Suomalainen broileri parasta

juhjuu

Söin pientilan broileriherkkua. Paketissa luki: Isoniitun tila, Pöytyä

34

2173

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ihanparastaha

      Pikkusen suolaa ja curryä mausteeksi ni avott....

      • juhjuu

        oikeasti lämmitin roiskeläpän mikrossa,

        kun ei ole tullut ruuan laittoa opeteltua,
        äetkin on siellä kirkolla...


      • huljuttaa
        juhjuu kirjoitti:

        oikeasti lämmitin roiskeläpän mikrossa,

        kun ei ole tullut ruuan laittoa opeteltua,
        äetkin on siellä kirkolla...

        Olet näköjään oikee kulinaristi kun Saarioisten pizzalla elät!

        Kyllä suomalainen perhetilan ruoka on poikaa!


      • juhjuu

        mitäs sitä peräkammaraissa muutakaan,

        saarioinen tekee eväät puolalaisista tarpeista virossa...


    • ihanparasta

      Suomalainen broileriherkku ja Närpiön kotimaiset tomaatit!

    • ihanaakotiruokaa

      Siikarlan tila, Pöytyä!

      luki broileripaketissa. Maustamatonta, helppoa, paistinpannulle.

    • hyvänmakuista

      Isoniitun tila, Pöytyä luki paketissa,

      hyvää ja turvallista kotimaista ruokaa!

      • S24uomlaineN

        ole varovainen,
        joka neljäs tipu kantaa tappavaa tautia,

        paista kypsäksi ja desinfioi keittiösi...


      • kuuttää

        Suomalainen broileri poikkeaa edukseen eurooppalaisista broilereista!


      • No--
        S24uomlaineN kirjoitti:

        ole varovainen,
        joka neljäs tipu kantaa tappavaa tautia,

        paista kypsäksi ja desinfioi keittiösi...

        Onko ne joka neljäs sit niit tuotui tipui ?


      • nu-nihhhhh

        Evira: Suomalaisessa broilerinlihassa superbakteeria.

        Eviran tutkimuksen mukaan 22 prosenttia vuonna 2016 vähittäismyynnissä olleesta tuoreesta broilerinlihasta sisälsi antibiooteille vastustuskykyisiä ESBL- tai niiden kaltaisia bakteereja.

        Broileri tulee kypsentää täysin kypsäksi, jotta mahdolliset salmonella- ja kampylobakteerit kuolevat.

        Kotona on noudatettava kahta pääsääntöä eli broilerin liha on kuumennettava riittävästi eli 75 asteeseen. Lisäksi pitää muistaa, että niillä välineillä, joilla on kosketeltu broileria valmistuksen aikana, ei saa käsitellä muita ruoka-aineita. Samoin kädet pitää pestä hyvin broilerin käsittelyn jälkeen, ettei synny niin sanottua ristikontaminaatiota eli sitä, että bakteerit siirtyvät broilerin lihasta muihin ruokiin...

        siispä ole varovainen,
        desinfioi keittiösi,

        tai eihän sulla ole väliä,
        kun osaat vain lämmittää mikrossa,
        roiskeläppiä...


      • juhjuuu
        nu-nihhhhh kirjoitti:

        Evira: Suomalaisessa broilerinlihassa superbakteeria.

        Eviran tutkimuksen mukaan 22 prosenttia vuonna 2016 vähittäismyynnissä olleesta tuoreesta broilerinlihasta sisälsi antibiooteille vastustuskykyisiä ESBL- tai niiden kaltaisia bakteereja.

        Broileri tulee kypsentää täysin kypsäksi, jotta mahdolliset salmonella- ja kampylobakteerit kuolevat.

        Kotona on noudatettava kahta pääsääntöä eli broilerin liha on kuumennettava riittävästi eli 75 asteeseen. Lisäksi pitää muistaa, että niillä välineillä, joilla on kosketeltu broileria valmistuksen aikana, ei saa käsitellä muita ruoka-aineita. Samoin kädet pitää pestä hyvin broilerin käsittelyn jälkeen, ettei synny niin sanottua ristikontaminaatiota eli sitä, että bakteerit siirtyvät broilerin lihasta muihin ruokiin...

        siispä ole varovainen,
        desinfioi keittiösi,

        tai eihän sulla ole väliä,
        kun osaat vain lämmittää mikrossa,
        roiskeläppiä...

        Tuossahan luki että 22%. Sinä puhut neljäsosasta??

        Matematiikka tuntuu olevan sinulle ylivoimaista?

        Ei ole ihme että Alv tuottaa ylivoimaisia vaikeuksia.


      • SelvääPässinlihaa
        nu-nihhhhh kirjoitti:

        Evira: Suomalaisessa broilerinlihassa superbakteeria.

        Eviran tutkimuksen mukaan 22 prosenttia vuonna 2016 vähittäismyynnissä olleesta tuoreesta broilerinlihasta sisälsi antibiooteille vastustuskykyisiä ESBL- tai niiden kaltaisia bakteereja.

        Broileri tulee kypsentää täysin kypsäksi, jotta mahdolliset salmonella- ja kampylobakteerit kuolevat.

        Kotona on noudatettava kahta pääsääntöä eli broilerin liha on kuumennettava riittävästi eli 75 asteeseen. Lisäksi pitää muistaa, että niillä välineillä, joilla on kosketeltu broileria valmistuksen aikana, ei saa käsitellä muita ruoka-aineita. Samoin kädet pitää pestä hyvin broilerin käsittelyn jälkeen, ettei synny niin sanottua ristikontaminaatiota eli sitä, että bakteerit siirtyvät broilerin lihasta muihin ruokiin...

        siispä ole varovainen,
        desinfioi keittiösi,

        tai eihän sulla ole väliä,
        kun osaat vain lämmittää mikrossa,
        roiskeläppiä...

        Ihan normaalia keittiöhygieniaa siipikarjan käsittelyssä, tuo opetettiin jo peruskoulun kotitaloustunneilla yli 40v sitten. Eli siis tieto on annettu,mutta kaikki ei tietenkään ole oppineet mitään. Tiettävästi kuitenkin kukaan ei ole kotimaiseen broilerin superbakteeriin kuollut, joten ruoanvalmistajilla on ollut taito hyppysissä ja terve järki tallella - jokainen tietää, että vain kypsää broileria syödään, oli alkuperämaa mikä hyvänsä.


      • nu-niiiiihhhhh

        vuonna 16 oli vain 22% tautisia tipuja,
        nyt niitä on jo 27%,

        englannissa tiput myydään paistopussissa,
        ettei ihmisten tarvitse riskeerata elämäänsä raa'an lihan kanssa...

        alvin osaan yritystoimintaa 30 vuotta,
        oikea yrittäjä kierrättää alvia,

        tukipummi kuittaa tililleen alvin palautuksia...


    • Tukikainalosauvay

      Eun kovimmilla tuilla..

    • mitärahallasaa

      Pientilojen broilerit on parhaita!

      • terhamaa

        Lisäksi broilerit on helppoa kotiruokaa.


    • helppoajahyvää

      Söin pientilan broileriherkkua.

      Paketissa luki: Säterin tila, Säkylä

      • capo-vari

        ole varovainen,
        joka neljäs tipu kantaa tappavaa tautia,

        paista kypsäksi ja desinfioi keittiösi...


      • niitähänne
        capo-vari kirjoitti:

        ole varovainen,
        joka neljäs tipu kantaa tappavaa tautia,

        paista kypsäksi ja desinfioi keittiösi...

        Onko ne joka neljäs sit niitä tuotuja broilereita ?


      • ireaparakki

        ihnan ne on kotimaisia,
        pientilan tipusia...


      • Paraspm
        ireaparakki kirjoitti:

        ihnan ne on kotimaisia,
        pientilan tipusia...

        Mikä tuo ihna on?


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Ei saisi käyttää ollenkaan.


    • Anonyymi

      Suomessa kasvatetaan ja teurastetaan vuodessa 80 miljoonaa broileria. Noin 3% broilereista (2,4 MILJOONAA eläintä) on "hävikkiä" eli ne kuolevat kasvatuksen eri vaiheessa ennen kuin ne ovat teuraskelpoisia. Tyypillinen kuolinsyy on, että broileri kaatuu kasvattamossa eikä luonnottoman raskaaksi jalostetun rakenteen takia pääse enää jaloilleen. Muut kanat tyypillisesti nokkivat lattialla räpiköivää lajitoveriaan ja lopulta se kuolee janoon, kun ei pääse juoma-automaatille.

      Juuri tuli oikeuden päätös, jossa Maria Nordinilta kiellettiin eläinten pitäminen, koska hän ei ollut kipulääkinnyt omistamansa ja koiran puremaksi joutunutta lemmikkikanaa eikä vienyt tätä eläinlääkärille. Lemmikkikanoille on eri säännöt.

      JOKA PÄIVÄ satoja ellei tuhansia broilereita nääntyy janoon nokittuna ja tuskissaan eikä kenellekkään tule mieleenkään, että broilereita alettaisiin lääkitsemään tai viemään eläinlääkärille. Raadot kerätään kerran päivässä ja se siitä. Eläinten tuska ei merkitse mitään, koska kyse on liiketoimminnasta.

      Broilerinkasvatus on laillistettua eläinrääkkäystä.

    • Anonyymi

      Minä söin broileria, oli herkullista ja helppo valmistaa!

      • Anonyymi

        Ei ihme että broilerin kysyntä nousussa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ihme että broilerin kysyntä nousussa.

        Ostin juuri lähikaupasta paketin broileria, paketissa luki Mahlamäen tila, Huittinen.


      • Anonyymi

        muistithan olla varovainen,
        paistaa kypsäksi ja desinfioida keittiösi,
        ettet saanut tappavaa tautia...?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        muistithan olla varovainen,
        paistaa kypsäksi ja desinfioida keittiösi,
        ettet saanut tappavaa tautia...?

        Perusasioita osata käsitellä broileria on sen oikea kypsentäminen. Tappavan taudin saaminen siitä on erittäin epätodennäköistä. Sinäkään et ole kuollut?


    • Anonyymi

      Jos kulinarismille on vastakohta, niin se on broilerimättö. Eihän se ole mitään lihaa sen enempää suutuntumaltaan kuin maultaankaan.

      • Anonyymi

        Suomalaiset syövät vuodessa noin 26 kiloa broileria....Kyllä maistuu!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomalaiset syövät vuodessa noin 26 kiloa broileria....Kyllä maistuu!

        per nassu....


    • Anonyymi

      Mahtavaa broileria kokonaisena. Paketissa luki Mahlamäen tila, Huittinen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenta ihana

      Kauniskasvoinen ihanuus 😘 saan sut vielä
      Ikävä
      40
      6963
    2. Hei rakas...

      Miten on työpäivä sujunut? Rakastan sinua 💗
      Ikävä
      32
      3928
    3. Ei tämä etene ikinä

      Kun kumpikaan ei enää ota yhteyttä. Mä en ainakaan uskalla.
      Ikävä
      45
      3310
    4. Edelleen sitä on vaikea uskoa

      Että olisit oikeasti rakastunut muhun
      Ikävä
      40
      2919
    5. Vitsi mihin menit. Heti takasin.

      Mä näin sut tuu takasin! Oli kiire, niin en ehtiny sin perään!
      Ikävä
      17
      2696
    6. Toiveikas vai toivoton

      torstai? Ajatuksia?
      Ikävä
      37
      2228
    7. Mukavaa päivää

      Mun rakkauden kohteelle ❤️ toivottavasti olet onnellinen
      Ikävä
      16
      2186
    8. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      41
      2133
    9. Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...

      Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons
      Suomalaiset julkkikset
      48
      2067
    10. Miksi et irrota otettasi

      Suhteeni?
      Ikävä
      39
      2010
    Aihe