Ensi kesänä oli tarkoitus ottaa marja- ja omenasadosta ilot irti. Mitä nyt olen vähän seurannut kotiviinin tekemistä omista puutarhan tuotoksista niin homma näyttää jakautuvan pääasiassa kahteen leiriin; Toisessa hedelmät ja marjat mehustetaan ja toisessa ne vain pilkotaan/murskataan rankin sekaan (joko pussin kanssa tai ilman).
Mitä s24:n raati äänestää paremmaksi menetelmäksi? Toki pilkkominen ja murskaaminen on helpompi ja vaivattomampi, mutta toisaalta jos marjatkin käy ihan metsästä käsipelin poimimassa, niin ei ehkä tuossa kohtaa enää kannattaisi oikoa. Onko maun kanssa siis mitään merkitystä millä metodilla tuon hoitaa?
Ensi kesän keittelijä
Anonyymi
1
71
Vastaukset
- Anonyymi
Aloitelevaviinimaisteri kommentoi
Pakasta marjat sellaisenaan, toki voit mehustaakin ensin. Pakastus rikkoo solukon ja makuaineet vapautuvat paremmin. Ja sitten käytät kiehuvan nesteen kautta jolloin villihiivat kuolevat.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 457382
- 324078
- 573615
- 503130
- 172806
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons512324- 532307
- 372258
- 432258
- 162236