Valkoiset jauhot ovat jopa sokeriakin pahempia. Käytöllä on pidemmät perinteet ihmisen historiassa, mutta nykymuotoinen erittäin pitkälle jyvän alkiosta ja rasvoista puhdistettu jauho on vasta n. satavuotias. Tuo menetelmä lisäsi jauhon säilyvyyttä huomattavasti. Samalla se vähensi ravintoarvoja. Jauhot nostavat verensokeria enemmän kuin kidesokeri. Sen lisäksi niihin liittyy muita terveyttä uhkaavia ominaisuuksia.
Vehnä on nykyisin lähes yksinomaan ”geenimuunneltua”. 60-luvulla käytettiin gammasäteilyä ja erilaisia kemikaaleja kasvin DNA-vaurioiden tuottamiseen ja näistä mutatoituneista kasveista valittiin sitten mahdollisimman lyhytvartiset (dwarf wheat) ja satoiset yksilöt. Mutaatioilla havaittiin joitakin pleiotrooppisia eli tahattomia muutoksia, mutta kenties osa niistä jäi havaitsematta? Kasvin proteiinien allergisoivista tai muista haitallisista vaikutuksista kuluttajaan ei oltu niin kiinnostuneita kuin viljan satoisuudesta. Proteiinien määrässä kuitenkin todettiin muutos. Tapahtuiko mahdollisesti muutos myös proteiinien laatuun?:
http://turpaduunari.fi/insuliiniresistenssi-kaikkien-elintasosairauksien-aiti-osa-6/
Kunnanjauhot
PaakariPaltamosta
2
64
Vastaukset
- Pekan-mielipide
Tämä on totta.
- AnjavalistaaArtoHeikkiä
Täyttä huuhaata taas kerran.
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 447316
- 324058
- 573575
- 503110
- 172796
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons492279- 512265
- 372258
- 432238
- 162236