Miksi sokeri on terveystuote?

ÖLKJH

Californian Yliopiston tutkijat ovat löytäneet vanhoja dokumentteja, joissa kerrotaan kuinka sokeriteollisuus(the Sugar Research Foundation) maksoi kolmelle Harvardin tutkijalle suuria summia tutkimuspimityksestä koskien sokeria eli kuinka rasvasta tehtiin syyllinen sydäntauteihin.....

9

114

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Terveystuote

      Täytyyhän sokerin olla terveystuote, kun se on niin halpaakin, että jokainen pystyy ostamaan sitä kilokaupalla!

    • miettikää-edes-hiukan

      Mitä kaika sokeri voi aiheuttaa?

      1.Sokeri syrjäyttää ravitsevia elintarvikkeita 2. Sokeri aiheuttaa insuliiniresistenssiä 3. Sokeri on suurin syy liikalihavuuden 4. Sokeri, ei rasva, aiheuttaa sydänsairauksia 5. Sokeri, ei rasva, muuttaa kolesterolin tyyppiä meillä 6. Sokeri rappeuttaa 7. Fruktosi (hedelmäsokeri) aiheuttaa alkoholittoman rasvamaksan (NAFLD) 8. Sokeri on suurin syy tyypin 2 diabeteksen 9. Sokerir on yhdistetty syöpään 10. Sokeri liittyy Alzheimerin tautiin 11. Sokerir tekee meidät nälkäisiksi 12. Sokeri voi tukahduttaa immuunijärjestelmän 13. Sokei voi aiheuttaa masennusta 14. Sokeri voi johtaa mineraalien puutteeseen 15. Sokeri voi aiheuttaa silmänpohjan rappeumaa 16. Sokeri aiheuttaa ryppyjä 17. Sokeri aiheuttaa tulehdukseia 18. Sokeri voi vaikuttaa lasten älykkyysosamäärään 19. Sokeri aiheuttaa metaboolisen oireyhtymän 20. Sokeri voi aiheuttaa osteoporoosia 21. Sokeri voi aiheuttaa kaihia 22. Sokeri aiheuttaa oksidatiivista stressiä ja vapaiden radikaalien tuotantoa 23. Sokeri v oi aiheuttaa estrogeenin tuotanto miehillä 24. Sokeri Aiheuttaa munuaissairautta 25. Sokeri aiheuttaa korkeaa verenpainetta 26. Sokeri edistää aknea 28. Sokeri voi pahentaa ihottumaa 29 Sokeri voi vaikuttaa hedelmällisyyteen

    • voikauheeta

      Toimittaja Anahad O’Connor on äskettäin kirjoittanut The New York Times -lehdessä elintarviketeollisuuden masinoimasta kampanjasta, jossa rasvasta tehtiin pahis ja sokerista hyvis. Tämä ei yhtään yllätä ainakaan minua, mutta olihan se törkeää toimintaa sokeriteollisuudelta. Syytön rasva joutui syytettyjen penkille ja lapsellisella tavalla virheet toistettiin surullisen kuuluisassa Pohjois-Karjala-projektissa.

      Äskettäin paljastuneet asiakirjat kertovat, että sokeriteollisuus maksoi palkkioita tiedemiehille 1960 -luvulla. Maksettujen tiedemiesten tehtävänä oli mitätöidä löytynyt terveyshaitta sokerin ja sydänterveyden välillä. Sen sijaan piti masinoida tutkimuksia ja raportteja, joissa korostuisi Ancel Keysin havainnoima yhteys rasvan ja sydän- ja verisuonisairauksien välillä.

    • hpv13

      Viime vuonna New York Times -lehti paljasti, että maailman johtava sokeroitujen juomien valmistaja Coca-Cola on rahoittanut miljoonilla dollareilla tutkijoita. Yhtiö on halunnut tuoda esiin, ettei sokeroiduilla juomilla ole yhteyttä ylipainoon.

      • hpv13

        Hämmästyttävää kyllä Coca-Cola ei onnistunut tuossa. WHO saattaa jopa pienentää sokerin maksimisaantia 5E%:iin.

        Ei sokeria ole koskaan suositeltu missään eikä sitä ole pidetty terveystuotteena kuin joskus reilu sata vuotta sitten. Silloin terveystuotteisiin kuului mm. tupakka.

        Sokeri ja tyydyttynyt rasva ovat samanlaisia tuotteita terveyden suhteen eli pienistä määristä ei ole juurikaan haittaa mutta suuresta on merkittäviä haittoja.


      • näin-se-menee

        Ihmiset ei ymmärrä kuinka paljon normaali ihminen syö sokeria päivittäin.
        Peruna ja jauhotuotteet sisältää paljon tärkkelysta, joka muuttu elimistössä sokeriksi. Siksi niissä on energiaa., eihän ne siinä mielessä ole tyhjää syötävää.
        Lähes kaikkiin elintarvikkeisiin elintarviketeollisuus lisää sokeria, jopa joihinkin pekoneihin ja pakastevihanneksiin. Silloin ne sokeri riippuvaisista maistuvat hyviltä aidon ruoan maun jäädessä taka-alalle. Näin se vain menee.
        Kannattaa harkita elintarvikkeiden hankintaa erilaisista ruokapiireistä terveyden vuoksi. En mitenkään mainosta niitä, mutta niiden suosio tuntuu kasvavan.
        Mitä vehnään tulee, niin kaksikymmentä vuotta sitten se oli pitkävartista eikä tarvinnut niin paljon tuholaismyrkkyjä kuin nykyinen lyhytkasvuinen vehnä ja joka myös sisältää enemmän gluteiinia.


      • hpv13
        näin-se-menee kirjoitti:

        Ihmiset ei ymmärrä kuinka paljon normaali ihminen syö sokeria päivittäin.
        Peruna ja jauhotuotteet sisältää paljon tärkkelysta, joka muuttu elimistössä sokeriksi. Siksi niissä on energiaa., eihän ne siinä mielessä ole tyhjää syötävää.
        Lähes kaikkiin elintarvikkeisiin elintarviketeollisuus lisää sokeria, jopa joihinkin pekoneihin ja pakastevihanneksiin. Silloin ne sokeri riippuvaisista maistuvat hyviltä aidon ruoan maun jäädessä taka-alalle. Näin se vain menee.
        Kannattaa harkita elintarvikkeiden hankintaa erilaisista ruokapiireistä terveyden vuoksi. En mitenkään mainosta niitä, mutta niiden suosio tuntuu kasvavan.
        Mitä vehnään tulee, niin kaksikymmentä vuotta sitten se oli pitkävartista eikä tarvinnut niin paljon tuholaismyrkkyjä kuin nykyinen lyhytkasvuinen vehnä ja joka myös sisältää enemmän gluteiinia.

        Pöytäsokerin ja täysjyväviljan välillä on paljon eroja:

        1) Pöytäsokerissa ei ole hivenaineita laisinkaan ja täysjyväviljassa niitä on paljon.
        2) Pöytäsokerista on puolet fruktoosia ja elimistö ei käytä suoraan vaan muuttaa sen ensiksi rasvaksi maksassa. Runsas fruktoosin käyttö rasvoittaa siis maksaa.
        3) Pöytäsokerissa ei ole kuitua ja täysjyväviljassa sitä on paljon.

        Pekoniin ja kestomakkaroihin lisätään vain mitättömän vähän sokeria eikä niihinkään maun vuoksi. Pekonissa glukoosi parantaa sen rakennetta ja kestomakkaroihin sitä lisätään maitohappobakteerien ravinnoksi.

        Täältä voi käydä etsimässä elintarvikkeita sokeripitoisuuden mukaan:
        https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet?foodType=ANY&portionUnit=G&portionSize=100&sortByColumn=component&sortOrder=desc&component=2259&&offset=0

        Ei ainakaan minun käyttämissäni jalosteissa ole paljoa sokeria.

        Korkea gluteenipitoisuus on pelkästään etu. Vilja leipoutuu paremmin ja siinä on enemmän proteiinia. Keliaatikko tai gluteeniherkkä ei voi käyttää noita vanhempia lajikkeitakaan. Tuholaistorjunta on vanhoilla ja uusilla lajikkeilla sama, pitkävartiset viljat taas hyötyvät korrenvahvistusaineista.


      • minun_mielipide---

        Vilja leipoutuu paremmin ja siinä on enemmän proteiinia.
        ------------------------------------------------------------------

        Mikä ajatus tuo on? Tosin en ole leipuri ammatiltani, mutta se mitä tarkoitat on sitko ja sitko on toisella nimella gluteiini. 30-40 vuotta sitten tuotiin kanadalaista viljaa sekoitettavaksi suomalaiseen viljaan, koska suomalaisessa viljassa ei ollut juurikaa sitkoa. Silloin vilja olikin melkein metrin korkeat. Nykyinen parinkymmenen sentin korkuinen vehnä sisältää paljon enemmän gluteiinia (sitkoa) ja myös tämä lyhytkasvuinen vilja vaatii enemmän torjunta-aineita, että siitä vain.


    • ehzehhzgaw

      "Professori: Sokeririippuvuus on kokonaan mielestä kiinni
      Lauantai 17.9.2016 klo 13.21
      Asiantuntijan mukaan tieto sokerin haittavaikutuksista on lisääntynyt viime vuosina.


      Liiallinen sokerinkulutus lisää riskiä sydän- ja verisuonisairauksiin.
      Monet nauttivat piilosokeria huomaamattaan.
      Hedelmistä ja marjoista voi nauttia huoletta."

      http://www.iltalehti.fi/elintavat/2016091522318311_el.shtml

      Pertti Mustajoki kirjoitti:

      Sanoisin suomalaisessa ruokavaliossa lisätyn sokerin haitallisemmaksi kuin kovien rasvojen käytön.

      - Tutkimuksissa on selvinnyt, että niillä, jotka ovat käyttäneet runsaasti sokeria vuosien ajan, esiintyy tavallista useammin sydän- ja verisuonisairauksia. Sepelvaltimotauti on edelleen ykkösenä, Mustajoki kertoo.

      Huttunen kertoikin jo aiemmin saman jutun...
      ”On sokerin ongelmat tiedetty jo pitkään, mutta niihin ei vain ole keskitytty tutkimuksessa. Tieteessä on olemassa muotitutkimusalueita, joihin tutkijat keskittyvät, ja rasva oli aivan perustellusti sellainen”, sanoo emeritusprofessori, sisätautien erikoislääkäri Jussi Huttunen.



      PS. Mustajoki oli varsin avomielinen muutama vuosi sitten...
      "Terveetkään elämäntavat eivät välttämättä suojaa sydän- ja verisuonitaudeilta. Sen sai järkytyksekseen kokea terveellisten elämäntapojen puolestapuhuja ja lääkäri Pertti Mustajoki" Asiasta kertoi Iltalehti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenta ihana

      Kauniskasvoinen ihanuus 😘 saan sut vielä
      Ikävä
      46
      7655
    2. Hei rakas...

      Miten on työpäivä sujunut? Rakastan sinua 💗
      Ikävä
      33
      4243
    3. Ei tämä etene ikinä

      Kun kumpikaan ei enää ota yhteyttä. Mä en ainakaan uskalla.
      Ikävä
      57
      3725
    4. Edelleen sitä on vaikea uskoa

      Että olisit oikeasti rakastunut muhun
      Ikävä
      50
      3200
    5. Vitsi mihin menit. Heti takasin.

      Mä näin sut tuu takasin! Oli kiire, niin en ehtiny sin perään!
      Ikävä
      17
      2886
    6. Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...

      Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons
      Suomalaiset julkkikset
      65
      2591
    7. Miksi et irrota otettasi

      Suhteeni?
      Ikävä
      56
      2445
    8. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      51
      2388
    9. Toiveikas vai toivoton

      torstai? Ajatuksia?
      Ikävä
      40
      2339
    10. Mukavaa päivää

      Mun rakkauden kohteelle ❤️ toivottavasti olet onnellinen
      Ikävä
      16
      2286
    Aihe