Tiramisun ohje

misuherkuttelee

Huomenna olisi tarkoitus kokeilla ensi kertaa tiramisun tekoa. Keksit ja mascarpone on ostettu. Nyt katselin ohjeita ja näyttää olevan kahden tyyppisiä: osassa lisätään valkuais- ja keltuaisvaahtoa ja osassa kermavaahtoa. Taitaa tuo munavaihtoehto olla lähempänä alkuperäistä. Ohjeissa mainittua viiniäkään minulla ei ole, mutta kaapista löytyy Vanha Tallinna likööriä. Sopisikohan se?

2

246

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • simppelisimon

      Tulee vähän myöhässä, mutta kerrottakoon silti.

      Kananmuna-vaihtoehto on se perinteinen, mutta myös raskaampi. Itse teen kermavaahto-reseptin mukaan ja mielestäni se maistuu paremmalta.

      Eli ainekset: puoli pakettia Vicenzovo Savoiardi-keksejä (12 kpl), 250 grammaa mascarponea (vihreä Castelli on hyvä valinta, sillä näissäkin on eroja), 2 dl kuohukermaa, tomusokeria, vanilja-uutetta (tai vaniljatangon siemenet, vaniljasokeria tms.), 1 dl vahvaa kahvia, Amaretto-likööriä (muukin viinas käy vaikka VanaTallinn-likööri), kaakaojauhetta.

      Ensin keitä kahvi ja siirrä syrjään jäähtymään, lusikoi mascarpone kulhoon, sekoita se tasaiseksi ja joustavaksi, lisää tomusokeria ja vaniljaa makusi mukaan sekoittaen (aloita varovasti ja maista aina välillä - aina voi lisätä, mutta pois ei voi ottaa) tavoitteena kevyen makea massa (ei äitelä), kun maku on hyvä niin siirrä kulho syrjään ja vatkaa kerma vaahdoksi (valmista kun vispilää nostaen vaahto muodostaa teräviä harjanteita), lisää kermavaahto varovaisesti sekoittaen mascarponen sekaan kevyeksi, tasaiseksi massaksi, mausta kahvi liköörillä lisäten lusikallinen kerrallaan kunnes maku on mielestäsi hyvä (yleensä noin 1:1 kahvia ja likööriä).

      Käytän tiramisuni kokoamiseen vuokaa, jonka pohjalle mahtuu 6 keksiä rinnakkain ja näin saan kaksi kerrosta eli vuoan pohjalle keksit, kostuta keksit valelemalla niiden päälle pari ruokalusikallista kahvi/likööri-seosta per keksi (älä kasta keksiä nesteeseen, sillä niin niistä tulee liian vettyneitä), lisää sopivan paksuinen kerros mascarpone-vaahtoa keksien päälle, tasoita ja lisää toinen kerros keksejä, kostuta kuten edellä ja lisää loput mascarpone-vaahdosta, tasoita vuoan reunojen tasalle, laita tuorekelmu päälle ja ehkä lisäksi myös folio, jos jääkaapissa on voimakkaan hajuisia ruokia, siirrä jääkaappiin tekeytymään vähintään 3-5 tunniksi (yleensä misu on parhaimmillaan dagen efter eli yön yli tekeydyttyään). Ylijääneen massan voi lusikoida naamaan ja nuolla kulhon, sillä on se niin hyvää.

      Misun tekeydyttyä riittävän kauan niin leikkaa siitä palat lautaselle, sirottele kaakaojauhetta päälle ja nauti hyvän maitokahvin kera. Jos haluat niin voit lisätä kotimaisia marjoja (mansikkaa, vadelmia, mustikkaa jne...) sen vierelle.

      Toivottavasti tuli hyvä misu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenta ihana

      Kauniskasvoinen ihanuus 😘 saan sut vielä
      Ikävä
      40
      6973
    2. Hei rakas...

      Miten on työpäivä sujunut? Rakastan sinua 💗
      Ikävä
      32
      3938
    3. Ei tämä etene ikinä

      Kun kumpikaan ei enää ota yhteyttä. Mä en ainakaan uskalla.
      Ikävä
      45
      3320
    4. Edelleen sitä on vaikea uskoa

      Että olisit oikeasti rakastunut muhun
      Ikävä
      40
      2929
    5. Vitsi mihin menit. Heti takasin.

      Mä näin sut tuu takasin! Oli kiire, niin en ehtiny sin perään!
      Ikävä
      17
      2706
    6. Toiveikas vai toivoton

      torstai? Ajatuksia?
      Ikävä
      37
      2238
    7. Mukavaa päivää

      Mun rakkauden kohteelle ❤️ toivottavasti olet onnellinen
      Ikävä
      16
      2196
    8. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      41
      2143
    9. Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...

      Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons
      Suomalaiset julkkikset
      48
      2067
    10. Miksi et irrota otettasi

      Suhteeni?
      Ikävä
      39
      2010
    Aihe