Miksi jotkut kotitekoiset, suolaisset leivät ja sämpylät leivotaan veden sijasta maitoon? Taitaa sitäpaitsi olla aika yleistä. Jossain 80-luvun keittokirjassa neuvotaan melkein jokaisessa leipäreseptissä leipomaan se maitoon. Itse kyllä suosin ehdottomasti veteen leipomista. Parempi maku mielestäni (mutta tämä on makuasia), ei vatsaoireita tai pahoinvointia (ei taida laktoosi tai maidon proteiini sopia mulle) ja parempi säilyvyys. Ja halvempi leipoa!
Miksi kotona leipä leivotaan useinkin maitoon??
3
597
Vastaukset
- lueppa_uudelleen
No höpönpasksat, ei missään ohjeessa leivota leipää maitoon. Korkeintaan joku Intialainen naan-leipä tai Ahvenanmaan pannukakku.
Luulen että olen tehnyt leivät ennen kun sinä oot syntynytkään eli 50 luvulla
Puuronjämiä on joskus käytetty sämpylätaikinaan. - hoit_su
En ole kuullutkaan, eli ei taida olla kovinkaan yleistä.
- dfjawdpi
Kylläpä sellaisia reseptejä ilmeisesti on. En osaa sanoa miksi. Ehkä jotkut vaan taitaa tykätä "maitoleivistä" mutta makuasiahan se on.
K-ruokasivuilta löytyi kyllä useita "maitoleipien" reseptejä, tässä muutama sellainen:
- https://www.k-ruoka.fi/reseptit/rengasleipa-ja-oliivilevite
- https://www.k-ruoka.fi/reseptit/ruissampylat
- https://www.k-ruoka.fi/reseptit/pizzapatonki
- https://www.k-ruoka.fi/reseptit/valkosipuli-sisarussampylat
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 427215
- 324028
- 543523
- 423030
- 172776
- 372248
- 162226
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons482216- 412193
- 452169