Laihdutuspalstalla joku ketokarppaaja on ollut huolissaan minun säännöllisestä oluen juonnistani. Törmäsin Tälläiseen artikkeliin kuin 'Moderate Alcohol Consumption Lowers the Risk of Type 2 Diabetes'. Diabetesriski oli pienimmillään ryhmässä jotka käyttivät 12-24 g alkoholia per päivä. Yli 48 g alkoholia käyttävien riski sairastua oli normaali.
En nyt kehottaisi muita juomaan olutta ja suhtaudun tulokseen hiukan skeptisestikin.
Pari olutta päivässä vähentää diabetesriskiä
19
152
Vastaukset
- Anonyymi
Mutta on siitä siltikin kannattanut palstaa aktivoida!
- Anonyymi
"Mutta on siitä siltikin kannattanut palstaa aktivoida!"
No ei hyökätä hvp27:n kimppuun kaikilla mahdollisilla rintamilla. Hyvä, että kirjoittelee tänne, mitäs me sitten tekisimme, jos vihollinen suuttuisi ja katoaisi?
Meidän pitää tehdä harkittuja täsmäiskuja. Mieluummin runsaita pistevoittoja kuin täystyrmäyksiä. :)
- Anonyymi
Tarkennuksena vielä lukijoille että tuo 12 g alkoholia on yhdessä 0,33 l oluttölkissä tai -pullossa.
Jep ja 24 g kahdessa. Minulla menee tosin aavistuksen enemmän. Täytyy pitää taukoa oluen juonnista niin näkee mikä vaikutus on paastoon.
- Anonyymi
"Minulla menee tosin aavistuksen enemmän"
Olen aavistellut samaa.- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Pulloissa 2 mutta alkoholia 27 g.
Ai 27 ainoastaan? Ehdin uumoilla jo 270:tä grammaa.
Anonyymi kirjoitti:
Ai 27 ainoastaan? Ehdin uumoilla jo 270:tä grammaa.
Pystyn juomaan vain 2 pulloa kerralla ja 20 pullon juomiseen menisi koko päivä.
- Anonyymi
Olut on nestemäistä leipää.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Olut on nestemäistä leipää.
Aika "huonolaatuista" leipää se on. Pullossa keskiolutta on n. 14 g hiilihydraattia kun vastaavasti 100 g Oululaisen jälkiuuniviipaleita sisältää 47 g.
- Anonyymi
Okei. Elän raitista elämää. 1-2 kertaa vuodessa vedän sokan irti. Tässä nyt tuoreen diagnoosin kanssa eläessä, mietin että toisinaan tiukalla viinalla kun ärsyttää haimaa ja maksaa, voisi nekin saada aasinpotkun ja heräillä tähän päivään.
Joku aika sitten vedin kunnon tumut tiukalla viinalla, ravinto jäi vähäiseksi, eli sokerit laski. Dagen efterinä hiukan mättöruokaa mahaan ja sokerit 2h jälkeen 7.0. Sen jälkeen 4 viikon mittaukset systemmaattisesti alempia kuin stabiilin 4 viikon seurantajaksolla aiemmin. Ja siinä ne on pysyneetkin. En kehota ketään juomaan, kohtuus kaikessa.Tuo tutkimus koski diabetekseen sairastumista enkä tiedä alkoholin vaikutuksesta diabetekseen tarpeeksi.
Hoitonihan on erinomaisella tasolla ja diabetekseen sairastuin kun en noudattanut ravitsemussuosituksia. Kuten liki jokainen diabeetikko.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Tuo tutkimus koski diabetekseen sairastumista enkä tiedä alkoholin vaikutuksesta diabetekseen tarpeeksi.
"Tuo tutkimus koski diabetekseen sairastumista enkä tiedä alkoholin vaikutuksesta diabetekseen tarpeeksi."
hoopovee. Kerrankin tunnustat että et ymmärrä miksi hoitosi meni kuralle.
- Anonyymi
Kaverilla on ollut haimatulehdus, hän sanoi että poltettua alkoholia saisi juoda, mutta pelkästään käytettyä ei. Liekö huuhaata, vai liittyykö nestemäiseen leipään?
- Anonyymi
Kaikki etyylialkoholi on alkuaan käymisteitse valmistettua. Koska alkoholi tappaa hiivan, käymisteitse ei saada tiukkaa viinaa, vaan prosentit jäävät viiniluokkaan. Kun halutaan vahvempaa alkoholia, siitä pitää tislata ylimääräinen vesi ja muut lisäaineet pois, jotta jäljelle jäänyt atyylialkoholi olisi vahvempaa.
Kaverisi mielipide perustunee siihen että "poltetussa", eli tislatussa alkoholissa ei ole hiilihydraattia. Mutta energiaa viinoissa kyllä on, esimerkiksi 1 dl konjakkia, rommia tai viskiä (40 til% alkoholia) on runsaat 200 kilokaloria. Anonyymi kirjoitti:
Kaikki etyylialkoholi on alkuaan käymisteitse valmistettua. Koska alkoholi tappaa hiivan, käymisteitse ei saada tiukkaa viinaa, vaan prosentit jäävät viiniluokkaan. Kun halutaan vahvempaa alkoholia, siitä pitää tislata ylimääräinen vesi ja muut lisäaineet pois, jotta jäljelle jäänyt atyylialkoholi olisi vahvempaa.
Kaverisi mielipide perustunee siihen että "poltetussa", eli tislatussa alkoholissa ei ole hiilihydraattia. Mutta energiaa viinoissa kyllä on, esimerkiksi 1 dl konjakkia, rommia tai viskiä (40 til% alkoholia) on runsaat 200 kilokaloria.Alkoholia voi myös tehdä synteettisesti. Muistaakseni etyleenioksidista ja lipeästä. Tuo on kyllä vain laboratoriokäyttöön.
Haiman kannalta haitallista on nimenomaan alkoholi ja jos on ryyppäämälla hankkinut haimatulehduksen niin lienee pakko lopettaa koko alkoholin käyttö.
Hiivojen alkoholin siedossa on valtavat erot. Eräs hiiva kestää 25% alkoholia.
- Anonyymi
Eilen paluu arkeen mökiltä. Varmaan parikymmentä olutta tuli lipitrttyä päivän mittaan. Mousakkaa päivällisellä. Tänään aamulla sokeri 5.4.
Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Epäily: Oppilas puukotti kolmea Pirkkalan koululla
Tämänhetkisen tiedon mukaan ainakin kolme oppilasta on loukkaantunut puukotuksessa Pirkkalan Vähäjärven koululla. Myös e3188190Jos yhdistät nimikirjaimet
Jos yhdistät sinun ja kaivattusi ensimmäisten nimien alkukirjaimet mitkä nimikirjaimet tulee? Sinun ensin ja sitten häne1016433Jos olisit täällä
Tosin en tiiä miks oisit. (Ja hävettää muutenkin kun ei muka muulla tavoin osaa kertoa tätäkään) Jos jollain pienellä1743693- 752646
Kyllä se taitaa olla nyt näin
Minusta tuntuu et joku lyö nyt kapuloita rattaisiin että meidän välit menisi lopullisesti. Sinä halusit että tämä menee402520- 452383
Odotan että sanot
Sitten siinä että haluaisit vielä jutella kahdestaan kanssani ja sitten kerrot hellästi että sinulla on ollut vaikea san222226- 1152114
Pirkkalan koulussa puukotus, oppilas puukotti kolmea
Ilmeisesti tyttöjä ollut kohteena.1962024- 481603