Tein 25 litraa kotiviiniä Preston valmispakkauksen ohjeiden mukaan. Mehuna tummista rypäleistä itse valmistettu mehu. Kaikki meni sutjakkaasti mutta viinistä tuli kitkerää . Viini tosi kauniin väristä , kirkasta ,sopivan makeaa ja muuten hyvän makuista . Nyt harmittaa jos koko satsi meni hukkaan ja mietin kaadanko sen pöntöstä alas. Tuo kitkeryys aiheuttaa sen etten ainakaan sellaisenaan sitä juo enkä tarjoile muillekaan . Harmittaa ,joten olisiko mitään keinoa saada kitkeryyttä pois. Olisin tosi kiitollinen jos neuvoja löytyisi.
Apua ,kotiviinistä tuli kitkerää.
9
609
Vastaukset
- Anonyymi
Anapa rauhassa tekeytyä puolisen vuotta ja maista sitten uudelleen, se siitä pyöristyy!
- Anonyymi
No yritän !
Lisää kananmunan valkuaiseen vähän vettä ja ripaus suolaa.
Laita tätä seosta noin 5ml tuohon 25 litran satsiisi. Sekoita varovasti. Anna olla vähintään viikko ja lappoa viini.
Kananmunan valkuaisen proteiinien pitäisi sitoa tanniineja, jotka ovat kitkeryyden aiheuttaja. Googlaa "red wine egg white fining".- Anonyymi
Kiitos ,kokeilen .
- Anonyymi
Parissa viikossa maku paranee. Ihmetyttää kylläkin kitkeryys jos makeus sopiva. Itse tykkään makeasta ja pysäytän käymisen ajoissa, vähänkin liian kauan menee kuivaksi ja helposti etikkaiseksikin. Jos tykkäät kuivasta, laita ensi kerralla vähemmän sokeria ja pysäytä ajoissa ettei mene etikkaiseksi/happamaksi.
- Anonyymi
Kiito sinullekin . Itse heräsi oliko mehussa sittenkin syy kun keitin rypäleet rankoineen päivineen .
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kiito sinullekin . Itse heräsi oliko mehussa sittenkin syy kun keitin rypäleet rankoineen päivineen .
Eikös ne rankoineen tee kaupanviinitkin, mutta helppohan ne on jättää poiskin pienissä määrissä. Viinimarjamehukin tehdään rankoineen, mutta viinimarjat luonnostaan kirpeitä. Parhaan viinin omista marjoista olen tehnyt puolukoista, nykyään teen vaan niistä kuivapakkauksista.
On muuten harmittavan kalliita ne kertakäyttösuodatinpussit, nykyään ei ole missään pakkauksissa mukana, kestopussi ikävä huuhdella puhtaaksi. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Eikös ne rankoineen tee kaupanviinitkin, mutta helppohan ne on jättää poiskin pienissä määrissä. Viinimarjamehukin tehdään rankoineen, mutta viinimarjat luonnostaan kirpeitä. Parhaan viinin omista marjoista olen tehnyt puolukoista, nykyään teen vaan niistä kuivapakkauksista.
On muuten harmittavan kalliita ne kertakäyttösuodatinpussit, nykyään ei ole missään pakkauksissa mukana, kestopussi ikävä huuhdella puhtaaksi.Vauvanvaippa-sideharsosta saa parilla saumalla käteviä pusseja. (eikä siis mitään steriiliä sideharsoa, vaan halvinta - se on kyllä helppo huuhtaistakin)
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kiito sinullekin . Itse heräsi oliko mehussa sittenkin syy kun keitin rypäleet rankoineen päivineen .
Tuo paha koska rangoissa on paljon tanniinia ja keittäminen antaa sitä lisää. Kokeile kananmunaa kuitenkin.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 457382
- 324078
- 573615
- 503130
- 172806
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons512324- 532307
- 372258
- 432258
- 162236