Ilmainen, avoin ja suosittu salausohjelma Truecrypt lopetetaan, ilmoitetaan ohjelman nettisivulla.
http://truecrypt.sourceforge.net/
http://www.tietokone.fi/artikkeli/uutiset/truecrypt_lopetettiin_ei_enaa_turvallinen
Syy ohjelman lopettamiseen jäi hieman hämäräksi. Jotkut ovat myös epäilleet, että ohjelman sivulle olisi murtauduttu, ja laitettu tekaistu lopettamisilmoitus, mutta en oikein usko.
Harmittaa kyllä kunnolla. Olen käyttänyt Truecryptiä pääasiallisena salausohjelmana useita vuosia, ja nyt pitäisi kai alkaa etsiä toista salausohjelmaa.
Koska ohjelma on avointa lähdekoodia, onhan toki mahdollista, että joku muu taho voisi jatkaa ohjelman kehittämistä.
http://www.itviikko.fi/uutiset/2014/05/30/snowdenin-kehuma-salausohjelma-saattaa-sittenkin-pelastua/20147674/7
TRUECRYPT LOPETETAAN!!!
5
350
Vastaukset
- 9GdvZf0a
Miksi käytät Truecryptiä vaikka Linuxissa on valmiina ripakopallinen salauskamaa?
- Linux-nörtti
No joo, kotihakemiston ja koko levyn salaus kannattaakin ehdottomasti tehdä mieluiten Ubuntun tai muun jakelun omilla työkaluilla ja minulla onkin kotihakemisto salattuna. Lähinnä olen käyttänyt Truecryptiä yksittäisten tiedostojen ja tiedostojoukkojen salaamiseen.
Onhan sitä toki muitakin tapoja, kuten salatut 7zip paketit (en nyt tiedä kuinka turvallista se on) tai tiedostojen salaaminen pgp:llä. Molemmissa on kuitenkin sama ongelma: kun salaus avataan, tiedostot kirjoitetaan levylle salaamattomana, ja ovat siten palautettavissa. Tämä ei välttämättä ole ongelma omalla koneella, jossa kotihakemisto on salattu, ja tietokone lukitaan kun lähdetään koneelta, mutta muilla koneilla saattaisi olla huonompi homma. - 9GdvZf0a
Linux-nörtti kirjoitti:
No joo, kotihakemiston ja koko levyn salaus kannattaakin ehdottomasti tehdä mieluiten Ubuntun tai muun jakelun omilla työkaluilla ja minulla onkin kotihakemisto salattuna. Lähinnä olen käyttänyt Truecryptiä yksittäisten tiedostojen ja tiedostojoukkojen salaamiseen.
Onhan sitä toki muitakin tapoja, kuten salatut 7zip paketit (en nyt tiedä kuinka turvallista se on) tai tiedostojen salaaminen pgp:llä. Molemmissa on kuitenkin sama ongelma: kun salaus avataan, tiedostot kirjoitetaan levylle salaamattomana, ja ovat siten palautettavissa. Tämä ei välttämättä ole ongelma omalla koneella, jossa kotihakemisto on salattu, ja tietokone lukitaan kun lähdetään koneelta, mutta muilla koneilla saattaisi olla huonompi homma.Minulla on ollut käytössä tikuilla ja varmistuslevyillä LUKS. Pilvilevyllä encfs.
- Linux-nörtti
Nyt pienen tauon jälkeen päätin kokeilla EncFS:ää. Se olikin paljon simppelimpi käyttää, kuin odotinkaan. Nyt on koneella kunnon salaussysteemi käytössä. Eipä minulla oikeastaan ole tarvettakaan avata salattuja tiedostojani muilla koneilla, joten tämä ratkaisu toimii hyvin.
Jos muut haluavat ottaa EncFS:n käyttöön, niin helppo ohje löytyy vaikka täältä:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=148600
Minun ei tosin tarvinnut tehdä kaikkia ohjeessa mainittuja kohtia, kuten asentaa fuse-utils -pakettia (sellaista ei edes löytynyt), käynnistää fuse-moduulia (sudo modprobe fuse) tai lisätä itseäni fuse-ryhmään (olen ylläpitäjä käyttäjänä). - 9GdvZf0a
Näihin on saatavilla graafisia härpäkkeitä käyttöä helpottamaan. Minulla on käytössä Gnome Encfs Manager.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 396895
- 323888
- 453270
- 342844
- 162662
- 372228
- 162176
- 372082
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons482037- 371952