Nyt kun grillikausi taas alkaa,haluaisin uusille grillaajille kertoa niksin. Ostan lihaliikkeestä porsaan lihaista kylkeä,sitä ns. raidallista kastikelihaa luullista. Eli pien pala kylkiluuta on paikallaan vielä. Sitä ns. kripsikylkeä (rimpsuluuta) on myynnissä noin 8€/kg ja lihaisa kylki luineen maksaa vaan 5-5,5€/kg. Rimsuluissa ei paljon syömistä ole,siis aivan kohtuuton hinta,verraten kylkeen. Mä keitän kylkipalan reilusti suolatussa vedessä johon olen lisännyt laakerin lehtiä 3-4 kpl maustepippureita 10-15 kpl kokonaisen keltasipulin (valkosipulin kynsiä muutaman) Keitto aika pari tuntia. Annan jäähtyä ja laitan kattilan jääkaappiin. Liha maustuu yön liemessään eikä kuivaa myöskään; liemessä ollessaan. Seuraavana päivänä kun grilli on kuuma - otan lihan liemestä. Kuivaan pinnan talouspaperilla,hieron muutaman tippan öljyä kauttaaltaan pintaan ja asetan lihan grilliin! Paahda liha joka kantilta niin että se on kauttaaltaan kuumaa. Sitä ei tarvitse kuin lämmittää läpikotaisin,sehän on jo kypsää valmiiksi. Ei koskaan ole ollut sitkeetä, niin ammattilaiset valmistaa porsasjuhlien possun lihat! Kypsää lihaa paahdetaan kuumaksi ja nauttien syödään. Nuoret tykkää kun mausteena käyttää myös chiliä, mä en voi käyttää kun miehen vatsa ei kestä sitä!
Grillattu porsaan liha!
1
345
Vastaukset
- Omavatsa
Chilin syöntipäivinä kannattaa jättää kahvin ja maidonjuonti vähemmälle, sekä omenan ja lehtisalaatin(kaalien) syöntiä kannattaa välttää.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 396905
- 323898
- 453280
- 342844
- 162662
- 372228
- 162176
- 372082
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons482047- 371952