Nigella Lawson on useissa haastatteluissa kertonut miksi sillä on ikäisekseen niin hyvä iho ja vastaus oli ruokavalio. Se on aina käyttänyt kunnolla rasvoja ruoassa, erityisesti se kehui hanhenrasvaa.
Kävin pariviikkoa sitten ostamassa hanhenrasvaa ja melkein päivittäin sitä olen ruoanlaitossa käyttänyt, kanaruokien kanssa enimmäkseen mutta myös kypsennetyissä kasvisruoissa. Tulos näkyy ainakin hiuksissa. Ennen karheat ja kuivat hiukseni ovat muuttuneet ihanan pehmeiksi. Ihossa en vielä näe muutoksia mutta ei minun iho huono olekaan, hieman pintakuiva vain.
Tulen jatkossakin luottamaan rasvojen käyttöön sisäisesti. Olen käynyt ostamassa oliiviöljyä, pähkinöitä, avokadoja, rasvaista kalaa jne..
Luin kerran haastattelun jostain plastikkakirurgista jonka nimeä en nyt muista, sekin myönsi siinä että voiteisiin luotetaan liikaa ja unohdetaan että eniten ihoon vaikuttaa elämäntyyli. Taisi sanoa juuri ruokavaliosta, riittävästä liikunnasta ja levosta, tupakoimattomuudesta, vedenjuonnista ja liiallisesta auringonotosta.
Hanhenrasva tekee ihmeitä
5
2569
Vastaukset
- Silkkipää
Kokeilin itsekin tuon hanhenrasvan käyttöä ja on toiminut juuri hiuksiin, ovat tulleet todella pehmeiksi ja helppohoitoisiksi. Siinä rasvassa on jotain mikä todella toimii.
- 100 grammaa
Hyviä rasvoja:
Villi kala, pähkinät, siemenet, manteli, avokado, kananmuna, kylmäpuristetut luomu kasviöljyt. Eläinrasvat (luomu, niittyliha ja riista ovat parhaimpia).
Kylmäpuristetuilla öljyillä laatua ruokavalioon!
http://suomenterveysravinto.fi/blogi/kylmapuristetuilla-oljyilla-laatua-ruokavalioon/
Tuoreen laajan tiedekatsauksen mukaan rasvan laatu ei vaikuta sepelvaltimotaudin riskiin. Tutkimustieto ei tue selvästi suosituksia “kovan” rasvan vähentämisestä ja “pehmeän” rasvan lisäämisestä sydän- ja verisuonitautien ehkäisyssä.
http://ravitsemusjaterveys.wordpress.com/2014/03/18/taas-uusi-tiedekatsaus-rasvan-laadulla-ei-merkitysta-sydanriskiin/
EI margariinia (40 %, 60 % tai 80 % rasvaa loput vettä) tai kevytlevitettä (rasvaa jokin muu määrä kuin 40 %, 60 % tai 80 % vettä), eikä muitakaan prosessoituja kasviöljyjä ja -rasvoja. Eli vältä elintarvikkeita, joissa on ainesosina: kovetettu kasvirasva, kovetettu kasviöljy, kasvirasva, kasviöljy, auringonkukkaöljy, rypsiöljy, maissiöljy, pellavaöljy, kasvisteroliesterit, palmuöljy, palmurasva, kookosrasva ja rasvahappojen mono- ja diglyseridit.
Hyviä rasvoja tarvitsemme kasvuun ja kehitykseen sekä yleisterveyden ylläpitämiseen. Tämä rasva on energian, ruoansulatuksen, aivojen, solujen ja aineenvaihdunnan kannalta välttämätöntä. Rasvan tehtävä on toimia solukalvojen rakennusmateriaalina ja solujen viestinviejien lähtöaineena. mm. hormonaalisten viestien toimivuus on kiinni rasvasta.
Suomalaisten ravitsemussuositusten mukaan rasvaa tulisi saada n. 33 % päivittäisestä energiasta. Aikuisen perusruokavaliossa tämä tarkoittaa n. 80 grammaa rasvaa päivässä. - Öljyä, öljyä
Minä huomasin ihan itsekseni muutama vuosi sitten, että öljyt sisäisesti että ulkoisesti tekevät ihmeitä. Olen lähes viisikymppinen, mutta töissä "pojat" kehuu, että näytän kaksikymppiseltä (no taisi mennä liioittelun puolelle, mutta kauniisti sanottu kumminkin).
Naiset taas töissä sanovat, että "hyi, miten sä voit syödä rasvaa?". Syönhän minä, jos sillä saa kiiltävät hiukset ja kauniin ihon. Nahkakin on niin öljytty, että minut voisi paistinpannulla paistaa :)
Käytän pähkinäöljyjä, manteliöljyä, kookosta, kaikkea mahdollista. - hoikka ja terve
Minäkin sain kroppani kuntoon, kun alin syömän rasvoja. Terveellisiä rasvoja.
Täällä voit laskea, että saat riittävästi rasvoja ja tärkeää proteiinia.
http://kalorilaskuri.fi/ravintosisalto
Laittaa sellasen keskivertopäivän ruuat ja laskee.
Itse hämmästyin kuinka vähän söin rasvaa.
Vuosikymmeniä jatkunut kokeilu on loppunut Yhdysvalloissa. Vähärasvaisempi ruokavalio ei auttanut vaan aiheutti sairauksia. "Jos noudatat vääriä suosituksia voit sairastua"
http://time.com/2861540/fat-and-carbs-diet-guidelines/
Nyt se on sitten virallisestikin totta. Time Magazinen kannessa julistetaan että sota rasvaa vastaan on päättynyt. Voi on päässyt pois pannasta.
Suomessa sydänliitto ja diabetesliitto on tiennyt tämän jo parisen vuotta mutta eivät ole uskaltaneet myöntää tätä, kun rahoittajat eivät siitä maksa. Sydänmerkin kriteereista on joka tapauksessa vähärasvaisuus tippunut vähin äänin.
"Rasvaa vastaan esitetyt argumentit olivat kauttaaltaan vääriä."
Robert Lustig (Kalifornian yliopistossa työskentelevä lastenlääkäri)
Vuosikymmenien ajan rasva on ollut yksi parjatuimmista ravintoaineista. Uusimpien tutkimustuloksien mukaan amerikkalaiset tiedemiehet ovat erehtyneet sen haitallisuudesta.
Amerikkalaisia kehotettiin vähentämään rasvan käyttöä ruoassa pudottaakseen painoa ja ehkäistäkseen sydäntauteja. On kuitenkin olemassa ylivoimaista näyttöä, mikä osoittaa päinvastaista, liikalihavuuteen erikoistunut lääkäri David Ludwig kertoo Time-lehdelle 23.6.2014.
Liha, kananmunat ja maitotuotteet hävisivät ruokapöydistä 1980-luvulla kun amerikkalaisille alettiin tuputtaa ajatusta, mitä vähemmän rasvaa syöt sitä terveempänä pysyt.
Yli 30 vuotta terveysalan asiantuntijat kehottivat välttämään rasvan käyttöä, mutta uusimpien tutkimustuloksien mukaan kokeilu oli katastrofi. Kaikilla asteikoilla mitattuna amerikkalaiset ja myös Suomalaiset ovat nyt sairaampia kuin koskaan aiemmin.
Ruokakauppojen hyllyt täyttyivät rasvattomilla tuotteilla. Uusimpien tutkimustuloksien mukaan juuri hiilihydraatin, sokerin ja makeutusaineiden liikakulutuksella on ollut merkittävä vaikutus liikalihavuuden yleistymiseen.
Yleisesti uskottiin, että rasvan ja kolesterolin välttäminen vähentää sydänkohtauksen riskiä.
Tiedetään, että lihasta ja maitorasvoista löytyvillä tyydyttyneillä rasvoilla on hyvänlaatuisia vaikutuksia ihmisen keholle. Amerikkalaisten ja Suomalaisten vähennettyä rasvan käyttöä lihasta, voista ja juustosta saadut kalorit eivät kadonneet mihinkään, koska ne korvattiin huonoilla hiilihydraateilla (viljalla ja sokereilla).
Uusien tutkimusten mukaan hiilihydraattien, sokerin ja makeutusaineiden liikakulutus on pääsyy liikalihavuuden ja II-tyypin diabeteksen yleistymiselle. Leivän, keksien, pastan ja muiden huonojen hiilihydraattilähteiden käyttäminen saa kehon toimimaan niin, että se varastoi kalorit rasvaksi ja vahvistaa nälän tunnetta, mikä vaikeuttaa painon pudottamista ja lisää lihavuutta.
Tässä koko artikkeli:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/35825844/Ending the War on Fat.pdf
THL on Pekka Puskan johdolla tehnyt massiivisen sairastumisepidemian suomessa mahdolliseksi kieltämällä terveelliset eläinrasvat ja D-vitamiinin syönnin viimeiset 40 vuotta ja "pakottanut" kansan syömään luonnotonta prosessoitua kasvirasvaa, syömään ja juomaan rasvattomia maitotuotteita ja käyttämään runsaasti viljaa. Lisäksi on haukuttu ja peloteltu niitä ihmisiä, jotka ovat kyseenalaistaneet nämä suositukset, vaikka tieteellistä näyttöä on runsaasti näiden haitallisuudesta terveydelle.
Viralliset ravitsemussuositukset ja varsinkin eläinrasvan kieltäminen perustuu poliittisiin päätöksiin, jotka ovat lähtöisin Yhdysvalloista 1970-luvulla ja joilla ei ole mitään tekemistä terveyden edistämisen kanssa.
Mitä muuta Pekka Puskan pulju on saanut aikaan, kuin -50 luvulta terveen kansan sairaaksi. Ja kaksituhatpäisen puolityöttömän lääkärikunnan nostettua 20 000 täysin työllistettyyn lääkäriin ja 700 lääkärin vajeeseen. Eikä sekään riitä !!!! Eikä kukaan reagoi, eikä tee asialle mitään? - Anonyymi
Kyllä joo rasvan syöminen auttaa hieno homma hermanni ota oma munis tästä (__)(__)::::::::::::::::::::D
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 467565
- 334173
- 573685
- 503170
- 172856
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons572471- 542388
- 402329
- 452322
- 162266