Enemmänkin hypoteettinen tilanne mutta kuitenkin:
Vuorkasopimuksessa on sovittu, että vuokra on sidottu elinkustannusindeksiin ja ensimmäinen tarkastus vuoden päästä. Käytännössä tuo korotus tällä kk-vuokralla olisi jotain 10-20 euron välillä. Mutta mitä jos vuokralainen ei tätä korotusta millään hyväksyisi ja suostuisi maksaa? Olisiko oikeus heti purkaa vuokrasuhde vai kuinka?
Olen myös kuullut, että vuokran voisi sitoa hoitovastikkeeseen. Tässä voisi myös tulla sama ongelma.
Vuokrankorotus
4
101
Vastaukset
- Anonyymi
Jos sidottu vastikkeeseen, niin ilmoitus korotuksesta tultava asunnon omistajan kautta. Vuokralainen kun ei voit tietää paljonko vastike on noussut.
Vuokrankorotusperusteen tulee olla vuokralaisen itsensä selvitettävissä/tarkistettavissa. Lisäksi yhtiövastikkeeseen sitominen on kohtuuton ehto, koska se sisltää myös rahoitusvastikkeen. Rahoitusvastike taas lisää suoraan vuokrantajan pääoman arvoa, joten se kuuluu vuokranantajan maksettavaksi. Hoitovastikkeeseen vuokran voi sitoa edellyttäen, että sopimukseen kirjataan vuokralaiselle pysyvä valtuutus tarkistaa hoitovastikkeen tarkistushetken määrä isännöitsijältä. Indeksi on siis helpompi peruste.
Ja alkuperäiseen kysymykseen vastaus, eli vuokralainen ei vii kieltäytä maksamasta vuokrasopimukseen kirjatun perusteen mukaista korotusta.
- Anonyymi
Eiköhän se ole vuokraisäntä joka vuokran määrää, vuokralaisen harkinnassa on maksaako vai muuttaako pois.
- Anonyymi
Korkojen pohja näkyy lasikaton läpi, että aina muistaisitte vallanpidon olevan molempiin suuntiin. Ja näkyvän.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 396885
- 323888
- 453270
- 342844
- 162652
- 372228
- 162176
- 352063
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons482033- 371942