arviointia. Myös näytteiden välillä on hyvä huuhtoa suu. Juuri ennen arviointia on vältettävä kahvin juontia, pastillien syöntiä ja tupakointia. (1 h ruokailun jälkeen, ½ h kahvinjuonnin / tupakoinnin / pastillin syönnin jälkeen)
Ottakaa näytettä suuhunne niin paljon, että se leviää koko suuhun. Näytteen voi nielaista tai sylkeä pois. Jos näytteitä on useita, makuaisti väsyy helposti, tämän voi estää jos näytteitä ei niellä.
Jos olette nuhainen, huonovointinen tai kiireinen ei kannata osallistua arviointiin, koska tulos ei ole luotettava.
Jos näytteistä on arvioitava useita ominaisuuksia esim. haju, maku, väri, rakenne tulisi arviointi suorittaa ominaisuus kerrallaan kaikista näytteistä. Ensin esim. kaikista haju, sitten kaikista väri jne.. Näin vältetään eri ominaisuuksien vaikuttaminen toiseen.
Arvioijan omakohtaiset havainnot näytteistä ovat aina erittäin merkityksellisiä. Niinpä havaitessanne näytteessä jotakin epätavallista esim. sivumaku, -haju tms. , kuvailkaa sitä mahdollisimman tarkasti.
Koska ennakkotiedot näytteistä vaikuttavat arviointiin, ei maistajille anneta ennen arviointia tietoa näytteistä. Arviointitilanteen jälkeen on mahdollisuus kysellä näytteistä.
Aistinvarainen arviointi on osa ammattitaitoa, sitä kannattaa kehittä ja harjoitella. Nämäkin arviointitilanteet opettavat, joten suhtautukaa arviointitilanteeseen vastuuntuntoisesti ja huolellisesti.- tai sitten en
Vain yksi on tupakoiva?
Aion kertoa mitä luin ettei ole hyväksi tupakoida ennen maistelua...en tarkoita ettei niin saa tehdä jos haluaa..mutta sijoitan ostamalla tarvikkeet joten katson oikeudekseni kertoa makuaistiin vaikuttavasta tupakasta juuri ennen maistelua. - emäntänä
tai sitten en kirjoitti:
Vain yksi on tupakoiva?
Aion kertoa mitä luin ettei ole hyväksi tupakoida ennen maistelua...en tarkoita ettei niin saa tehdä jos haluaa..mutta sijoitan ostamalla tarvikkeet joten katson oikeudekseni kertoa makuaistiin vaikuttavasta tupakasta juuri ennen maistelua.Hankin
Laitilan Brändy Long Dink ja maistoin hileisen kylmänä oli pieni pettymys hinta oli 3, 52 € tuo pullo 33 d 5,5 % vol
Ajattelin sitä lisäksi pullon / henkilö kuin tauko/jano juomaksi..
Viineistä suurin osa 16 laitan lasitkin jääkaappiin josta otan sitten..
juustot huoneen lämpöisinä..
... vieraat tulevat matkan päästä joten tarjoilun on oltava lähes valmis..
- Kahvinmakuinen mud c
Taidan tehdä tämän jos joku haluaa kahvia ja kakkua jälkkäriksi.
Tämä ihanan pehmeä suklaakakku maistuu suomalaisten suosikkijuomalle eli kahville! Mikäli haluat että kakku on sisältä todella löysä (ja ERITTÄIN suklainen), voit myös lisätä kaakaojauheen lisäksi voin joukkoon pienen määrän (noin 50-75g) sulatettua tummaa suklaata.
Ainekset:
150 g Arla Ingman Meijerivoita
1 dl tummaa kaakaojauhetta
2 kananmunaa
3 dl sokeria
2 rkl kokonaisia kahvipapuja
1 tl vaniljasokeria
1 dl vahvaa kahvia
2 dl vehnäjauhoja
Koristeluun:
0.5 dl suklaapapuja
Raastettua tummaa suklaata
Tarjoiluun:
2.5 dl Arla Ingman kuohukermaa
Valmistus:
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata voi ja sekoita joukkoon kaakaojauhe. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Murskaa kahvipavut huhmareessa tai tehosekoittimessa mahdollisimman hienoksi rouheeksi. Sekoita murskatut kahvipavut, vaniljasokeri, kaakaosekoitus, kahvi ja jauhot munaseokseen. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 25-30 minuuttia. Koristele lämmin suklaakakku pienillä suklaapavuilla ja raastetulla suklaalla. Anna sitten kakun jäähtyä. Tarjoile mutakakku kermavaahdon kera.- hakee hakee
http://www.valio.fi/herkuttelujuustot/?snsrc=aws_9ad3d62d599f0ddb6885ae390213ec7b20456486105&snkw=juustot&gclid=COKHxt-4xLUCFcN4cAodYSkAzw#/teema=maistelu
Vahinko kun Valio ei neuvo mitä viinejä voisi maistella juustojen kera.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 457412
- 324088
- 573625
- 503140
- 172826
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons512349- 532317
- 432268
- 372258
- 162246