Grillikuume ohjelmassa on tuomareina hyvät kokit mutta kun valmistetaan kalaruokia niin tuomareiden pitää huomioida kypsyyden lisäksi se että kalan herkkä ominaismaku peitetään liian usein mausteisella sonnalla jota kala-annokseen tungetaan silmääkään räpäyttämättä. Esimerkiksi ahvenessa ja varsinkin kuhassa on hieno mutta niin mieto oma maku ettei se siedä kuin suolan ja kastikkeen jossa hyvin vähän sitruunaan ja pippuria, ei mitään mausteiden sinfoniaa. Mihin perustelen väitteeni, satoihin ulkomaillakin syötyihin ja tuhansiin kotimaassa valmistettuihin kala-annoksiin.
Sanokoot mitä lystäävät!
3
458
Vastaukset
- AnneliKullaalta
Mausteketsuppi sekä wasabitahna ja runsas chili antavat twistiä sekä tekstuuria kalaruokiin.
- Eivoiymmärtää
Olen "lievästi" täynnä tätä kaikkea ruokahifistelyä. Kaikki pitää olla niin pirun erikoista ja tottakai ruokaohjelmissa tai ohjeissa pitää aina käyttää näitä englannista väännettyjä/lainattuja sanoja, koska ilmeisesti se tekee jotenkin ruoasta parempaa.
- Galakalle
Aloittaja on aivan oikeassa. Kummastelen myös nykyistä trendiä noiden julkkiskokkien toimissa. Suomessa on puhtaat vedet, verrattuna moniin muihin maihin ja sen vuoksi kalamme ovat yleensä puhtaan makuisia, toisin kuin noissa viemärien saastuttamissa vesissä joista meille, ikiävä kyllä, pakastekalaa kuskataan. Ne vaativatkin rankan maustamisen, ettei se ikävä sonnan maku ja haju pääse pilaamaan ateriaa. Suomalainen kala ei kaipaa kuin suolaa ja hieman pippuria ollakseen nautittavampi kuin nuo kaukomaiden paskaa syöneet vonkaleet!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 406953
- 323918
- 453300
- 402909
- 162672
- 372228
- 162176
- 412123
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons482067- 392000