mikä on mielestäsi paras teknillinen linja ja miksi?
mikä linja on paras
10
765
Vastaukset
- kysympäää129
Olisi kiva jos joku kertoisi mielipiteensä.... Itse pohdiskelen tietotekniikan, sähkötekniikan ja automaatiotekniikan välillä... Mistä paras työllistyminen?
- Vastaanpa sitten
Noissa aloissa on vain lievä sävyero. Itse kannattaisin sähkö- tai automaatiotekniikkaa, koska niissä saa myös kovo- ja laitepuolen tietämystä, joka jää pois, kun askaroi pelkän softan kanssa. Tämä saattaa auttaa työllistymään laajemmalle alueelle kuin pelkkä tietotekniikka.
Mutta eihän koulutus vaikuta kuin niihin ensimmäisiin työpaikkoihin, lopuissa vaikuttaa saatu kokemus. - asdasdasd5
Vastaanpa sitten kirjoitti:
Noissa aloissa on vain lievä sävyero. Itse kannattaisin sähkö- tai automaatiotekniikkaa, koska niissä saa myös kovo- ja laitepuolen tietämystä, joka jää pois, kun askaroi pelkän softan kanssa. Tämä saattaa auttaa työllistymään laajemmalle alueelle kuin pelkkä tietotekniikka.
Mutta eihän koulutus vaikuta kuin niihin ensimmäisiin työpaikkoihin, lopuissa vaikuttaa saatu kokemus.Riippuu mihin tarkalleen ottaen haluat suuntautua ja mistä myös hankit oikeaa kokemusta. Sähkö- ja automaatiotekniikka nyt ovat selvästi teollisempaa ja fokus on fyysisissä laitteistoissa, missä taas tietotekniikka on elektroniikkaa ja/tai softakehitystä.
Sähkö- ja automaatiotekniikka on sovelluskohteiltaan monipuolisempaa (tosin ei se elektroniikka tai softakaan kauheasti jälkeen jää, vaikka onkin "yksipuolisempaa"). Opinnoissa tuo rajanveto on kuitenkin suht selvä eli jos se softapuoli tai elektroniikka kiinnostaa reilusti enemmän niin tietotekniikkaan, jos taas koneet ja systeemit, niin automaatiota. Nuo kyllä tukevat toisiaan erittäin hyvin / ovat erittäin läheisiä aloja eli voi sitä myös vähän hyppiä ja opiskella lisää (rautaa tai softaa) omien kiinnostusten kohteiden mukaan molemmilta aloilta saatavalla taustatiedolla.
- huomenta4
Automatiikka, sähkötekniikka, tuotantotalous, rakennustekniikka ja energia ja lvi.
- energy-drink
Hei, minkälaista on energian opiskelu, siis mitä yleensä tehdään? Onko paljon labratöitä vai ollaanko kenties paljon ulkona hommissa vai onko pelkkää ankaraa laskemista? Kuinka energia-ala arvostetaan verrattuna muihin teknillisiin aloihin, pidetäänkö esim. keskimääräisesti parempana? Kumpi painottuu enemmän, kemia vai fysiikka? Miltä näyttää tulevaisuuden työllistyminen, esim. tullaanko repimään kunnolla työmarkkinoilla? Ja lisäksi myös sukupuolijakauma arviolta ois kiva tietää :-)
- sturmo
en opiskele energiatekniikkaa mutta laitoin ykkösvaihtoehdoksi nyt hauissa
käsittääkseni keskitasoisesti arvostettu, ei vaikeampi kuin muutkaan, labrahommia on mutta vain vähän jos ei ylimääräisiä ota (kemian perusteet käydään tosi monella teknillisellä linjalla) ja kai se ympäristätekniikka on enemmän se ulkonapyörimisjuttu, tosin ei kovin paljon sekään. ekologit on erikseen. ja toki koska on teknillinen ala niin fysiikka painottuu mutta kemiallakin on energiassa oma roolinsa (eritavalla kuin vaikka koneella) ja kun energiakriisiin ollaan globaalisti menossa niin tulisi mieleen että energia-alan osaajia tultaisiin tarvitsemaan tulevaisuudessa runsaasti, ainakin energiatekniikkaa sillä mainostettiin
itse otin energiatekniikan koska
1. tietotekniikka tai sähkö ei kiinnosta
2. tefy tms. tuntu vähä liian pahalta
3. ymppi on ekohipeille
4. talous ei sillein nappaa
5. labrahommat ei sillein innosta
6. kuitenkin jonkinlaista monitieteisyyttä olis kiva olla
- titititititittt
Miten tietotekniikan DI:t menestyy maailmalla?
- zxcczcz
Riippuu vähän, mitä alkaa tekemään. Softa-alalla on noin yleisesti kovahko kilpailu kaikessa, mitä ei tehdä suoraan tilaukseen, mutta kekseliäälle kaverille ja sille, jota ala tai sen jokin osa-alue kiinnostaa, tällä ei ole merkitystä. Softan tarve sinänsä ei ole menossa mihinkään, työsarkaa on todella paljon, kun vaan alkaa katselemaan ja opintojen edistyessä tutustuu, mihin kaikkeen sitä softaa voi tehdä. Vois kyllä sanoa, että homma pitää silti olla "sydämmessä" ja 40h /vko koodaamisen pitää tuntua mielekkäältä.
Rautapuolella tilanne on kyllä ihan sama, Intia ja Kiina on aika vaarallisia töiden säilymisen kannalta, mutta itse tekniikkahan on äärimmäisen tärkeää, eikä ole myöskään katoamassa mihinkään. Myös varaa innovointiin.
Kannattaa oikeasti keskittyä tekemään sitä, mikä kiinnostaa ja missä on hyvä. Niin ne parhaat lopputulemat syntyy, eikä tarvii myöhemmin tympiintyä, jos valitsi opiskelualan muista syistä kuin omien kiinnostusten takia.
- Vaikeita valintoja
Onko kemiantekniikkaa tällä hetkellä järkeä lähteä opiskelemaan (työtilanne Suomessa & ulkomailla)?
- asdasdasdd
Kannattaa, jos kiinnostaa. Ei ole niitä suosituimpia osa-alueita vaativuutensa ja monipuolisuutensa takia, mutta antaa pohjatietoja yhden elämän tarpeisiin eli hyvin laajalle alueelle.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 467515
- 334153
- 573655
- 503160
- 172846
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons562426- 542368
- 402309
- 432288
- 162256