Kävipä turma purkitettujen puolukoiden kanssa. Monesta purkista oli tullut lientä ulos. Kun sitten availin purkkeja niin painetta tuntui olevan ja kun kansi oli pois niin alkoi tunkea puolukoita pihalle. Mistähän moinen ilmiö mahtaa johtua? Puolukat olivat survottuja ja hieman sokeria päälle, sitten voipaperia tiivisteeksi ja kannet kiinni. Säilytys kylmiössä. Moista hommaa ei ole koskaan aiemmin käynyt, nyt menivät kaikki pilalle. Johtuisiko ostopuolukoista joiden iästä ei tiedä vaikka hyviltä näyttivätkin?
Puolukoiden käyminen
5
3007
Vastaukset
- Ei sokeria
Sokerissa se syy on,on alkanut käymään.
- Suomenmieli
No nythän on KÄYNYT niin, että sulla on purkissa jotain aivan muuta punaista marjaa kuin puolukkaa.
- bentsoehappo
miksi laitoit sokeria; puolukka säilyy omassa mehussaan survottuna viileässä.
- Anonyymi
Ei ollut sokeria. Säilytys viileässä. Torilta ostettu. Eka kerta kun puolukat ovat käyneet. 60 vuotta olen puolukoita säilönyt.
Puolukat alkavat käymään kun survokseen laittaa mitä tahansa ainetta, joka on vähemmän hapanta kuin puolukka. Aloittaja kertoi puolukkasurvoksen olleen kevyesti sokeroitua, jolloin pH nousee (happamuus vähenee) ja hiivat alkavat käyttämään mehua kun survos ei ole riittävän kylmässä.
Voi olla, että sinun tapauksessa torilta ostamaasi survokseen on kuitenkin laitettu sokeria tai sitä on jaktettu vedellä, jolloin pH nousee ja survos alkaa käymään, jos se ei ole riittävän kylmässä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 467625
- 334203
- 573705
- 503190
- 172866
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons652551- 542398
- 512378
- 402339
- 162276