savustettu valkosipuli martketeissa

v-nisti

mutta voi toki itsekin tehdä grillissä
Savustetut Valkosipulit:
6 kokonaista valkosipulia
savustuspussi (hickorylastu)
Avaa savustuspussi ja laita valkosipulit ihan pussin perälle. Sulje pussi pakkauksen ohjeen mukaan. Laita pussi grilliin niin, että suoraan valkosipuleiden alla ei ole lämpöä. Kaasu grillissä laita pussi niin, että vain pussin tyhjäosa on kaasupolttimen päällä. Hiiligrillissä kasaa hiilet grillin toiseen reunaan ja laita pussin tyhjä osa hiilien päälle. Anna pussin olla grillissä n.40 minuuttia. Älä avaa pussia vaan anna valkosipulien jäähtyä rauhassa pussissa n. tunti.Suussa sulavan pehmeäksi kypsynyt valkosipuli on ihanaa! Valkosipulia tulee välillä kypsennettyä kuorittuina kynsinä folion sisällä grillissä tai saunan kiukaalla, mutta onnistuu valkosipulien kypsennys savustuspöntössäkin. Samalla, kun eilen savustettiin siikaa, laitoin mukaan myös viisi kokonaista valkosipulia savustumaan. Pari sipulia syötiin heti sellaisenaan ja loput jäivät käytettäväksi maustamiseen.

Savustetut valkosipulit pöntössä
Poista kokonaisista valkosipuleista päältä paksuin kuorikerros ja savusta kypsäksi savustuspöntön lämmöstä riippuen n. 30 - 45 min. Syö kynnet sellaisenaan tai käytä esim. maustevoissa, öljyn maustamisessa tai kermaviilipohjaisissa kastikkeissa.

Savustetut valkosipulinkynnet öljyssä
valkosipulia, rypsiöljyä, timjamin oksia, rosmariininoksia,
suolaa, purkki jääkaappiin.

Savustettu valkosipuli - sormisyötävä
1 pss Sour Cream - maustettuja ruissipsejä
1 pkt Philadelphia - tuorejuustoa (Semmonen normaalikokoinen)
2 dl kermaa vaahtona
1-2 savustettua valkosipulia (yhden kynnen)
1 tl paahdettua jeeraa (siemeniä)
(tarvittaessa hunajaa)
suolaa
pippuria

n. 1 dl seesaminsiemeniä paahdettuna
timjamin lehtiä koristeluun

2

775

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • maisteltu_on

      savu-sipuli-keitto
      Tämä pehmeä, miedosti savustettu valkosipulinen keitto sopii hyvin talvisten illanistujaisten alkuun. Neljä annosta
      • 100 g valkosipulia
      • 200 g sipulia
      • 100 g vaaleaa kuoretonta leipää
      • 3 dl kasvislientä
      • 5 dl kuohukermaa
      • sitruunapippuri
      • 1 rkl sitruunamehua
      • 20 g voita
      • 1 dl valkoviiniä

      Savusta kuoritut valkosipulit ja sipulit noin 15 minuuttia savustuspussissa.
      Freesaa sipulit kattilassa savustamisen jälkeen. Lisää kasvisliemessä liotetut leivät ja liemi kattilaan. Mausta, anna kiehahtaa hetki ja soseuta esim. sauvasekoittimella.
      Lisää kerma ja valkoviini (suurusta tarpeen mukaan Maitsena). Valmis keitto siivilöidään kastikekulhoon, josta helppo kaataa lautaselle, jonka pohjalle voi laittaa muutaman sipulisiivun tai valkosipuli krutonkeja.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenta ihana

      Kauniskasvoinen ihanuus 😘 saan sut vielä
      Ikävä
      39
      6885
    2. Hei rakas...

      Miten on työpäivä sujunut? Rakastan sinua 💗
      Ikävä
      32
      3888
    3. Ei tämä etene ikinä

      Kun kumpikaan ei enää ota yhteyttä. Mä en ainakaan uskalla.
      Ikävä
      45
      3270
    4. Edelleen sitä on vaikea uskoa

      Että olisit oikeasti rakastunut muhun
      Ikävä
      34
      2834
    5. Vitsi mihin menit. Heti takasin.

      Mä näin sut tuu takasin! Oli kiire, niin en ehtiny sin perään!
      Ikävä
      16
      2652
    6. Toiveikas vai toivoton

      torstai? Ajatuksia?
      Ikävä
      37
      2228
    7. Mukavaa päivää

      Mun rakkauden kohteelle ❤️ toivottavasti olet onnellinen
      Ikävä
      16
      2176
    8. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      34
      2040
    9. Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...

      Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons
      Suomalaiset julkkikset
      48
      2027
    10. Miksi et irrota otettasi

      Suhteeni?
      Ikävä
      34
      1920
    Aihe