Sain lainaan kirjastosta ja lukaisin kirjan. Aika sekava opus ylipäätänsä ja sisältää erittäin vähän asiaa diabeteksesta. Enemmän on keskitytty tutkijoiden ja lääkäreiden salaliittoon ihmisten sairastuttamiseksi kakkostyypin diabetekseen ja Heikkilän vainoon.
Kirjassa on pitkä pätkä, jossa todistellaan , että kakkonen aiheutuu sokerista koska se alkoi yleistyä kun sokerin käyttö yleistyi. Siitä päästään sujuvasti Heikkilän kestoväitteeseen, että täysjyväruisleipä on ihan sama kuin sokeri (pöytäsokerin ongelmina on se, että siitä puolet on fruktoosia eikä siinä ole hivenravinteita, tyyten eri asia kuin täysjyvä). Heikkilä vaan unohtaa taas sen, että sokeria ennen tavallisten ihmisten ravinto koostui pitkälti viljasta, joka ei aiheuttanut kakkosta vaikka siinä on paljon hiilihydraattia.
Maitoa suositellaan kirjassa kovasti ja väitetään sen sisältävän paljon D-, K2- ja E-vitamiinia sekä "eläinkunnan Omega-3:sta". Eläinkunnan Omega-3:seksi nimitetään yleensä kalassa olevia EPA- ja DHA-rasvahappoja. Noita ei tilamaidossa ole mutta siinä on hiukan kasvikunnan Omega-3:sta, ALA:aa. Noita vitamiinejakaan maidossa ei juurikaan ole, tilamaitoa pitäisi juoda noin 10 litraa päivässä jotta saisi noita vitamiineja tarpeeksi eikä se edes riittäisi D-vitamiinin tai ALA:n osalta. Heikkilä väittää myös, että rasvattomaan maitoon ym. lisätään maitojauhetta, tämäkään ei pidä paikkaansa.
http://www.fineli.fi/food.php?foodid=600&lang=fi
Heikkilä väittää, että rypsiöljy sisältää meillä myytävistä öljyistä eniten Omega-6:sta. Sitä on rypsiöljyssä 20% mutta esimerkiksi auringonkukkaöljyssä 70%. Itse asiassa vain oliiviöljyssä on vähemmän Omega-6:sta mutta siinä ei myöskään ole juurikaan Omega-3:sta.
http://www.fineli.fi/food.php?foodid=11695&lang=fi
http://www.fineli.fi/food.php?foodid=540&lang=fi
http://www.fineli.fi/food.php?foodid=536&lang=fi
Heikkilä väittää, että margariini lisää sydänkuolemia. Hän ilmeisesti nojaa Sydney Hearth Studyyn, joka tehtiin 1970-luvun taitteessa ja jossa käytettiin transrasvaa sisältynyttä margariinia.
Heikkilä väittää, että teollisuus käyttää paljon teollisuusmargariinia valmisruokien tekoon. Pitää paikkaansa USA:ssa mutta ei meillä. Meillä ei myöskään uppopaisto-oljyt sisällä juurikaan transrasvaa.
Heikkilä väittää, että viljan vitamiinit tuhoutuvat nopeasti. Kuitenkin ihminen tulee (ja ennenkaikkea tuli) hyvin toimeen ruokavaliolla, joka koostui leivästä (tai riisistä), kasviksista, hedelmistä ja pienestä määrästä lihaa. Ravinnon laatu ei ennen lyhentänyt elinikää, tartuntataudit ja ruuan puute olivat merkittävämpiä ongelmia.
Heikkilän mielestä kakkostyypin diabeetikko ei hyödy laihdutuksesta eikä liikunnasta ja jopa väittää että raskas liikunta lisää insuliiniresistenssiä.
Heikkilä lupaa että jokainen kakkonen pääsee eroon lääkkeistään kunhan siirtyy hänen dieetilleen. Suomessa ehkä 50 000 kakkosta (eli kun 20% kansasta kokeili karppausta muutama vuosi sitten niin diabeetikkojen osuus on 50 000 kpl) ja erittäin harva pääsi lääkkeettömäksi.
Muutakin vastaavaa opuksessa oli, suosittelen tarkistamaan jokaisen väitteen luotettavasta lähteestä jos lukee ko. kirjan.
Heikkilän uusi kirja
55
247
Vastaukset
Aika vähän löysit arvosteltavaa vaikka hakemalla etsit, mutta mitä mieltä olit niistä lausumista jotka olivat avun saneet.
Millä sivulla Heikkilä lupaa kaikille kakkosille pääsevänsä eroon lääkkeistään hänen dieetillään (?) mutta lähelle totta taitaa tuokin olla.
Hyvä kirja.- hp&v
Luin kirjan pikaisesti (pari tuntia) ja tarkemmalla lukemisella olisi varmaan löytynyt paljon enemmän puutteita. Ei vaan kiinnosta käyttää vähäistä vapaa-aikaa sontatunkion pöyhimiseen.
Uskokoon ken lystää, minä en. - VP?
hp&v kirjoitti:
Luin kirjan pikaisesti (pari tuntia) ja tarkemmalla lukemisella olisi varmaan löytynyt paljon enemmän puutteita. Ei vaan kiinnosta käyttää vähäistä vapaa-aikaa sontatunkion pöyhimiseen.
Uskokoon ken lystää, minä en.Luin itsekin kirjan, ihan hirveetä sontaahan se taas on, tyypillistä Heikkilän kiukuttelua ja älyttömiä väitteitä vailla perusteita.
- valeitten etsijä
Kävin lainaamassa tuon kirjan ja heti löytyi kaksi varsin roisia valetta.
Vale 1, sivun 10 ylälaita: "...meidät on opetettu näkemään lääkkeet osana normaalia elämää".
Ei todellakaan ole, sellaista opetusta en ole nähnyt missään. Heikkilä voisi todistaa väitteensä mutta ei todista.
Vale 2, sivun 11 alalaita: "Enää ei juuri tutkita eikä suositella mitään, minkä potilas voisi toteuttaa itse omassa elämässään...".
Tökerä vale, mitä muuta kuin itsetoteuttamista edustaa innostus liikuntaan, painon pudotukseen, terveelliseen ruokavalioon, tupakoinnin lopettamiseen jne...
Jos tuota tahtia löytyy valeita niin ei kyllä kenenkään kannata moista teosta ostaa ja siihen rahojaan hassata.
Jatkan lukemista sivulta 12, palataan taas asiaan.- hp&v
Nuo voi tulkita mielipiteiksi eivätkä ole siksi suoranaisia todistettavia valheita. Esimerkiksi väite siitä, että tilamaito sisältää paljon D-vitamiinia on taas selvä valhe koska finelin mukaan siinä on alle 0.1 ug D-vitamiinia ja sitä siis tarvitaan yli 10 litraa päivässä että saisi suositusten mukaisen määrän 10 ug. Heikkilä lisäksi suosittaa huomattavasti suurempaa määrää eli tilamaitoa pitäisi juoda ehkä jotain 200 litraa päivässä saadakseen sen.
Skeida uponnee Heikkilän seurakuntaan, seurakunnan väkimäärä vaan lienee murto-osa entisestä.
Ei tosissaan kannata ostaa Heikkilän opuksia.
- antaisi näytön
hain minäkin kirjastosta tuon kirjan. Pisti silmään teksti "ykköstyypinkin diabeteksesta voi parantua". Sivua en katsonut mutta aika alussa se oli.
SIIS EI VOI PARANTUA millään nykytietämyksellä. Jos Heikkilä olisi keksinyt parannuskeinon tähän vakavaan sairauteen niin lääketieteen Nobel olisi varma. Että eikun vain todistamaan että tuhoutuneet haiman beetasolut kasvavat takaisin tienynlaisella ruokavaliolla. Ei se kovin vaikeaa liene, koehenkilöitä tuskin on vaikeaa löytää.
Jos hän panee pystyyn kokeen missä on vaikkapa 100 koehenkilöä ja ne paranevat niin kukaan koko maailmassa ei sen jälkeen kiistä Heikkilän oppeja.- hp&v
No Heikkilällä oli potilaana joku ryyppäämällä haimansa väliaikaisesti sotkenut potilas ja hän sitten "parani" Heikkilän dieetillä. En tiedä onko tuo miten yleistä, että haima toipuu tuolla lailla. Ryyppääminen on kyllä yksi tapa hankkia pysyvä ykköstyypin diabetes.
Jo pelkästään se, että saisi kakkoset lääkkeettömiksi toisi Nobelin. Tuskin tulee kun juuri kukaan ei edes laihdu hänen dieetillään pysyvästi ja se on ainut syy miksi se tehoaisi kakkoseen.
- Porilainen Jori
Luin kirjaa kirjastossa vajaa 20 sivua ja totesin että sellaista sontaa on etten viitsi moiseen enempää käyttää aikaani. Asiavirheitä, kiukuttelua jne. Säälittävä tapaus tämä A. Heikkilä.
Kyllä teillä on aika "värilliset" silmälasit kun näkee vain sontaa silmillään, ei siinä kannata edes kirjaa käsiinsä ottaa.
F.E Sillanpää sai aikoinaan kirjallisuuden Nobel palkinnon haukkumalla Stalinin. Hitlerin ja Mussolinin pataluhaksi julkisuudessa. Teillä tuota haukkumisen taitoa riittää mutta ei tuota kukaan ota tosissaan.- nauran H:lle
Heikkilä keskittyy etupäässä selostamaan, ilman todisteita tietenkin, miten maailmassa on lääkärien, tutkijoiden ja hallitusten suuri salaliitto jonka tarkoitus on sairastuttaa mahdollisimman suuret joukot ihmisiä diabetekseen ja pahentaa jo sairastuneitten tautia. Tämä kaikki vain siksi, että lääketeollisuus saisi myytyä entistäkin enemmän lääkkeitä. Kummaa kun kukaan ei sieltä salaliiton sisältä jo ole livennyt ja paljastanut liittoa.
Luen sairaudeksi tällaisenkin väitteen, että "viralliset piirit tietävät diabeteksesta tänä päivänä yhtä vähän kuin 200 v sitten". Heikkilä itse sen sijaan antaa ymmärtää tietävänsä kaiken ja olevansa ainoa asiantuntija Suomessa. En usko ns. virallisten olevan niin typeriä että jatkuvasta tutkimuksesta huolimatta mitään ei olisi saatu selville. - Kumpikohan lienee
uusajattelija kirjoitti:
Kyllä teillä on aika "värilliset" silmälasit kun näkee vain sontaa silmillään, ei siinä kannata edes kirjaa käsiinsä ottaa.
F.E Sillanpää sai aikoinaan kirjallisuuden Nobel palkinnon haukkumalla Stalinin. Hitlerin ja Mussolinin pataluhaksi julkisuudessa. Teillä tuota haukkumisen taitoa riittää mutta ei tuota kukaan ota tosissaan.Kenellähän on ne vaaleanpunaiset silmälasit. Sinulla ne näkyy olevan kun suutuit Heikkilän kirjan haukkumisesta. Jos Heikkilän väittämät ovat ristiriidassa lääketieteen kanssa, niin on selvää kumpaa kannattaa uskoa.
- aitova
nauran H:lle kirjoitti:
Heikkilä keskittyy etupäässä selostamaan, ilman todisteita tietenkin, miten maailmassa on lääkärien, tutkijoiden ja hallitusten suuri salaliitto jonka tarkoitus on sairastuttaa mahdollisimman suuret joukot ihmisiä diabetekseen ja pahentaa jo sairastuneitten tautia. Tämä kaikki vain siksi, että lääketeollisuus saisi myytyä entistäkin enemmän lääkkeitä. Kummaa kun kukaan ei sieltä salaliiton sisältä jo ole livennyt ja paljastanut liittoa.
Luen sairaudeksi tällaisenkin väitteen, että "viralliset piirit tietävät diabeteksesta tänä päivänä yhtä vähän kuin 200 v sitten". Heikkilä itse sen sijaan antaa ymmärtää tietävänsä kaiken ja olevansa ainoa asiantuntija Suomessa. En usko ns. virallisten olevan niin typeriä että jatkuvasta tutkimuksesta huolimatta mitään ei olisi saatu selville.Salaliiton On muuten paljastanut tanskalainen proffa Göetze,kirjoittanut siitä kirjan ja on oikeesti sisäpiiriläinen.Toiminut pitkään suurten lääkefirmojen markkinointi hommissa..
Täällä tuntuu valtaosa porukasta olevan sidoksissa lääkebisnekseen ,kun niin hehkuttaa "mömmöjen" autuaaksi tekevää vaikutusta..
- Voivoivoi
Ei se palkinto Sillanpäälle siitä tullut, vaan upeata kirjallisuudesta.
Heikkilä on ihminen ja ajaa omaa agendaansa, niin kuin suurin osa ns. asiantuntijoista. hp&v on noita kaikkitietäviä "pesservissereitä" joka luulee tietävänsä mutta ei tiedä silti yhtään mitään. Ensin näkyy hieman jotain asiantynkää, mutta siten tulee täyttä hepreaa tuutista.
Koita nyt ymmärtää häntä kun yrittää parastasa ja tulee tuollaista.- todista jotain
Ei tuollainen yleinen ja täysin epämääräinen läpän heittosi mitään todista. Kumoa asia kerrallaan mitä hp&v on kirjoittanut jos siihen kykenet. Tuollaiseen sooopaan kuin mitä sinä suollat kykenee tietenkin ihan kuka tahansa, syyttelyä ilman todisteen pätkääkään.
Voisin minäkin sanoa vaikka Valtaojalle, että " ihan fuulaa puhut, ei ole totta mikään mitä sanota" vaikka itse en tähtitieteestä mitään tiedäkään. Kuten sinä et näytä tietävän mitään diabeteksesta. - hp&v
todista jotain kirjoitti:
Ei tuollainen yleinen ja täysin epämääräinen läpän heittosi mitään todista. Kumoa asia kerrallaan mitä hp&v on kirjoittanut jos siihen kykenet. Tuollaiseen sooopaan kuin mitä sinä suollat kykenee tietenkin ihan kuka tahansa, syyttelyä ilman todisteen pätkääkään.
Voisin minäkin sanoa vaikka Valtaojalle, että " ihan fuulaa puhut, ei ole totta mikään mitä sanota" vaikka itse en tähtitieteestä mitään tiedäkään. Kuten sinä et näytä tietävän mitään diabeteksesta.Rasvaus on uskonto eikä sen oppeja vastaan voi taistella asia-argumenteille. Rasvaajille gurujen kirjat ovat totta joka sana vaikka miten osoittaisi niiden virheet.
Heikkilän maitoväitteet kyllä ihmetyttävät, miksi äijä väittää tilamaidon sisältävän paljon D-vitamiinia yms. kun jokainen voi Finelistä tarkistaa, että maito ei sitä juurikaan sisällä. Samaa juttua on paasattu jo kymmenen vuotta. hp&v kirjoitti:
Rasvaus on uskonto eikä sen oppeja vastaan voi taistella asia-argumenteille. Rasvaajille gurujen kirjat ovat totta joka sana vaikka miten osoittaisi niiden virheet.
Heikkilän maitoväitteet kyllä ihmetyttävät, miksi äijä väittää tilamaidon sisältävän paljon D-vitamiinia yms. kun jokainen voi Finelistä tarkistaa, että maito ei sitä juurikaan sisällä. Samaa juttua on paasattu jo kymmenen vuotta.Pitää nyt ostaa tuo Heikkilän teos omaksi kun se sisältää noinkin painavaa tekstiä tilamaidon D-vitamiineista niin ei sitten tarvitse tuoda sitä koko ämpärillistä kerralla ja osaan sitten vastata tuhon.
Löysitkö muuta virheeksi väitettävää tai osoitettavaa.- Selvitä ensin nämä
uusajattelija kirjoitti:
Pitää nyt ostaa tuo Heikkilän teos omaksi kun se sisältää noinkin painavaa tekstiä tilamaidon D-vitamiineista niin ei sitten tarvitse tuoda sitä koko ämpärillistä kerralla ja osaan sitten vastata tuhon.
Löysitkö muuta virheeksi väitettävää tai osoitettavaa.Sinullahan on vielä kaikki ketjun aloitusviestin kohdatkin oikomatta, ja lisää löytyy, kun luet ketjua alaspäin. Sitä odotellessa.
Selvitä ensin nämä kirjoitti:
Sinullahan on vielä kaikki ketjun aloitusviestin kohdatkin oikomatta, ja lisää löytyy, kun luet ketjua alaspäin. Sitä odotellessa.
Pitää tarkistaa että paljonko lyöt sinne väliin omiasi, sillä en muista Heikkilän sinne tuollaisia kirjoittaneen. Taidat keksiä omia satujasi väliin.
- Lue vaan
uusajattelija kirjoitti:
Pitää tarkistaa että paljonko lyöt sinne väliin omiasi, sillä en muista Heikkilän sinne tuollaisia kirjoittaneen. Taidat keksiä omia satujasi väliin.
Ota ne ruusunpunaiset lasit päästäsi ja lue kirja uudelleen.
- ei ne vaan tiedä
Osoituksena ortopedi Heikkilän rasva-alan tiedoista tämäkin että hän puhuu kirjassaan tyydyttämättömistä rasvoista vaikka pitää puhua tyydyttymättömistä rasvoista. Tuon terminologian minäkin olen oppinut jo 15 vuotiaana koulun kemian tunnilla.
Tuota samaa virheellistä nimitystähän VP?:kin hokee, tietämätön kun on hänkin. Jos alkaa esiintymään rasva-alan asiantuntijana niin kyllä pitäisi luottamuksen herättämiseksi edes perusterminologia hallita joten kuten.- VP?
Samaten Heikkilä kirjoittaa "gluteiini" vaikka pitäisi olla gluteeni.
Mutta kun on lusikalla annettu, ei voi kauhalla vaatia. - Liikaa vaadittu
VP? kirjoitti:
Samaten Heikkilä kirjoittaa "gluteiini" vaikka pitäisi olla gluteeni.
Mutta kun on lusikalla annettu, ei voi kauhalla vaatia.Eihän ortopediltä voi vaatia ravitsemusalan ammattitermien osaamista.
- täysjyväviljaa
Liikaa vaadittu kirjoitti:
Eihän ortopediltä voi vaatia ravitsemusalan ammattitermien osaamista.
Kuorimattomasta viljasta hän käyttää nimitystä kokojyvävilja. Oikea nimitys on täysjyvävilja. Kokojyväleipä on leipää missä on kokonaisia jyviä joukossa.
Lisäksi hän määrittelee viljojen kuidut mitättömiksi ja jopa vaarallisiksi. Sivulla 126 hän sanoo: "kuorittu vilja on monella tapaa jopa terveellisempäää kuin kuorimaton." Eli hänen suosituksensa on leivän syöjille syödä valkoista höttöä eikä täysjyvää. Aika erikoinen on suosituksensa, mihinkähän se perustunee. - hp&v
täysjyväviljaa kirjoitti:
Kuorimattomasta viljasta hän käyttää nimitystä kokojyvävilja. Oikea nimitys on täysjyvävilja. Kokojyväleipä on leipää missä on kokonaisia jyviä joukossa.
Lisäksi hän määrittelee viljojen kuidut mitättömiksi ja jopa vaarallisiksi. Sivulla 126 hän sanoo: "kuorittu vilja on monella tapaa jopa terveellisempäää kuin kuorimaton." Eli hänen suosituksensa on leivän syöjille syödä valkoista höttöä eikä täysjyvää. Aika erikoinen on suosituksensa, mihinkähän se perustunee.Heikkilän mielestä viljan kuitu rikoo suolen pintaa. Ravintotutkijoiden mielestä ei. Heikkilän mielestä viljan kuitu ei ole hyödyllistä. Ravintotutkijoiden mielestä viljankin kuitu laskee kolesterolia.
- beetikko
Aika järkkyä on tämäkin teksti sivulla 103: "Käsitys siitä, eettä jokainen diabeetikko tarvitsisi statiineja, on vailla mieltä. Vaikka olen hakenut tietoa aiheesta, en ole löytänyt yhtään vakuuttavaa tutkimusta, miksi diageetikon pitäisi automaattisesti käyttää statiineja".
Käsittämätöntä fuulaa, mistähän maasta ja sen opeista Heikkilä tässäkin kohtaa kirjoittaa, ei ainakaan Suomesta. Olen sairastanut jo n. 10 v 2-tyyppiä ja vaimo vähän kauemmin eikä yksikään monista tapaamistamme lääkäreistä ole sanallakaan kehottanut syömään statiineja saatikka, että olisi kirjoittanut statiinireseptin. Lisäksi olemme lukeneet lukemattomia artikkeleita ja kuunnelleene lääkärien luentoja aiheesta eikä yksikään sanonut, että statiineja pitäisi syödä vakiona.
Minulla on suvussakin diabeetikkoja, on sukurasitus, eikä heillekään yhdellekään ole tuollaista suositusta annettu.
Ei tuo kirja perustu tosiasioihin, en tiedä mihin se perustuu.- VP?
Se perustuu Heikkilän mielikuvitukseen, satukirja kyseessä.
Terv, Veijo - hp&v
Terveen LDL-kolesteroli pitäisi olla alle 3 mmol/l ja diabeetikoilla 2.5 mmol/l. Tuo 2.5 mmol/l on sen verran pieni arvo, että aika ison osan diabeetikoista on syytä syödä statiineja. Ei luonnollisestikaan kaikkien.
Diabetekseen liittyy vielä usein huonot veren rasva-arvot ja korkea verenpaine joten ei ihme, että iso osa diabeetikoista käyttää statiineja. Kirjan viesti lienee siinä että kättä mahdollisimman vähän noita hiilihydraatteja niin ei ole ongelmia. Kolesteroli taso muodostuu syödyn ruokavalion mukaan itsestään.
Lääketeollisuus puolestaan on keksinyt lääkkeille käytön.- hp&v
uusajattelija kirjoitti:
Kirjan viesti lienee siinä että kättä mahdollisimman vähän noita hiilihydraatteja niin ei ole ongelmia. Kolesteroli taso muodostuu syödyn ruokavalion mukaan itsestään.
Lääketeollisuus puolestaan on keksinyt lääkkeille käytön.Kyllä, tyydyttynyt rasva huonontaa kolesteroliarvoja ja monityydyttymätön parantaa niitä. Huonot ja liiat hiilihydraatitkin huonontavat koleteroliarvoja.
Heikkilän dieetillä syödään pääasiassa rasvaa ja nimenomaan kovaa rasvaa. 15E% proteiiniin, 5E% hiilihydraattiin niin rasvan osuus on 80% päivittäisestä energiansaannista. Jos Veijon tapaan sen vetää voista ja laardista niin tyydyttyneen rasvan määrä on yli 50% päivittäisestä saannista eli yli viisinkertainen suosituksiin nähtynä.
Rasvaajien kolesterolihöpinöistä välittämättä tiedetään hyvin, että sv-sairaudet alkaa ilmaantua kun LDL-kolesteroli ylittää 1.8 mmol/l ja HDL-kolesteroli alittaa 1.5 mmol/l. Monella rasvaajalla LDL-kolesteroli on sitten moninkertainen. hp&v kirjoitti:
Kyllä, tyydyttynyt rasva huonontaa kolesteroliarvoja ja monityydyttymätön parantaa niitä. Huonot ja liiat hiilihydraatitkin huonontavat koleteroliarvoja.
Heikkilän dieetillä syödään pääasiassa rasvaa ja nimenomaan kovaa rasvaa. 15E% proteiiniin, 5E% hiilihydraattiin niin rasvan osuus on 80% päivittäisestä energiansaannista. Jos Veijon tapaan sen vetää voista ja laardista niin tyydyttyneen rasvan määrä on yli 50% päivittäisestä saannista eli yli viisinkertainen suosituksiin nähtynä.
Rasvaajien kolesterolihöpinöistä välittämättä tiedetään hyvin, että sv-sairaudet alkaa ilmaantua kun LDL-kolesteroli ylittää 1.8 mmol/l ja HDL-kolesteroli alittaa 1.5 mmol/l. Monella rasvaajalla LDL-kolesteroli on sitten moninkertainen.Tuo nyt on sitä "suomi hapatusta" jolle kaikki nauraa, eli maailman johtavat tukijat ovat selvästi todennet ettei rasvoilla ole mitään yhteyttä kolesteroliarvoihin.
Nykykäsitys on että "huomio olisi pitänyt kiinnittää rasvojen asemasta hiilihydraatteihin" toteaa nykyisin maailman johtavat asiantuntijat,
Veijon rasvansyöntiin en ota kanaa, sillä hän tietää itse paremmin mitä suuhunsa laittaa, en vielä niin tyhmä olekaan.
Kolesterolilääkityksellä n 6 henkeä 1000 henkilöä kohden kuolee aloitusvuoden aikana, yksi kymmenestä menettää liikuntakykynsä ja useat saavat muita vauriota.- puolustat roskaa
uusajattelija kirjoitti:
Tuo nyt on sitä "suomi hapatusta" jolle kaikki nauraa, eli maailman johtavat tukijat ovat selvästi todennet ettei rasvoilla ole mitään yhteyttä kolesteroliarvoihin.
Nykykäsitys on että "huomio olisi pitänyt kiinnittää rasvojen asemasta hiilihydraatteihin" toteaa nykyisin maailman johtavat asiantuntijat,
Veijon rasvansyöntiin en ota kanaa, sillä hän tietää itse paremmin mitä suuhunsa laittaa, en vielä niin tyhmä olekaan.
Kolesterolilääkityksellä n 6 henkeä 1000 henkilöä kohden kuolee aloitusvuoden aikana, yksi kymmenestä menettää liikuntakykynsä ja useat saavat muita vauriota.Jätä nuo valheelliset kliseet "maailman johtavat asiantuntijat". Missä ja kuka on rankannut maailman diabetes- ja verisuoniasiantuntijat paremmuusjärjestykseen, sinäkö, veijoko, Heikkiläkö, Dahlqvistkö vai kuka? Ne sinun "johtavat asiantuntijat" ovat lähinnä veikkosia, jotka haluavat provosoivilla pamfleteillaan nostaa tulotasoaan.
Mutta jos johtavista välttämättä halutaan puhua niin johtavat tutkijat ja tutkimuslaitokset ovat nimenomaan sitä mieltä, että kovat rasvat tukkivat verisuonet eikä siinä minkäänlainen fuulaus auta eikä sitä muuksi muuta. - hp&v
uusajattelija kirjoitti:
Tuo nyt on sitä "suomi hapatusta" jolle kaikki nauraa, eli maailman johtavat tukijat ovat selvästi todennet ettei rasvoilla ole mitään yhteyttä kolesteroliarvoihin.
Nykykäsitys on että "huomio olisi pitänyt kiinnittää rasvojen asemasta hiilihydraatteihin" toteaa nykyisin maailman johtavat asiantuntijat,
Veijon rasvansyöntiin en ota kanaa, sillä hän tietää itse paremmin mitä suuhunsa laittaa, en vielä niin tyhmä olekaan.
Kolesterolilääkityksellä n 6 henkeä 1000 henkilöä kohden kuolee aloitusvuoden aikana, yksi kymmenestä menettää liikuntakykynsä ja useat saavat muita vauriota.Höpö höpö. Nuo lausumat löytynevät jostain rasvausblogista tms..
Tässä maailman johtavien ravintotutkijoiden mietteitä asiasta:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21270379
Ja sieltä:
'This expert panel reviewed the evidence and reached the following conclusions: the evidence from epidemiologic, clinical, and mechanistic studies is consistent in finding that the risk of CHD is reduced when SFAs are replaced with polyunsaturated fatty acids (PUFAs). In populations who consume a Western diet, the replacement of 1% of energy from SFAs with PUFAs lowers LDL cholesterol and is likely to produce a reduction in CHD incidence of ≥2-3%.'
Väestöllä, joka noudattaa länsimaista dieettiä 1E% tyydyttyneen rasvan vaihto monityydyttymättömään todennäköisesti vähentää sydänkohtauksia 2-3%.
Tekijät ovat ympäri maailmaa eikä yksikään Suomesta. Tekijät ovat myös ravintotutkimuksen ehdotonta huippua.
Sokerikin on pahasta sydänterveydelle eikä kukaan suosita sen syömistä (vaikka Heikkilä näin väittääkin). Täysjyvävilja ei ole sitten sokeria (vaikka Heikkilä näin väittääkin) eli tutkimuksia, jotka käsittelevät päytäsokeria ei voi yleistää kaikkiin hiilihydraatteihin (johtuen mm. siitä, että pöytäsokeri sisältää puolet fruktoosia ja tärkkelys ei yhtään).
Statiinien käyttäjiä toki kuolee kun kyse on sairaista ihmisistä. Ilman statiineja jeitä vaan kuolisi huomattavasti enemmän.
Reilut 800 000 käyttää statiineja, tiedä sitten kuka niitä määrää. Niillä sitten saadaan maksa vähintään kyseenalaiseen kuntoon. Joka, kymmenes syöjä saa sivuoireita jne.
Kuka niistä hyötyi ?- tässä tämä
------tiedä sitten kuka niitä määrää-----
Lääkäri niitä määrää mutta ei vakiona kaikille diabeetikoille kuten Heikkilä kehtaa valehdella.
------Kuka niistä hyötyi ?-----------
Niistä hyötyy jokainen jonka korkea kolesteroli saadaan alennettua. - hp&v
tässä tämä kirjoitti:
------tiedä sitten kuka niitä määrää-----
Lääkäri niitä määrää mutta ei vakiona kaikille diabeetikoille kuten Heikkilä kehtaa valehdella.
------Kuka niistä hyötyi ?-----------
Niistä hyötyy jokainen jonka korkea kolesteroli saadaan alennettua.Ei ihan. Osa ihmisistä ei pysty käyttämään statiineja sivuvaikutusten vuoksi joten ei niistä myöskään hyödy ja osalle statiinit on määrätty aika turhaan (käypä hoito -suosituksen mukaan heille ei niitä olisi myöskään pitänyt määrätä eli statiinit kuuluvat asiaan jos sydänkohtausriski on noussut riittävän korkealle tasolle).
Ei-kakkonen saa kolesteroliarvot hyviksi pelkällä ruokavaliollakin. Suurin osa ihmisistä vaan ei halua sellaista ruokavaliota noudattaa (tämä ei tietenkään koske familiaarista hyperkolestemiaa ym. potevia). Kakkosille tuo on monesti mahdotonta koska LDL-kolesterolin maksimiarvo on pienempi ja meille erityisen korkean riskin potilaille (kakkostyypin diabetes ja erittäin paljon sydäntauteja suvuissa) miltei mahdotonta.
Itsellä kokonaiskolesteroli alle 4 mmol/l ja LDL alle 1.8 mmol/l. Tuo tiukalla ruokavaliolla (hyvin vähän kovaa rasvaa, jonkin verran pehmeää rasvaa, erittäin paljon kuitua, liikuntaa) ja pienellä statiiniannoksella. Lääkäri on oikein tyytyväinen. hp&v kirjoitti:
Ei ihan. Osa ihmisistä ei pysty käyttämään statiineja sivuvaikutusten vuoksi joten ei niistä myöskään hyödy ja osalle statiinit on määrätty aika turhaan (käypä hoito -suosituksen mukaan heille ei niitä olisi myöskään pitänyt määrätä eli statiinit kuuluvat asiaan jos sydänkohtausriski on noussut riittävän korkealle tasolle).
Ei-kakkonen saa kolesteroliarvot hyviksi pelkällä ruokavaliollakin. Suurin osa ihmisistä vaan ei halua sellaista ruokavaliota noudattaa (tämä ei tietenkään koske familiaarista hyperkolestemiaa ym. potevia). Kakkosille tuo on monesti mahdotonta koska LDL-kolesterolin maksimiarvo on pienempi ja meille erityisen korkean riskin potilaille (kakkostyypin diabetes ja erittäin paljon sydäntauteja suvuissa) miltei mahdotonta.
Itsellä kokonaiskolesteroli alle 4 mmol/l ja LDL alle 1.8 mmol/l. Tuo tiukalla ruokavaliolla (hyvin vähän kovaa rasvaa, jonkin verran pehmeää rasvaa, erittäin paljon kuitua, liikuntaa) ja pienellä statiiniannoksella. Lääkäri on oikein tyytyväinen.Mielestäni tuhon kolesteroli arvoon voi päästä pelkällä ruokavaliollakin, mutta siihen harva pystyy. Toisaalta jos uskotaan väittämään että kolesterolit suojaavat suonistoa hiilihydraattien aiheuttamilta vaurioita niin sitten tämä on hyvä.
Anopiltani joka on 87 vuotias ja kolesterolit lähelle 7 lääkäri sai päähänsä alentaa arvoja ja niin meinasi mennä mummelilta henki. On syönyt sian rasvaa ja voita koko ikänsä.
Tuo "statiini liipasin" on monilla lääkärillä vain niin herkällä, ilman että asiasta tiedetään yhtään mitään.- jepulis juu
uusajattelija kirjoitti:
Mielestäni tuhon kolesteroli arvoon voi päästä pelkällä ruokavaliollakin, mutta siihen harva pystyy. Toisaalta jos uskotaan väittämään että kolesterolit suojaavat suonistoa hiilihydraattien aiheuttamilta vaurioita niin sitten tämä on hyvä.
Anopiltani joka on 87 vuotias ja kolesterolit lähelle 7 lääkäri sai päähänsä alentaa arvoja ja niin meinasi mennä mummelilta henki. On syönyt sian rasvaa ja voita koko ikänsä.
Tuo "statiini liipasin" on monilla lääkärillä vain niin herkällä, ilman että asiasta tiedetään yhtään mitään.----- ilman että asiasta tiedetään yhtään mitään. -----
Kerro missä ja mitä alaa olet opiskellut kun olet niin paljon Suomen ja koko maailmankin lääkäreitä viisaampi ja tietävämpi joka asiassa? - mitä kummaa se?
jepulis juu kirjoitti:
----- ilman että asiasta tiedetään yhtään mitään. -----
Kerro missä ja mitä alaa olet opiskellut kun olet niin paljon Suomen ja koko maailmankin lääkäreitä viisaampi ja tietävämpi joka asiassa?Ei taida kaveri kehdata kertoa koulutustaan mikä hänestä on tehnyt maailman lääkäri- ja tutkijakunnan enemmistöä ylivoimaisesti viisaamman asiantuntijan. Olisiko kirvesmies tai jotain, kirvesmiehiä mitenkään halveksimatta, taitavaa porukkaa mutta eivät lääkäreitä?
- mitä H:lä tietää?
Termit kirjassa ovat sekaisin aika yleisesti. Luulisi lääkärin, joka on mielestään ainoa oikea asiantuntija osaavan todellakin perustermit paremmin.
Tutkimuksesta Hb-A1c hän käyttää kirjassaan usein muotoa Hb-1Ac. Jos minä, joka olen pelkkä maallikko, tiedän oikean muodon niin tottahan Suomen johtavan asiantuntijankin pitäisi se tietää, eikös näin olekin? Miettikääs mitä tämä tarkoittaa tosielämässä.- hp&v
Heikkilän pitäisi oikoluetuttaa kirjansa. Kirjoitusvirheitä on tuhottomasti. En itsekään pärjää ilman oikeakielisyyden tarkistusta kun kirjoitan.
hp&v kirjoitti:
Heikkilän pitäisi oikoluetuttaa kirjansa. Kirjoitusvirheitä on tuhottomasti. En itsekään pärjää ilman oikeakielisyyden tarkistusta kun kirjoitan.
Kyllä niitä aina "inssinoorejä" löytyy jotka pilkkuja etsii.
- Antti puhuu asiaa
Antti kirjoittaa asiaa niin kuin hänen tapansa on. Kaikki perustuu tutkimuksiin päin vastoin kuin ketjun aloittajan lausumat.
- on harhauttaja
Älä sinä höpöttele. Heikkilä herjaa kirjassaan mm. rasvatonta maitoa, siinä kun on kuulemma kaseiinia jota on käytetty muovin raaka-aineena. Unohtaa mainita, että ei se kaseiini maitoon tule rasvan poistossa vaan tulee jo lehmän utareessa. Eli juokoon ihminen maitonsa rasvatonna tai rasvaisena niin kaseiinia on yhtä paljon.
Tuollaiset vedätykset häneltä vievät kaiken uskottavuuden, suoranaista ja tietoista ihmisten harhaanjohtamista.
- Saituri eläkeläinen
Ei nyt kukaan taida löytää tosivirhettä Heikkilän kirjasta, sillä siinä on ajateltavaa täydessä merkityksessään. Minä hankin kirjan ja luen sitä uudelleen kuin "piru raamattua" kun tuntuu siltä että siinä on paljon ajattelemisen aihetta.
Miten sitten "kaseiini" valmistetaan 50 luvulla niin en ryhdy selvittämään, mutta muistan 50-60 luvulla puhutun että kynät valmistettiin maitojäämistä. Silloin se oli ihmeellistä pikkupojille. Kynä oli ainakin totta.- Caseus
Kuten sanottu, kaseiini on maidon oma luonnollinen proteiini, joten sitä ei valmisteta eikä ole koskaan valmistettu mitenkään. Siksi Heikkilän kaseiiniväitekin on niin hullu. Jos lääkäriopintojen biokemian kurssilta ei jäänyt tämänkään asian oikea laita mieleen, sen olisi helposti voinut tarkastaa esim. Wikipediasta, mutta kai se on kivempi vain räyhätä kaikkea roskaa.
Tosivirheitä on tullut aivan riittävästi esiin tässäkin ketjussa. Mutta niinhän se on, että ihan sama mitä Heikkilä raamattuihinsa kirjoittaa, uskikset seuraa joka tapauksessa.
Kiva kun keskustelu jatkuu mutta kukaan ei oikeasti kylläkään mitään tee...
Hieman tuosta kaseiinista koska kaikki maito ei ole samaa, ja joista meillä esiintyy pääasiassa vain sitä haitallisempaa A1-versiota meillä lypsettävistä lehmäroduista johtuen:
"All milk is not the same
BRISBANE, AUSTRALIA. Cow's milk contains about 34 grams of protein per liter. The protein has two components, whey and casein; there are several types of
casein in milk, but the main ones are A1 and A2 beta casein. The two types break down differently when digested with A1 casein producing a bioactive peptide,
which is very similar to the digestion product of gluten. Research has uncovered a strong association between the consumption of beta casein A1 and the incidence
of childhood (type I) diabetes. More recently, a strong correlation has also been found between the incidence of heart disease and the consumption of beta
casein A1. The consumption of A1 in Ireland, for example, is 3.5 times higher than in France and so is the incidence of heart disease. Just recently
scientists at the University of Queensland demonstrated (in animal experiments) that beta casein A1 promotes atherosclerosis and high cholesterol levels while
beta casein A2 does not."
Lähde:
http://www.yourhealthbase.com/archives/ihn143ma.htm
Elikkä lyhyesti: pilkkoutuminen kaseiinien välillä on erilainen. Se ja juuri se erilainen pilkkoutuminen sisältää sen olennaisen avaimen tähänkin aiheeseen. Meille hyödyllisempää A2 β-kaseiinimaitoa ei juurikaan löydy ainakaan tuotteistettuna, ja milloin sitä maitotuotantoon eksyy sekoitetaan se A1-maitoon, mikä on totaalisen älytöntä.
"Nimitykset A1-maito ja A2-maito johtuvat maitojen proteiinikoostumuksesta. Noin 80 % lehmän maidon proteiinista on kaseiinia, ja β-kaseiini on yksi yleisimmistä kaseiinilaaduista. β-kaseiineja on erilaatuja, riippuen lehmän geneettisestä perimästä. Yleisimmät β-kaseiinit ovat β-kaseiini A1 ja β-kaseiini A2. Maitoa, jossa on runsaasti A1 β-kaseiinia, kutsutaan ”A1-maidoksi”, ja maitoa, jossa on runsaasti A2 β-kaseiinia "A2-maidoksi”. Kuten monissa muissa maissa, myös Suomessa tuotettu maito sisältää seoksen A1 ja A2 proteiineja. Erilaiset lehmärodut tuottavat erilaista maitoa, esimerkiksi friisiläis-lehmät tuottavat runsaasti A1 proteiinia. On esitetty, että A1-maidon käyttö olisi yhteydessä joihinkin sairauksiin kuten sydän- ja verisuonisairauksiin, diabetekseen ja joihinkin aivosairauksiin ja A2-maidon käyttö suojaisi näiltä." kertoo mm. Valio ja on tässä sieltä vapaasti lainaten.Tulipa tuokin ongelma siten selvitetyksi kun oli aiheuttavinaan suurta ongelmaa yhdelle lukijalle. Ei sitä tiedä mitä ongelmia siitäkin olisi voinut aiheutua jos ei olisi selvitetty..
- tämäkin selvisi
Jaa ettäkö mitä ongelmia? Jos ei Heikkilän ja teidän muidenkin rasvaajien juttuja selvitetä diabeetikoille niin terveysongelmia ne ainakin aiheuttavat.
Mitä juttuja pitäisi diabeetikoille selventää ettei tule ongelmia, sillä asia lienee kyllä aika hyvin paketissa. Ongelma lienee vain miten tuota pystyy noudattamaan siten että jälkeä syntyy.
Suurin ongelma taitaa olla sittenkin nuo terveyden huoltoviranomaiset kun niitäkin joskus tarvitaan. Toisaalta ei ne ole vastaankaan sanoneet kun ei sano Heikkilän nimeä ääneen. Taitaa olla purjeet vähitellen kääntymässä, kuten taitaa olla tälläkin sivustolla.- olkaatten hiljaa
Ole VP? jo hiljaa. Heikkilä on lopullisesti tyrmätty tällä sivustolla ja sinut myös.
olkaatten hiljaa kirjoitti:
Ole VP? jo hiljaa. Heikkilä on lopullisesti tyrmätty tällä sivustolla ja sinut myös.
Mene nyt katsomaan kun Fogelhomikin "pyörtänyt pyhät sanansa" rasvojen suhteen, eli myöntää olleensa väärässä ja Veijo oikeassa. Taitaa sitten olla Heikkiläkin oikeassa.
- hp&v
uusajattelija kirjoitti:
Mene nyt katsomaan kun Fogelhomikin "pyörtänyt pyhät sanansa" rasvojen suhteen, eli myöntää olleensa väärässä ja Veijo oikeassa. Taitaa sitten olla Heikkiläkin oikeassa.
Fogelholm suosittaa tyydyttyneen rasvan vaihtoa monityydyttymättömään eikä tolkutonta rasvausta tyydyttyneellä rasvalla. Suosittaa lisäksi Välimeren dieettiä, kertatyydyttymätöntä rasvaa, pähkinöitä, rasvaista kalaa, täysjyväviljaa, hedelmiä ja kuitua. Ovat siis Veijon kanssa aivan eri linjoilla.
https://www.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=rLiWj9hDUe8&app=desktop
Koko video löytyy täältä:
https://www.youtube.com/watch?v=xdzAoxR6dUU&feature=youtu.be
Se, että seurantatutkimuksissa tyydyttyneen rasvan ei ole osoitettu lisäävän sv-sairauksia ei tarkoita sitä, että tyydyttynyt rasva olisi haitatonta. Sitä vaan ei ole voitu osoittaa seurantatutkimuksilla. Ruuanvaihtotutkimuksista tiedetään, että tyydyttynyt rasva huonontaa kolesteroliarvoja ja toisaalta tiedetään, että huonot kolesteroliarvot lisäävät sv-sairauksia mutta tämäkään ei ole tieteellisesti pätevä todiste. Jotta, asia voitaisiin todistaa niin pitäisi valita kaksi isoa ihmisjoukkoa ja syöttää toiselle paljon tyydyttynyttä rasvaa ja toiselle vähän ja seurata tilannetta vuosikymmenet. Tätä ei luonnollisestikaan voida tehdä jo pelkästään siksi, että tuollainen tutkimus maksaisi miljardeja.
Rasalas on ehdokkaana huuhaa-palkinnolle. hp&v kirjoitti:
Fogelholm suosittaa tyydyttyneen rasvan vaihtoa monityydyttymättömään eikä tolkutonta rasvausta tyydyttyneellä rasvalla. Suosittaa lisäksi Välimeren dieettiä, kertatyydyttymätöntä rasvaa, pähkinöitä, rasvaista kalaa, täysjyväviljaa, hedelmiä ja kuitua. Ovat siis Veijon kanssa aivan eri linjoilla.
https://www.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=rLiWj9hDUe8&app=desktop
Koko video löytyy täältä:
https://www.youtube.com/watch?v=xdzAoxR6dUU&feature=youtu.be
Se, että seurantatutkimuksissa tyydyttyneen rasvan ei ole osoitettu lisäävän sv-sairauksia ei tarkoita sitä, että tyydyttynyt rasva olisi haitatonta. Sitä vaan ei ole voitu osoittaa seurantatutkimuksilla. Ruuanvaihtotutkimuksista tiedetään, että tyydyttynyt rasva huonontaa kolesteroliarvoja ja toisaalta tiedetään, että huonot kolesteroliarvot lisäävät sv-sairauksia mutta tämäkään ei ole tieteellisesti pätevä todiste. Jotta, asia voitaisiin todistaa niin pitäisi valita kaksi isoa ihmisjoukkoa ja syöttää toiselle paljon tyydyttynyttä rasvaa ja toiselle vähän ja seurata tilannetta vuosikymmenet. Tätä ei luonnollisestikaan voida tehdä jo pelkästään siksi, että tuollainen tutkimus maksaisi miljardeja.
Rasalas on ehdokkaana huuhaa-palkinnolle.Tutkimuksia on kyllä tehty jo riittävästi mutta kun ei ole näyttöä löytynyt, ei pienimmässäkään määrin.
Seurantatutkimuksia ihmisjoukoille on tehty vaan kun ei ole löytynyt tutkimallakaan.- Väärä tulkinta
uusajattelija kirjoitti:
Tutkimuksia on kyllä tehty jo riittävästi mutta kun ei ole näyttöä löytynyt, ei pienimmässäkään määrin.
Seurantatutkimuksia ihmisjoukoille on tehty vaan kun ei ole löytynyt tutkimallakaan.Luet artikkelia kuin piru raamattua.
Ketjusta on poistettu 21 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Epäily: Oppilas puukotti kolmea Pirkkalan koululla
Tämänhetkisen tiedon mukaan ainakin kolme oppilasta on loukkaantunut puukotuksessa Pirkkalan Vähäjärven koululla. Myös e3238479Jos yhdistät nimikirjaimet
Jos yhdistät sinun ja kaivattusi ensimmäisten nimien alkukirjaimet mitkä nimikirjaimet tulee? Sinun ensin ja sitten häne1056702Jos olisit täällä
Tosin en tiiä miks oisit. (Ja hävettää muutenkin kun ei muka muulla tavoin osaa kertoa tätäkään) Jos jollain pienellä1783850- 863679
- 1703077
Kyllä se taitaa olla nyt näin
Minusta tuntuu et joku lyö nyt kapuloita rattaisiin että meidän välit menisi lopullisesti. Sinä halusit että tämä menee432979- 482972
Mies vinkkinä sulle
Jos pyytäisit kahville tai ihan mihin vaan, niin lähtisin varmasti välittämättä muista412889Odotan että sanot
Sitten siinä että haluaisit vielä jutella kahdestaan kanssani ja sitten kerrot hellästi että sinulla on ollut vaikea san222496Pirkkalan koulussa puukotus, oppilas puukotti kolmea
Ilmeisesti tyttöjä ollut kohteena.1962094