Moi! Olen leiponut juureen tehtyä ruisleipää runsas puoli vuotta. Leipä maistuu hyvältä ja kokemukseni mukaan kohoaa parhaiten matalina reikäleipinä. Taikinaa teen yleensä kahteen suurempaan reikäleipään.
Happamuutta saisi olla lisää, pitää vielä kehitellä eteenpäin. Jos joku tietää juuren hyvään hapattamiseen vinkkejä, niin hyvä olisi.
Haluaisin kyuitenkin leipääni tummemman värin. Leipomot kuulemma lisäävät jotain, olisiko elintarvikeväriä. Minulla on käsitys, että siihen löytyisi luonnonmenetelmäkin. Kuka tietää?
Ruisleipään lisää happamuutta ja tummempi väri
leipuripoika
1
356
Vastaukset
- Maukasta tulee
Tästä väriä ja makua:
http://www.laihianmallas.fi/tuotteet/tuotteemme/rantasen-maemmi-ja-leipaemallas
Happamuutta saat piimäjuuresta. Lisää piimän joukkoon jauhoja ja anna olla huoneenlämmössä pari vuorokautta. Seos alkaa kuplimaan ja on hapanta.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tänään pyörit ajatuksissa enemmän, kun erehdyin lukemaan palstaa
En saisi, silti toivon että sinä vielä palaat ja otetaan oikeasti selvää, hioituuko särmät ja sulaudummeko yhteen. Vuod225134- 254308
- 272451
- 342234
- 371998
- 151908
En ole koskaan kokenut
Ennen mitään tällaista rakastumista. Tiedän että kaipaan sinua varmaan loppu elämän. Toivottavasti ei tarvitsisi vain ka191587- 121521
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons211237Kerranki asiat oikein
Ilkka ja muut pienpuolueeet...teitte hyvän työn kun valitsitte pätevän henkilön virkaan eikä kepulle passelia!! Jatkakaa101164