Mistä tiedä mikä yhtiö maksaa osinkoa?

harkitsen osakkeita

Osakesijoittaminen kiinnostaa mutta en tiedä juuri mitään siitä. Haluaisin ostaa osakkeita joista saa osinkoja, mistä tiedän mitkä osakkeet ovat niitä joille maksetaan osinkoa, ilmeisesti kaikille osakkeille ei makseta?
Mielessä olisi muutama varmaankin aika yleinen yritys eri aloilta jotka toivottavasti maksavat osinkoa. Aikomus olisi käyttää enintään 500-1000e ainakin aluksi osakkeiden ostoon eli yhdestä firmasta muutamalla satasella. Onko nämä liian pieniä summia vai pitäisikö käyttää esim. vähintään tonni per firma osakkeisiin että saisi mitään järkevää osinkoa eikä mitään karkkirahoja?

Entä osakkeiden ostamisen ja pitämisen kulut, kaupankäyntipalkkiot, säilytyspalkkiot, verottajakin tietysti haluaa osansa ainakin osingoista ja myyntivoitoista. Kulupuoli minua harmittaakin tässä jos esim. osakkeiden pidostakin (säilytys) veloitetaan, koko ajan juoksee kuluja mutta välttämättä arvo ei nouse niin paljoa että edes kulut tulisivat katetuksi.
Jokapaikassa aina kaikenlaisia välistävetäjiä ja loisia mitkä tekee kaiken kannattamattomaksi...

8

2439

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lyhyesti

      Mene Nordnetiin ja avaa tili. Ei maksa osakkeiden pitäminen mitään, ainoastaan ostaminen.

      • :))

        no ainakaan Nordeassa ei tarvi maksaa osakkeiden pitämisestä, jos on avainasiakas eli säästöjä ja rahaa tai lainaa väh. 30000 pankissa.


    • Vakuusvaje

      Esimerkiksi Kauppalehden pörssiosiossa on tiedot yhtiöiden maksamista osingoista edellisiltä vuosilta. Tietenkään ei ole mitään takuuta sille, että yhtiö pystyy jatkossakin jakamaan voittoa omistajilleen.

      Pienomistajan osingot jäävät väistämättä karkkirahoiksi. Tonnin sijoitukselle saa parhaimmillaan ensi keväänä 60 - 80 euron osingon, josta valtio vie veroina neljänneksen.

      Tuossa vaiheessa sijoitustaivalta keskittyisin osinkojen sijasta enemmänkin hakemaan pääoman arvonnousua. Ostaisin sellaisia firmoja, joilla on hyvät kasvunäkymät ja jotka mieluummin sijoittavat voittonsakin kasvuun kuin jakavat niitä ulos. Sitten kun salkku on kasvanut, sijoitusstrategiassa on aihetta hakea enemmän turvallisuutta ja silloinhan osingoilla alkaa jo olla merkitystä tulovirtanakin.

    • :))

      osinkoa maksetaan normaalisti vain kerran vuodessa, ja tonnille tosiaan saat verojen jälkeen osinkotuotta firmasta riippuen muutaman kympin, mutta alle satasen jää lähes satavarmasti. Eli kannattaako odottaa vuosi että saa tavallisen työmiehen noin päivän palkkaa vastaavan summan? Ei kannata.
      Suosittelen että odotat reilusti seuraavaa kunnon notkahdusta osakkeiden hinnoissa, ja sijoitat sitten yhteen tai kahteen parhaaksi kokemaasi kohteeseen. Sitten odotat kurssien nousua ja myyt ne ... saat kerralla monen vuoden osinkotuottoa vastaavan voiton.

    • split.

      Minä taas odotan aina kurssinousua ja otan vielä osingotkin sen päälle.
      Täytyy olla jo aika kummallinen "sijoittaja", ellei osingot kelpaa.

      Ja kaikkiin kysymyksiin sijoittamisesta tiedot löytyy googlella.
      Jos osaa käyttää tietokonetta.

    • veroerosyö

      Selventäkäähän minullekin mitä hyötyä osingoista on?

      Osingot ovat suoraan pois yrityksen pääomasta :
      -Osakkeen kurssista
      -Yrityksen kehittymisestä

      Jos osingot olisivat verovapaata tuloa näkisin jotain järkeä ,mutta kun verottaja iskee näppinsä osinkotuloihinkin..

      • Avovanki

        On niistä hyötyä siinä elämänvaiheessa, kun säästäminen on ohi ja aletaan nauttia sijoitusten tuotoista. Yleensä siis eläkkeellä. Niin kauan kuin osakkeita ostetaan jatkuvasti lisää palkkatuloilla, osingot tuottavat periaatteessa vain turhaa uudelleensijoittamisen vaivaa ja veroseuraamuksia.

        Asiassa on tietysti se vaikeus, että hyvin menestyvät yhtiöt yleensä pystyvät kasvun lisäksi jakamaan osinkoakin. Nollaosinko johtuu tavallisesti siitä, että yhtiöllä menee huonosti.


      • E220 CDI

        Teoriassa voisi ollakin jonkun omistajaryhmän kannalta edullisempaa jakaa voitto jollain muulla tavalla, mutta pienomistajalla ei käytännössä ole mahdollista valita "samaa yritystä" joko osingoilla tai vaikkapa omien ostoilla.

        Teoreettisten laskentamallien sijasta reaalimaailmassa tarjolla olevista yrityksistä valitessa vuosia jatkunut mieluimmin kasvava osinkohistoria on korreloinut vahvasti yrityksen tuloksentekokyvyn kanssa.

        Osinko ei tietenkään ole tuoton mitta, mutta ostamalla jatkuvasti hyvää osinkoa maksavia yrityksiä on selvästi parempi todennäköisyys osua hyvin tuottaviin yrityksiin kuin osinkoa maksamattomien yritysten ostajalla. Lisäksi osinkojen takaisin sijoittaminen mahdollistaa korkoa korolle -vaikutuksen pitkällä ajalla.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenta ihana

      Kauniskasvoinen ihanuus 😘 saan sut vielä
      Ikävä
      40
      6973
    2. Hei rakas...

      Miten on työpäivä sujunut? Rakastan sinua 💗
      Ikävä
      32
      3938
    3. Ei tämä etene ikinä

      Kun kumpikaan ei enää ota yhteyttä. Mä en ainakaan uskalla.
      Ikävä
      45
      3320
    4. Edelleen sitä on vaikea uskoa

      Että olisit oikeasti rakastunut muhun
      Ikävä
      40
      2929
    5. Vitsi mihin menit. Heti takasin.

      Mä näin sut tuu takasin! Oli kiire, niin en ehtiny sin perään!
      Ikävä
      17
      2706
    6. Toiveikas vai toivoton

      torstai? Ajatuksia?
      Ikävä
      37
      2238
    7. Mukavaa päivää

      Mun rakkauden kohteelle ❤️ toivottavasti olet onnellinen
      Ikävä
      16
      2186
    8. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      41
      2133
    9. Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...

      Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons
      Suomalaiset julkkikset
      48
      2067
    10. Miksi et irrota otettasi

      Suhteeni?
      Ikävä
      39
      2010
    Aihe