http://jultika.oulu.fi/Record/nbnfioulu-201912183323 Harry Fergusonin kehittämä kolmipistenostolaite oli hyvin merkittävä keksintö. Se mullisti traktoreiden valmistuksen, ja teki traktorilla työskentelystä turvallisempaa, tehokkaampaa ja monipuolisempaa. Nostolaitteen toimintaperiaate on pysynyt lähes muuttumattomana näihin päiviin saakka, toisin sanoen lähes sata vuotta.
Traktoreiden nostolaitekonstruktiot ja käyttöjärjestelmät
6
288
Vastaukset
- Anonyymi
Tarkasti ottaen mekaanisia kolmipistenostolaitteita oli käytössä jo aikaisemmin. Mutta vetovastustunnustelulla ja painonsiirrolla varustettu hydraulinen järjestelmä oli Fergusonin ja hänen työryhmänsä suuri keksintö.
- Anonyymi
Se tuntuu olevan vieläkin ferkunmiesten märkä uni, tämä "the ferguson systems". Sitä muistellaan ja kuolataan kuin Marilynin "pinup"-kuvaa hyysinseinällä. Taikka muistellaan kuin vanhat sotaveteraanit Tali-Ihantalan ratkaisutaistelua vuonna 1944. Nykyäänhän enenemässä määrin käytetään näillä Suomenkin peltoalaa kasvattavilla maatiloilla hinattavia työkoneita. Toki tämä ferguson systems on vielä pätevä ja toimiva esim. seiväskairan kanssa.
- Anonyymi
Roskaa. Meijän tontilla pärjättiin ilman työntövarren kautta toimivaa tunnustelua...ilman mitään apuvetoja. -70 ja -80 luvun Massikoiden puute oli, vetovarsitunnustelun puute, johon pääsin tutustumaan 1972 vm Fiat, joka 85 hv voimin kivuttomasti kiskoi 4 teräistä hurri auraa...tosin vallitsevat pelto-olot oli hyvät. Vielä mahdollisesti puuttuva vetävä etuakseli olisi taannut, jotta aurat olisi tullut jäljessä myös kosteammilla syksyinä.
- Anonyymi
Tuntuu, jotta olen tätä asiaa pohtinut aivan yksin. Meinaan rattoreitten nostolaitteen vaikutusta hytteihin. Nostolaite kategorialla on merkitystä...mielestäni. Useimpien -80 luvun ja aikaisempien rattoreitten takaikkuna on kokenut rikkoutumisen työkoneen ylös noston seurauksena...varsinkin ikkunan ollessa auki. Useimmissa merkeissä työkone ottaa ylös nostettuna myös hyttiin kiinni, jonka tosin voi öljytyöntövarrella estää tai ainakin lieventää. Esim. melko harvan rattori merkin kohdalla trukkirungon kanssa pystyi toimimaan takaikkuna ollessa auki, jotta ikkuna säilyi ehjänä. On myös muitakin työkoneita jotka osuu takaikkunaan tai peräti hyttiin ylös nostettaessa. Tietenkin tuo aika on suurimmalta osin elettyä aikaa, kun yhä enemmän on hinattavia työkoneita käytössä.
- Anonyymi
-02 sarjan alkupään Valluissa oli hyvä ratkaisu takalaseissa, se oli 2-osainen. Hyvää oli se, että sen alaosa kääntyi sisäänpäin, eikä jäänyt takakuormaajankaan tai trukkimaston tielle. Toki niitäkin sai rikki, jos työntövarsi oli kovin lyhyellä ja nolootelles.
Mutta jokatapauksessa verkun miesten ei kannata enää massutella verkun nostolaitoksella. Tai en tiedä,vieläkö sen kehitysaste on jäänyt siihen.
- Anonyymi
Suuressa maailmassa Massikan nostolaitteessa oli ulkopuoliset nostosylinterit -70 luvun alussa. Mutta Suomen markkinoille sellainen tuli vasta -81...2000 sarjassa. Siitä kiitos kuuluu melko kehnolle maahantuojalle, joka keräili riisuttuja malleja ympäri euroopan. Jo 100 sarjaa olisi ollut saatavilla lisäsylinterillä/hydrauliikalla...tehtaalta. Joskin -77 lähtien 500 sarjaa tuli ulkopuolisella käyttö hydrauliikalla, mutta ei sitä lisävarusteena ihmeemmin mainostanut vakio mallien osalta.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tänään pyörit ajatuksissa enemmän, kun erehdyin lukemaan palstaa
En saisi, silti toivon että sinä vielä palaat ja otetaan oikeasti selvää, hioituuko särmät ja sulaudummeko yhteen. Vuod224764- 203865
Seiska: Anne Kukkohovi myy pikkuhousujaan ja antaa penisarvioita
Melko hupaisaa: https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ex-huippumalli-anne-kukkohovin-amerikan-valloitus-vastatuulessa-myy4082514- 272271
- 342084
Nainen, sellaista tässä ajattelin
Minulla on olo, että täällä on edelleen joku, jolla on jotain käsiteltävää. Hän ei ole päässyt lähtemään vielä vaan jost2391979- 371908
- 151778
En ole koskaan kokenut
Ennen mitään tällaista rakastumista. Tiedän että kaipaan sinua varmaan loppu elämän. Toivottavasti ei tarvitsisi vain ka191527- 121441