Kirja jonka luin uudestaan.

HenriCharriere

Eli kysymys otsikon mukaan ja pienet perustelut että miksi.

Itse en ole kovin kova lukemaan kirjoja. Jos luen kirjan niin sen pitää olla tositapahtumiin perustuva ja se tietenkin supistaa valikoimaa aika rajusti.

Itselleni se The Kirja on vanki nimeltä Papillon, jonka olen lukenut kolmeen kertaan noin kymmenen vuoden välein. Vankila kirjat on sinällään jo kiehtovia, koska se on niin oma maailmansa. Kirja on hyvin kirjoitettu eikä sitä ole helppo laskea käsistä.

Olen lukenut myös Blanco kirjan joka kertoi papillonin paon jälkeisestä elämästä(toivottavasti muistin kirjan nimen oikein)

6

177

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • T_So

      Lukuisia joita tullut luettua useaan kertaan, mutta tässä pari.

      Veren vangit > lukenut noin ööö... monta kertaa. Hyvin kirjoitettu, miellyttävä tarina.

      Dragonlance kronikat > lukenut tämänkin sarjan jokusen kerran. Ensimmäisen kerran joskus 90-luvulla ja sen jälkeen pari kertaa. Viihdyttävä, hauska, siihen aikaan ehdottomasti parhaita fantasiasarjoja. Muistaakseni myös ensimmäinen kirjasarja jonka ostin itselleni.

      Dostojevski idiootti > klassikko

      Taru Sormusten herrasta > Sukutarina, ei lienee vaadi enempiä selityksiä

      Lee Child sarja > omistin kaikki nuo sarjan kirjat, luin pari kertaa kaikki, koska hauskaa äijä fantasiaa. Viihdyttävästi kirjoitettu.

      Ouspensky: Sirpaleita tuntemattomasta opetuksesta > pistää ajattelemaan ja ihmettelemään

      Faol: no.. rustattiin tommonen ni pakkohan se oli lukea ja ainoa kirja jonka olen lukenut yli 10 kertaa. Nyt menossa sama kirja englanniksi.

    • T_So

      Unehtui listalta:
      Hacking exposed, network security secrets and solutions > todella hyvä kirja, paljon asiaa ja hyvin kirjoitettu, mukaansatempaava :)

      ja tietty nuo kaikki exam guidet, esim: CISSP jne.. mutta jos tietoturva kiinnostaa, niin melkein suosittelisin ensin tuota yllä mainittua.

    • kvtokyk

      Kalle Päätalon Juuret Iijoen törmässä -kirjasarjaa olen lukemassa toista kertaa.

      Nyt olen 18. osassa sivulla 100. On elämänmakuista kerrontaa vahvan omaeläkerrallisen näkökulman kera.

    • Papillonin olen minäkin tainnut lukea vähintäänkin pariin kertaan. Muita vähintään tuplasti luettuja ovat olleet "Täällä pohjan tähden alla", "Shogun", ja "Taru sormusten herrasta". Muistan lapsena lukeneeni myös "Veljeni leijonamielen" useampaan kertaan.

    • Veetupeetu

      Minulla on tapana lukea kaikki hyvinä pitämän kirjat moneen kertaan. Viimeisimpinä kategoriaan ovat päässeet Yuval Noah Hararin historiallis-filosofis-futuristiset puolitieteelliset julkaisut ihmisyyden historista, tulevaisuudesta ja nykyisyydestä. Sapiens muutti käsitykseni ihmiskunnan historiasta, Homo Deus avasi silmiä mahdollisiin tulevaisuuksiin ja 21 oppituntia antoivat pohdittavaa tähän päivään.

      Romaanipuolella Arturo Perez-Reverten tuotanto on ansainnut monta läpilukua. Paras on minusta ihastuttavan moraaliton ja erittäin hyvin suomennettu Etelän kuningatar. Merikartta ja Yhdeksäs portti ovat kanssa kärkipäässä, samaten Flaamilainen taulu.

      Umberto Econ vähemmän tunnetun Foucaultin heilurin lukemisesta onkin jo tovi. Alun sekavan pohdinnan jälkeen siitä muotoutuu loistavasti ihmiskunnan merkityksenhaulle irvaileva ”dekkari”. Taidanpa ottaa sen seuraavaksi lukuun.

    • Anonyymi

      Juhani Ahon Juha on pienoisromaani, joka meidät pakotettiin aikanaan lukemaan koulussa. Olimme liian nuoria ymmärtämään koko tarinaa, sen sijoittuminen jonnekin kamalan kaukaiseen aikaan ja johonkin ihmeelliseen Itä-Karjalaan oli ylivoimaista silloin meille, ei kiinnostanut. Luin sen puolihuolimattomasti, niin kuin suunnilleen kaikki muutkin. Kun siitä oli sitten pakko tehdä referaatti.

      Nuorena aikuisena sitten ajattelin, että täytyyhän minun tuo nyt kunnolla lukea, jos vaikka siitä jo jotain ymmärtäisinkin. Ja se vei mukanaan heti ensimmäiseltä sivulta asti.
      Olen lukenut sen varmaan kymmeniä kertoja elämäni aikana. Aina löydän siitä jotain uutta puolta, vaikka olen sen niin hyvin lukenut, että ulkoakin muistan pitkiä pätkiä. Pidän sitä Ahon parhaana teoksena, vaikka hänellä onkin valtava määrä kirjallista antia. Myös Papin Tytär ja Papin rouva on erittäin hyviä minusta. Lastuihin en kyllästy ikinä.
      Juhassa Aho osasi rakentaa täydellisen tarinan, jossa loppujen lopuksi kaikki olivat uhreja. Mielenkiintoista tietää, että kirja oli aikansa kohukirja ja sai runsaasti kielteistä palautetta, mutta lähinnä kriitikoilta ja Shemeikan suvulta, kansa puolestaan otti kirjan ilomielin vastaan. Minut se johdatti Ahon suureksi faniksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenta ihana

      Kauniskasvoinen ihanuus 😘 saan sut vielä
      Ikävä
      45
      7372
    2. Hei rakas...

      Miten on työpäivä sujunut? Rakastan sinua 💗
      Ikävä
      32
      4068
    3. Ei tämä etene ikinä

      Kun kumpikaan ei enää ota yhteyttä. Mä en ainakaan uskalla.
      Ikävä
      57
      3605
    4. Edelleen sitä on vaikea uskoa

      Että olisit oikeasti rakastunut muhun
      Ikävä
      50
      3130
    5. Vitsi mihin menit. Heti takasin.

      Mä näin sut tuu takasin! Oli kiire, niin en ehtiny sin perään!
      Ikävä
      17
      2806
    6. Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...

      Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons
      Suomalaiset julkkikset
      51
      2314
    7. Miksi et irrota otettasi

      Suhteeni?
      Ikävä
      53
      2307
    8. Toiveikas vai toivoton

      torstai? Ajatuksia?
      Ikävä
      37
      2258
    9. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      43
      2258
    10. Mukavaa päivää

      Mun rakkauden kohteelle ❤️ toivottavasti olet onnellinen
      Ikävä
      16
      2236
    Aihe