Olen lapsesta asti ajatellut intensiivisesti. Tämä kävi minulle selväksi, kun huomasin 7-8-vuotiaana, etten saakaan illalla kunnolla unta. Se häiritsi minua voimakkaasti, ja kaverini isä opasti, että unen saa helposti ja nopeasti, kun ei ajatellut 2 minuuttiin mitään. Kokeilin sitä useaan kertaan, eikä siitä tullut mitään. Mielestäni liiasta intensiivisestä ajattelusta on seurannut monia mielenterveysongelmia neurooseista psykooseihin. Suvussani on todettu mielenterveysongelmia, vakavana esim. äidillä ja isoäidillä. Kumpikohan tässä on edellä: onko minulla mielenterveysongelmille altistava geeni, joka johtaa kiihkeään ajatteluun, vai onko minulla intensiiviseen ajatteluun altistava geeni, joka voi johtaa mielenterveysongelmiin?
liiallinen ajattelu/mielenterveys
1
129
Vastaukset
Oletko saanut ikinä rauhoittavaa lääkettä ja jos olet niin huomasitko ajattelussa mitään muutosta? Onko ajattelusi niin intensiivistä, että sitä voisi kutsua ahdistukseksi? Kannattaa jutella psykiatrin kanssa jos ajattelu käy liian ahdistavaksi. Mutta ei kannata muitta mutkitta siirtyä lääkehoitoon, sillä vaikka nykyajan mielenterveys lääkkeitä kovasti kehutaankin, niin useilla voi tulla niistä paljon sivuvaikutuksia ja jos lääkehoitoon ryhdytään niin se voi olla monia vuosia kestävä prosessi ennen kuin oikean lainen lääke löytyy. Itse suosittelisin ennemmin keskusteluita hoito henkilökunnan kanssa tai kognitiivista terapiaa, psykoanalyysi taitaa olla jo menneen talven lumia.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 427065
- 323968
- 473401
- 412968
- 172746
- 372238
- 162206
- 412173
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons472127- 402088