Jos taloja on päästetty rempalleen, riski menettää aso-maksut saattaa toteutua? Vuosien aikana karttunut ns. korjausvelka saattaa olla huomattavan suuri: vesi-ja homevaurioita, ongelmia patterilinjoissa, rakenteissa, parvekkeissa jne.
Halvemmaksi tulee pistää konkurssiin ja kerätä korkeat aso-vastikkeet niin kauan kuin maksajia riittää. Kun asunnot eivät meinaa mennä kaupaksi, niitä on alettu vuokrata.
Moni "Aso-onnekas" on haalinut pankkilainaa 'turvalliseen asumismuotoon, elinikäiseen asumisoikeuteen", kuten niitä mainostetaan. Rahaa täytyy löytyä n. 15.000 - 40.000 e talon iästä ja asunnon koosta riippuen.
Hometaloissa ASO-maksut vaarassa?
6
289
Vastaukset
- Annas-kun-aika-koittaa
No niin no... joissain ehkä näinkin ja onneksi aso-asunnosta pääsee eroon ja voi jättää ongelmalliset kohteet varsin helpolla!
Mutta vielä, eihän ainakaan Hason eli Laajasalon isännöinnin ja sen entisen tj:n ja "ylikoulutetun" isännöitsijän aikakaudella ja hoidossa, siis koko Helsinkiin perustetun aso-järjestelmän ja Att:n /At:n aikana ole VIELÄ tullut ilmi ainuttakaan aso-asunnoissa asumisen kieltävää kosteus-tai home, tai sädesieni yms. ongelmaa julkisuuteen _ huomaa julki ja ilmi sillä syyllä ja verukkeella!?!
Omistusasunnoissa ja vuokrapuolella (Heka) niitä on joitain tullut ilmi, mutta odottakaas ei mene kauaa kun alkaa hometaloista valtaisa polemiikki Helsingin omistamissa kohteissakin! - fsddddddddddddd
Taitaa joku homekorva käydä keskustelua itsensä kanssa
- Muissatoisin
Oisko Hasossakin? Niissä on ainakin asomaksut turvassa, kun omistajana on kaupunki.
- OmistajayhtiötEivätKärsi
Asoja alettiin rakentaa 1990-luvun alkupuolella. Valtion ARA on maksanut 30-vuoden lainoituksella suurimman osan rakennuskustannuksista, asukkaat 10-15% ja omistajat lähinnä hallintokuluina 1-2%.
Omistajat ovat perineet korkeissa vastikkeissa remonttikuluja ja rahoituskuluja etukäteen, mutta lainoja on maksettu vuosien mittaan takaisin vain vähän ja remonteissakin on pihtailtu.
Home ja muut haitalliset mikrobikasvustot tuppaavat leviämään kostuneissa rakenteissa ja kuivissakin myös terveisiin asuntoihin, kun toimenpiteitä on viivytelty, homekohtia ei ole avattu, kuivattu eikä korjattu kunnolla. Maalia ja muita peitteitä kosmetiikaksi.
Omistajat eivät ole pistäneet likoon omia rahoja. Niiden intresseissä on kovat tuotot ja rikastuminen, turvata "omien" työpaikat, lähipiirin hallituspalkkiot ja muut edut sekä luultavasti joissain tapauksissa välillinen ja suora puoluetuki ja puoluerahoitus.
VVO myi ison köntän ARA-lainoitettuja vuokrataloja Y-säätiölle 2015 ja kaikki asonsa Asuntosäätiölle 2014.
Paljolti samoja henkilöitä ja järjestöjä hääräsi ja häärää VVO:ssa ja Asuntosäätiössä - SAK:ta ja muuta AY:tä, ja esim. kauppojen suunnitteluvaiheessa silloinen AY-PRO:n puheenjohtaja Antti Rinne. Myyjänä ja ostajana olivat siis paljolti samat tahot.
Asukkailta etukäteen kerätyt korjausrahatkin myyjä (VVO) piti itsellään.
Lähivuosina ensimmäisiä 30 vuoden ARA-lainoja alkaa erääntyä. Kun myös talojen korjauksissa on nuukailtu, isot konkurssisumat lienee odotettavissa? Samalla asukkaat menettävät maksamansa rahat, koska ne on kirjattu omaan pääomaan.
Nyt pitää olla tarkkana miten ASO-lakeja ollaan muuttamassa. Omistajatahoilla on kovia paineita saada mieluisia muutoksia aikaan. Niistä päättää uusi eduskunta.- sdfasddsf
Eli esim. Helsinki Pikku-Huopalahti ei kannata muuttaa asuu?
- JaRahatMeni
Purkavan uudisrakentamisen ja taloyhtiön konkurssin helpottaminen suunnitteilla. Tietysti ulotetaan myös asoihin. Siitä riemu nousee. Asukkaiden etukäteen maksamat korjausrahat pistettiin jo omiin taskuihin. Seuraavaksi asukkaiden asomaksut (=konkurssissa meni). Arvokkaammilla alueilla rakennetaan kovan rahan asuntoja tilalle.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 407003
- 323948
- 463357
- 402949
- 172726
- 372238
- 162196
- 412153
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons472097- 402058