Tarkoitus olisi tehdä testausta ja syöttää näppäimistöllä ohjelmaan ns. mitä sattuu. Kyseessä on aikaa vievä ja tympeä prosessi. Olisiko jollain patentilla mahdollista kytkeä esimerkiksi toinen tietokone testauskoneen usb-väylään sillä tavalla, että se näkyisi jonkun "näppäimistösovelluksen" ansiosta testikoneessa tavallisena näppäimistönä? Näppäinpainalluksia tuottavassa koneessa olisi sitten ohjelma, jonka kautta halutut testisyötteet lähetettäisiin testauskoneelle. Testisyötteiden muoto voisi olla vaikka tekstitiedosto, ja jonkunlaisia viiveitä ja kestoja näppäinpainalluksille sitten erikoiskomennoin.
Ohjelmoitava "tekonäppäimistö"
4
188
Vastaukset
- gsdfgsfgsdfgfsdg
miksei xdotool lähettämään emuloituja näppäimen painalluksia vaikka bash-skriptin kautta?
- trollerson
Siinä on karkeasti kaksi vaihtoehtoa.
Ensimmäinen vaihtoehto on täysin softalla hoitaa koko homma, jolloin käytännön toteutus riippuu mm. käyttöjärjestelmästä.
Windowsille löytynee montakin eri tapaa, jolla onnistuu. Esim. sen niminen ohjelma kuin AutoHotKey saattaisi olla aika yksinkertainen.
Jos AutoHotkey tyyliset eivät käy, niin muitakin on. Microsoftin sivullakin on näemmä jotakin koodiesimerkkejä:
https://docs.microsoft.com/en-us/dotnet/framework/winforms/how-to-simulate-mouse-and-keyboard-events-in-code
Googlaamalla löytyy varmasti lisää.
Linuxille ja muille on varmasti omat vastaavat.
Toinen vaihtoehto on käyttää jotakin mikrokontrolleripohjaista laitetta, jonka USB-liitännässä saa näkymään helposti näppäimistönä. Esim. osa Arduino levyistä voisi olla aika edullinen palikka, jonka pitäisi taipua tähän käyttöön.
https://www.arduino.cc/reference/en/language/functions/usb/keyboard/ - MS_rulez
Mikrokontrollerilla homman voi tehdä helposti, JOS emuloidaan perinteistä PS/2 -näppäimistöä (se pieni pyöreä MiniDIN -liitin, 6 nastaa).
JOS on pakko olla USB, homma muuttuu huomattavasti hankalammaksi !
Miksikö?
Koska USB on isoille yrityksille mainio liitäntäratkaisu toteuttaa liitäntä kahden eri laitteen välillä.
Harrastajan yksin kappalein tekemänä toimivan USB -toteutuksen tekeminen onkin sitten huomattavasti hankalampaa kuin toimivan PS/2 -näppiksen tekeminen, joka on suht. yksinkertaista.
JOS koneessa ei ole PS/2 -näppisliitäntää , siihenkin löytyy apu: maailmalta n. 1 € (esim. alibaba piste com), suomihinnoilla ehkä 10€: adapteri (esim. Teknikmagasinet piste fi), jolla PS/2 -näppiksen ( ja usein myös PS/2 hiiren) saa kiinni PC:n USB -liittimeen.
Eli laitteistoratkaisu kannattaisi tehdä vanhalla PS/2 -tekniikalla (huomattavasti helpompaa) ja tarvittaessa käyttää adapteria, jos uudehkossa PC:ssä on vain USB.
Samalla teknologialla voisi myös tehdä suominäppiksen, joka tietokoneen näkökulmasta onkin jenkkinäppis. Hyöty: käyttöjärjestelmässä ei enää tarvita suomalaista näppäimistöajuria.
Eli kun käyttäjä painaa ä, näppis simuloi näppäilyt:
(Alt alas) 132 (Alt ylös)
tuo 132 siis numerolohkon näppäimin.
Ja sarjan alkuun ja loppuun NumLock, jos NumLock alussa on pois päältä.
tuo toimii kaikissa Windows -versioissa ihan ikivanhasta Windows 1.0:sta uusimpaan Windows 10:een.
Toimii myös osassa linuxeja.
Eli, jos kernelin version tekijät ovat ymmärtäneet emuloida ikivanhaa BIOS -toiminnallisuutta myös protected modessa.
Microsoft on tämän ymmärtänyt, vaan miten on linux kernel -koodaajien osalta?
1) ymmärretty ja toteutettu
2) ymmärretty kyllä, mutta heidän mielestään muka tarpeetonta toteuttaa
3) ei edes ymmärretty.
Kyllä, luotan Microsoftin koodaajien ammattitaitoon ja asenteeseen huomattavasti enemmän kuin linux kernel -kehittäjien.
Toki myös Microsoftin koodaajat ovat tehneet virheitä, kuten se, että he ovat virheellisesti kuvitelleet, ettei vuosi 2000 ole karkausvuosi. (Tosiasia: jos vuosiluku on jaollinen 400:lla, se ON karkausvuosi).
ref: aikaleimaformaatti, jossa 8-tavuiseen IEEE real -liukulukutyyppiin tallennetaan päiväys ja kellonaika siten, että 0.0 vastaa 1899-12-30 kello 00:00:00.
1.0 vastaa 1899-12-31 kello 00:00:00 jne.
HUOM: välillä (-1.0) .. (0.0) EI OLE arvoja.
kellonaika on 0.25 = 06:00 aamulla ja 0.75 = klo 18:00.
HUOM: kellonaika on AINA positiivinen, myös silloin kun päivämäärä on negatiivinen eli ennen 1899-12-30 olevat päivämäärät ! - msalatia
xdotool linuxeihin on "täydellinen". Saa hiiret ym. painamaan, vaikka koko yön...
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tänään pyörit ajatuksissa enemmän, kun erehdyin lukemaan palstaa
En saisi, silti toivon että sinä vielä palaat ja otetaan oikeasti selvää, hioituuko särmät ja sulaudummeko yhteen. Vuod225254- 254408
- 282561
- 342264
- 372008
- 151938
En ole koskaan kokenut
Ennen mitään tällaista rakastumista. Tiedän että kaipaan sinua varmaan loppu elämän. Toivottavasti ei tarvitsisi vain ka191617- 121541
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons211277Kerranki asiat oikein
Ilkka ja muut pienpuolueeet...teitte hyvän työn kun valitsitte pätevän henkilön virkaan eikä kepulle passelia!! Jatkakaa101194