Tein chilikastiketta suurinpiirtein seuraavalla ohjeella:
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
1 porkkana
vettä
4 habaneroa
3 rkl etikkaa
1 tl suolaa
-ruskista sipulit
-lisää vesi ja porkkanat, kiehuta kunnes porkkanat pehmeitä
-lisää loput ainekset ja tehosekoittimella muusiksi
Erittäin hyvää ja tulista kastiketta tuli mm. pitsan päälle...
Mutta osaisiko kukaan asiantuntija arvioida että kuinka pitkään tällainen soosi säilyy jääkaapissa lasipurkissa?
Kuinka pitkään tämä on syötävää?
2
500
Vastaukset
- Kesäkissa
En osaa sanoa tuon tuotteen säilyvyydestä, mutta itselläni on egyptiläistä tahnaa, joka tehtiin joulukuun alussa ja oli vielä tammikuussa ihan ok (loppui silloin). Tahnassa oli mm. valkosipulia, öljyä, chiliä ja muita mausteita. Itse yritän katsella, haistella ja maistella ja jos haju ja maku sekä ulkonäkö ok, niin sitten käytän. Ja varsinkin jos käytät tuota paistettavaan tai keitettävään ruokaan mausteena luulisi, että mahdolliset bakteerit kuolevat kuumennettaessa.
- säilyy
En tiedä säilyvyydestä, mutta itse pakastan omavalmisteiset chili-, pesto- ja tomattikastikkeet kerta-annoksiin ja säilyvät kuukausia.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 396885
- 323888
- 453270
- 342834
- 162652
- 372228
- 162176
- 342040
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons482027- 341920