Tein maultaan hyvää vuokaleipää,mutta leivän koostumus oli niin haperaa, että leikatessa leipä täysin murentui.
Laitoin taikinaan jauhojen lisäksi hiutaleita, leseitä ja siemeniä. Mielestäni aikaisemmin,kun olen jauhojen lisäksi lisännyt siemeniä runsaastikin, leivästä ei ole tullut näin murenevaa.
Onko siis hiutaleet ja leseet haperuuden suurin syy? (Taikina oli myös aika löysä.)
Vuokaleipä
1
200
Vastaukset
- ajatmuuttuvat
Hyödynnä sitkoa niin kauan kuin sitä vielä voit käyttää.
Sitko syntyy veivaamalla, mutta hiutaleet eivät sitkoudu kuiviltaan, jonka vuoksi niiden tilalla voisi kokeilla hiutaleista kiehautettua puuroa.
Gluteenittomassa kotileivonnassa käytetään psylliumia liimana, mutta kun tässä gluteenipitoisuuden vähentäminen ei liene ollut tavoitteena, niin onhan sitä gluteiinia ihan semmoisenaan myytävänä, jos muutoin ei halua lisätä taikinaan enempää vehnäjauhoja. Tosin ko. paranneaineesta ei minulla ole omakohtaista kokemusta, mutta joka tapauksessa sitä nykyään saatavilla suuremmista päivittäistavarakaupoista.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tänään pyörit ajatuksissa enemmän, kun erehdyin lukemaan palstaa
En saisi, silti toivon että sinä vielä palaat ja otetaan oikeasti selvää, hioituuko särmät ja sulaudummeko yhteen. Vuod225164- 254358
- 272471
- 342254
- 371998
- 151918
En ole koskaan kokenut
Ennen mitään tällaista rakastumista. Tiedän että kaipaan sinua varmaan loppu elämän. Toivottavasti ei tarvitsisi vain ka191597- 121531
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons211257Kerranki asiat oikein
Ilkka ja muut pienpuolueeet...teitte hyvän työn kun valitsitte pätevän henkilön virkaan eikä kepulle passelia!! Jatkakaa101174