Mämmiä syödään nykyisin ympäri vuoden. Mämmi on tulossa joulupöytään.
Kun mämmin valmistaa niin että imeltyminen onnistuu hyvin se on erinomaista luomuruokaa. Mämmin voi valmistaa täysin kotimaisista raaka-aineista ja kun imeltyminen onnistuu, niin silloin ei ole tarvetta lisätä sokeria ja siirappia.
Kun imelletään sähköuunissa, niin imeltäminen yksinkertaistuu huomattavasti.
Luomumämmiin tarvitaan:
550g luomumämmimaltaita
700g luomuruisjauhoa
3 litraa 70 asteista keitettyä vettä
½ teelusikallista suolaa lisätään imeltymisen jälkeen
Valmistusohje:
1. Maltaat, ruisjauho ja 3 litraa 70 asteista vettä sekoitetaan puuroksi.
2. Puuro laitetaan imeltymään 70 asteiseen uuniin 5-6 tunniksi.
3. Lisätään suola ja puuro kuumennetaan liedellä niin että se poreilee ja laitetaan syrjään "muhimaan" noin 15 minuutiksi.
4. Laitetaan laakeaan vuokaan ja paistetaan 120-140 asteisessa uunissa 2-4 tuntia. Kuortumisen estämiseksi pinnalle voidaan pirskotella vettä muutaman kerran paistamisen aikana
Mämmi on luonnollista luomuruokaa
Luomumämmiä
0
146
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 447316
- 324058
- 573575
- 503110
- 172796
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons492279- 512265
- 372258
- 432238
- 162236