Siis mitä tapahtuu kun mehu käy ?
Onko se vaarallista ? Voiko verrata simaan, tai kaljan käymiseen ?
Pahan makuista kuitenkin.
Marttojen sivulta , käyneen mehun entraaminen;
Valmista höyrymehun ohjeen mukaan.
Miksi mehu käy?
Marjojen joukossa on ollut homeisia tai epäpuhtaita marjoja.
Mehu ei ole kuumentunut tarpeeksi.
Pullot eivät olleet täysin puhtaita.
Säilytyspaikka on liian lämmin.
Sokerimäärä ei ollut riittävä.
Vähän käyneen mehun voi keittää uudelleen. Sokeria lisätään noin 1-2 dl/mehulitra. Mehun annetaan kiehua muutama minuutti ja vaahto kuoritaan tarkoin pois.
Käynyt mehu
5
11729
Vastaukset
- viiniksi
Luovuta suosiolla. Osta viininvalmistusaineet ja laita viiniksi. Samoin ylivuotiset marjat pakastimesta viiniksi.
Takuulla parempaa kuinkäynyt mehu!- j.kj
Nyt sitten täytyy muistuttaa viinin tekiöitä tai käyneen mehun juojia, että marjoista varsinkin raaoista voi tulla metanoli käyminen.
- näinlapsena
j.kj kirjoitti:
Nyt sitten täytyy muistuttaa viinin tekiöitä tai käyneen mehun juojia, että marjoista varsinkin raaoista voi tulla metanoli käyminen.
Itseasiassa kaikessa käymisessä syntyy myös metanoli-yhdisteitä ja siksi tislatessa ensimmäiset tisleet heitetään huitsinnevadaan, sillä metanoli haihtuu ensin alemmassa lämpötilassa ennen etanolia - jos muistan oikein niin metanoli haihtuu noin 56 asteessa ja etanoli noin 65 asteessa, joten, jos ei lämpömittaria omista niin ensimmäiset tisleet viemäriin.
Joskus kakarana tislasin huononmakuiset viinit pirtuksi kahteen kertaan saaden ominaispainomittarilla mitaten noin 85-asteista tislettä ja aina heitin ensimmäiset tisleet pois juuri metanolin takia saaden aikaan melko puhdasta etanolia, jonka vielä valutin aktiivihiilen läpi sikuriöljyjen suodattamiseksi pois juomasta.
Tärkeintä tislauksessaa on ettei neste kiehu vaan kuumenee oikeaan lämpötilaan. - Anonyymi
näinlapsena kirjoitti:
Itseasiassa kaikessa käymisessä syntyy myös metanoli-yhdisteitä ja siksi tislatessa ensimmäiset tisleet heitetään huitsinnevadaan, sillä metanoli haihtuu ensin alemmassa lämpötilassa ennen etanolia - jos muistan oikein niin metanoli haihtuu noin 56 asteessa ja etanoli noin 65 asteessa, joten, jos ei lämpömittaria omista niin ensimmäiset tisleet viemäriin.
Joskus kakarana tislasin huononmakuiset viinit pirtuksi kahteen kertaan saaden ominaispainomittarilla mitaten noin 85-asteista tislettä ja aina heitin ensimmäiset tisleet pois juuri metanolin takia saaden aikaan melko puhdasta etanolia, jonka vielä valutin aktiivihiilen läpi sikuriöljyjen suodattamiseksi pois juomasta.
Tärkeintä tislauksessaa on ettei neste kiehu vaan kuumenee oikeaan lämpötilaan.Tuo n65 astetta taisi olla vasta metanolin kiehuminen.
- Pölvästi
Kun mehu käy niin, ei siitä tule mitään viiniä, vaan se vaan tarkoittaa, et se mrhu on periaatteessa mennyt pilalle, mut ei sen juomisesta nyt mitään vakavaa tule:)
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 467605
- 334193
- 573695
- 503180
- 172866
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons602534- 542388
- 512358
- 402329
- 162276