Olisko kellään oikein hyvää reseptiä miten lintu tehdään ?Kiitos
Hyvä linnuntekoresepti
5
1480
Vastaukset
- Hunter
Nyljetty lintu ruskistetaan voissa ja laitetaan savipataan hautumaan (siis uuniin) Aluksi lämpöä parisataa ja tunnin päästä sata tai sataviiskymppiä.
Padassa pitää olla vettä myös ja sitten oman maun mukaan mausteet.Haudutus aika yksi tunti per kilo.- Mehto
...punaviiniä liemeen niin viel paranee.
- Eko
Ruskista linnun liha voissa.
Laita liha kattilaan,lisää vettä niin että peittyvät, joukkoon sipulilohkoja, porkkanaa, kok.
maustepippureita ja reilusti suolaa.
Anna kiehua hiljalleen, mitä kauemmin sen parempi.
Kun liha valmista leikkaa kuutioiksi.
Siivilöi liemi, suurusta haluamasi määrä paistikastike suuruksella.
lisää vettä jos liian suolaista.
Lopuksi lisää joukkoon kermaa.
Itse teen haahkasta ja telkästä. - kyllä
heitä tirppa uuniin ja sillä sipuli.
- Varma juttu
Kynitty lintu maustetaan suolalla (ja jos välttämättä haluaa niin pippurilla ja yrteillä).
Lintu peitetään amerikanpekonisiivuilla ja laitetaan paistopussissa uuniin 175 asteeseen noin 1/2 tunniksi ja sen jälkeen lasketaan lämpö noin 120 asteeseen. Noin tunnin päästä pistetään tikulla rintalihakseen ja jos neste on kirkasta on lintu valmis. Paistopussissa oleva neste suurustetaan jauholla ja kermalla kastikkeeksi.
Kypsennysaika on tietenkin suhteessa linnun kokoon. Oheinen aika teeren tai sorsan kokoluokkaa olevalle linnulle. Pyy valmistuu nopeammin, vanha metso vaatii useamman tunnin.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 457332
- 324058
- 573585
- 503120
- 172796
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons492289- 512265
- 372258
- 432238
- 162236