Vertailen mielenkiinnosta kouluttajia, joilla on monia eri tyyppisiä koneita. Nelipaikkaista Piperia, kaksipaikkaista Cessnaa, mutta nelipaikkaisella peruskoulutuksen jälkeen et heti tarvitsisi lisäkoulutusta. Jos haluat lennättää siis vaikka sukulaisia. Toisaalta minulle on kerrottu, että esim. C-152 -mallilla kouluttavien lentokoulujen kustannukset ovat todella pieniä. Tämän tyypin koneessa ei ole huolto-yllätyksiä ja polttoainekulutkin ovat noin puolet nelipaikkaisiin verrattuna. Olen luulossa, että C-152 on minulle sopivin koulukone ja sen jälkeen noin tunnin lentokoulutus suurempaan.
Halvin lentokoulutus
4
318
Vastaukset
- Peter__T
lennonopettajana olen pitkälti samaa mieltä siinä, että jos tärkein kriteeri lentokoulun valinnassa on hinta, kannattaa kouluttautua C-152:lla.
Mitä taas tulee kulutukseen, aloittaja oli väärässä. Jos 4-paikkainen C172 tai PA28 kuluttaa noin 32 l/h, C152:n kulutus on lähempänä 24 litraa. Se on 75%, ei 50%.
Jos esim. PPL-kurssi on lennetty C152:lla, voin vakuuttaa lennonopettajana, että tarvitaan selvästikin enemmän kuin 1 tunti, että 4-paikkaisella Piperilla tai Cessnalla lentäminen on taloudellista ja turvallista. Paljon toki riippuu myös koneiden varustuksesta. useimmissa C152.ssa on analogiset mittarit ja monissa 4-paikkaisissa on jo enemmän lasiohjaamoita käytössä.
Kyse ei ehkä niinkään ole penkkien lukumäärästä kuin poisoppimisesta "helposta lentelystä" siirryttäessä enemmän "flying by numbers" -ympäristöön. Tästä voin sanoa omaavani ensi käden kokemusta. Suoraan oppilaan suusta kuultuna. "On tää vaan NIIN erilaista lentämistä kuin mopo-Cessnalla". Eikä suinkaan huonompaan suuntaan.
Mutta, ollaksemme uskollisia aloitusviestille, Cessna152:lla saat lupakirjan halvemmalla kuin C172:lla tai PA28:lla. Ja lentäjä osaa sen jälkeen lennellä sitä C152sta. Lentämisen opettelu alkaa sitten siirryttäessä vaativampiin koneisiin, vaativampaan avioniikkaan ja matkalentoihin. - Faktankaivaja
Kilpailuta ja ota halvin. Niin kaikki tekee ja hyvä tulee. Aina.
- cavalierseul
Jos pystyt tekemään lupakirjasi lennonopettajan menojen mukaan epäsäännöllisesti, ja konetyypillä ei ole merkistystä, suosittelen Faktankaivajan ehdottamaa metodia.
Itse tein lupakirjani Cessna 152- konetyypillä ja yhdyn Peterin kommentteihin: tunnin lisäkoulutus ei riitä isomman konetyypin tyypitykseen.
Minulla henkilökohtaisesti tavoitteeni on tehdä mittarilentokelpuutus tulevaisuudessa ja nyt hiukan kaduttaa etten valinnut esim. Constellan PA28 konetta, jolle olen lentänyt tyypit myöhemmin ja jolla olisin saanut mittarilentämiseen erinomaiset valmiudet jo PPL-koulutusvaiheessa.
Mutta vain itse tiedät mitä haluat lupakirjaltasi. Jos tavoitteesi ovat pidemmällä, 1000-2000 euron lisäinvestointi PPL-koulutusvaiheessa voi maksaa itsensä monikertaisesti takaisin myöhemmin. - cgm
Minusta peruslentokoulutuksessa on tärkeintä oppia käyttämään sitä ulkona näkyvää horisonttia.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 467525
- 334153
- 573665
- 503160
- 172846
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons562436- 542368
- 402319
- 432288
- 162256