Onko joku kokeillut juuren tekoa? Yritin ensimmäisen kerran ja nyt on kaksi limppua uunissa.
Juuren tein eilen ruisleipäaineksesta ja yhdestä ylhäisten näkkileivän muruista. Lisäsin välillä vettä hiukan ja jauhojakin. Kuulemma huoneenlämmössä nostatetusta tulee voimakkaamman makuista. Nyt olin hätäinen ja nostatin uunin pienimmällä lämmöllä juurta puolisen tuntia ja lopetin lämmön, mutta jätin juuren vielä uuniin. Peitin astian liinalla ja siellä se oli yön yli. Aamulla lisäsin jauhoja ja leivoin limput pellille.
Olen aiemminkin aikonut tätä kokeilla, mutta jätin kesken, koska se tuntui liian monivaiheiselta. Onko kokemuksia tuloksista?
Omatekoinen ruisleipä
4
215
Vastaukset
- Anonyymi
Hyvää tuli. Mies haki lisääkin ja se on onnistumisen merkki. Teen uudestaankin.
Kolme kertaa. Ensimmäisen kerran piimästä. Juuri muovikulhossa kelmun alla huoneenlämmössä hmm kolmisen päivää ja sit leipoo. Onnistu. Seuraava hapankorpuilla. Ei onnistunu ollenkaan. Bakteeri kai pääsi sinne. Kolmas taas piimällä. Onnistu muttei kovin hyvää tullu.
- Anonyymi
Se juurihan pitäisi säästää eikä tehdä joka kerran uutta. Ei mene miksikään vaikka kuivuisi huoneen lämmössä, en tosin itse ole tehnyt. Puuastia olisi hyvä juuren säilytykseen.
- Anonyymi
K-Ruoka-verkkokaupasta saat 5 euroa Plussa-rahaa, kun tilaat ensimmäistä kertaa K-Ruoka-verkkokaupasta 31.5.2020 mennessä ja käyttää tilauksen yhteydessä suosittelukoodia: askom2
-
syötä se ensimmäisen verkkokauppatilauksesi yhteyteen. Suosittelukoodin koodikenttä on ostoskorissa heti tuotelistauksen jälkeen kohdassa "Etukoodi".
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 467655
- 334243
- 573725
- 503200
- 172886
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons652591- 562445
- 512388
- 402339
- 162286