Aina sanotaan "tekijän tulee saada työstään korvaus", kuitenkin tekijänoikeuslaissa on kummalinen pykälä kuin sopimuslisenssijärjestelmä joka antaa opetus- ja kulttuuriministeriölle mahdollisuuden antaa tekijänoikeusjärjestöille rahastusluvan tietyn alan tuotteista. Esimerkiksi Kopiosto kerää digilupa nimistä lisenssiä kouluilta joka oikeuttaa kouluja kopioimaan googlen kuvahausta kuvia oppilastöihin.
Sopimuslisenssijärjestelmä tekee tekijänoikeusjärjestöistä tekijänoikeusmafioita.
Sopimuslisenssijärjestelmä laillistettua huijausta?
14
2094
Vastaukset
- Anonyymi
Tästä syystä äänestän piraattipuoluetta
- Anonyymi
tekijänoikeusjärjestöt ovat jo pitkään olleet hyviä lobbaamaan ja keksineet keinoja rahastaa vaikka millä. jonkinlainen tolkku sentään olla pitäisi.
- Anonyymi
Digilupa on kyllä ihmeellinen, jos vaikka minun nettisivuillani on itse ottamani valokuva linnusta niin koulun oppilas saa käyttää sitä valokuvaa oppilastöissä jos koulu on maksanut Kopiostolle... Täyttää kyllä kusetuksen kriteerit.
Mitenkäs voisin anoa Kopiostolta oman osuuteni digilupa korvauksista? - Anonyymi
Tokihan tekijän tulee saada korvaus jos hänen työtään halutaan käyttää.
- Anonyymi
niin tekijän kuuluu saada korvaus, mutta kuten kaikki tietävät että maksamalla jollekkin Kopiostolle niin rahat menevät Kopioston jäsenille eikä oikeille tekijöille.
- Anonyymi
Jos sinä tai kuka tahansa tavallinen kansalainen ottaa valokuvan vaikka variksesta ja laittaa sen omalle nettisivulleen, niin koulu saa käyttää opetuksessa kyseistä valokuvaa jos se maksaa Kopiostolle Digilupa lisenssiä...
Ja sinä et saa niistä rahoista senttiäkään.
Maksamalla mafialle saa käyttää toisten teoksia. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Jos sinä tai kuka tahansa tavallinen kansalainen ottaa valokuvan vaikka variksesta ja laittaa sen omalle nettisivulleen, niin koulu saa käyttää opetuksessa kyseistä valokuvaa jos se maksaa Kopiostolle Digilupa lisenssiä...
Ja sinä et saa niistä rahoista senttiäkään.
Maksamalla mafialle saa käyttää toisten teoksia.Niin kauan kun asiasta nuristaan vain tällaisilla palstoilla, mikään ei muutu miksikään.
Suomalaisten tiedetään olevan lampaita, joten täällä tehdään mitä halutaan.
- Anonyymi
Kopiosto tekee 2 miljoonan euron tilin digiluvalla vuosittain ja jakelee sitä omille jäsenilleen.
- Anonyymi
Kopiosto tekee härskiä bisnestä kulttuuriperinnön saavutettavuuden kustannuksella. Maaseudun Tulevaisuus digitoi muutama vuosi sitten kaikki omat vanhat historialliset vuosikertansa mutta ei ole päässyt avaamaan digiarkistoaan koska tekijänoikeuslain sopimuslisenssijärjestelmän mukaan kustantaja Viestimediat joutuisi maksamaan Kopiostolle suojelurahaa omien vanhojen lehtiensä esille saattamisesta. Missä siis maalaisjärki? Kuvitelkaa että kustantaja joutuu maksamaan tekijänoikeusmafialle suojelurahaa omien teostensa käytöstä.
Myös Kansalliskirjasto maksaa vuosittain Kopiostolle suojelurahaa siitä että Kansalliskirjaston Digi Kirjastossa näkyy vuosien 1910-1939 sanomalehtiä, 99 prosenttia noiden juttujen kirjoittajista on jo kuollut mutta Kopiostolla on silti hyvien lobbareiden takia oikeus rahastaa ikivanhoilla sanomalehdillä ja jaella sitten niitä rahoja omalle herrakerholleen.
- Anonyymi
Yksityisen kopioinnin hyvitysmaksu tekee Teostosta mafian, valtio maksaa vuosittain Teostolle 11 miljoonaa euroa suojelurahaa sillä tekosyyllä että ihmiset muka tallentavat musiikkia kiintolevyille, usb-muisteille ja dvd-levyille.
Nykyään kukaan ei enää kopioi musiikkia noille formaateille koska nykyään käytetään suoratoistopalveluita, joten koko maksu on täysin aiheeton.
Tekijänoikeusjärjestöjen toiminta ei kestä päivänvaloa.
Pitäisikö kirjailijajärjestöillekkin maksaa korvausta kynien ja paperien myynnistä koska joku voi niiden avulla kopioida kirjoja? - Anonyymi
tekijänoikeusjärjestöjen rötösherrat keräävät vuosittain mukavan potin itselleen ja omille piireilleen näillä suojelurahoilla.
- Anonyymi
Loistava esimerkki keskustelusta jossa asiaa ei tunne.
- Anonyymi
Keskustelussa on nostettu hyvin esille tekijänoikeuskiihkoilijoiden lobbaamat kieroudet tekijänoikeusjärjestelmässä. Jos yhtään on perehtynyt tekijänoikeuslakeihin voi huomata kuinka naurettavia piratismifoobisia rajoituksia siellä on.
- Anonyymi
Vaikka yritykset maksavat Yle-veroa niin yritykset joutuvat sopimuslisenssijärjestelmän takia maksamaan Teostolle ja Gramexille musiikkilupaa jos haluavat asiakastiloissaan pitää radiota auki.
Esimerkiksi yksi taksi joutuu maksamaan 6.98 euroa kuukaudessa suojelurahaa Gramexille radion käytöstä.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tänään pyörit ajatuksissa enemmän, kun erehdyin lukemaan palstaa
En saisi, silti toivon että sinä vielä palaat ja otetaan oikeasti selvää, hioituuko särmät ja sulaudummeko yhteen. Vuod225214- 254388
- 282521
- 342264
- 372008
- 151928
En ole koskaan kokenut
Ennen mitään tällaista rakastumista. Tiedän että kaipaan sinua varmaan loppu elämän. Toivottavasti ei tarvitsisi vain ka191607- 121531
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons211267Kerranki asiat oikein
Ilkka ja muut pienpuolueeet...teitte hyvän työn kun valitsitte pätevän henkilön virkaan eikä kepulle passelia!! Jatkakaa101184