Yleensä me tunnemme vain ranskalaisen tyypin mutta niitä onkin kolme josta yksi on kova ja kaksi muuta pehmeitä. Niitä käytetään enimmäkseen kakun kuorrutukseen ja jälkiruokien koristeluun, ja niistä voi myös valmistaa mahtavaa marenki-voikreemiä.
Sveitsiläinen: https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/843805/Sveitsiläinen Marenki/
Italialainen: https://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/842976/Italialainen Marenki/
Ranskalainen, sveitsiläinen ja italialainen marenki
4
278
Vastaukset
- Anonyymi
Salmonella-Ella kuolee 74-asteessa, joten pelkkä kuuman sokeri-liemen lisääminen vaahdotettuun valkuaiseen tuskin tappaa bakteeria ja olisin hyvin varovainen sen marengin kanssa.
Perinteinen Tiramisukin valkuais- ja keltuaisvaahdoilla on aika riskaabelia ainakin ulkomailla - raakojahan ne munat ovat.
Itse teen tiramisun nykyään kevyempänä versiona eli tomusokerilla ja vaniljalla maustettu mascarbone sekoitetaan vaahdotettuun kermaan ilman kananmunia ja annos jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi. Toki keksit on maustettu amaretto-liköörillä maustetetulla vahvalla kahvilla kuitenkaan kastamatta niitä liikaa.
Ennen tarjoilua annospalat kuorrutetaan hyvällä kaakaojauheella siivilän läpi ja saadaan kaunis, tasaaisen ruskea pinta.Katsotaanpas... https://www.thespruceeats.com/tip-safe-cooking-temperatures-913410
"But note that the temperatures at which bacteria are killed vary according to the microbe. For example, salmonella is killed by heating it to 131 F for one hour, 140 F for a half-hour, or by heating it to 167 F for 10 minutes. When it comes to killing microorganisms, both heat level and time affect the equation."
Suomennos:
"Mutta huomatkaa että lämpötilat joissa bakteerit kuolevat riippuu itse mikrobista. Esimerkiksi salmonella tapetaan kuumentamalla se 55 C tunniksi, 60 C puoleksi tunniksi tai 75 C 10 minuutiksi. Mitä mikro-organismeihin tulee niin sekä kuumuus että aika vaikuttavat yhtälöön."
Mitäs tuo 120 C sokerisiirapin efekti sitten on? Se kyllä jo reilusti yli 75 asteen ja kuumentaa varmaan koko kipon muutamaksi minuutiksi.- Anonyymi
Nolime kirjoitti:
Katsotaanpas... https://www.thespruceeats.com/tip-safe-cooking-temperatures-913410
"But note that the temperatures at which bacteria are killed vary according to the microbe. For example, salmonella is killed by heating it to 131 F for one hour, 140 F for a half-hour, or by heating it to 167 F for 10 minutes. When it comes to killing microorganisms, both heat level and time affect the equation."
Suomennos:
"Mutta huomatkaa että lämpötilat joissa bakteerit kuolevat riippuu itse mikrobista. Esimerkiksi salmonella tapetaan kuumentamalla se 55 C tunniksi, 60 C puoleksi tunniksi tai 75 C 10 minuutiksi. Mitä mikro-organismeihin tulee niin sekä kuumuus että aika vaikuttavat yhtälöön."
Mitäs tuo 120 C sokerisiirapin efekti sitten on? Se kyllä jo reilusti yli 75 asteen ja kuumentaa varmaan koko kipon muutamaksi minuutiksi.Kananmunan valkuainen hyytyy jo 60 asteessa http://www.siipi.net/index.php/kananmunatiedotus/kananmuna-keittioessae/338-koaguloituminen, joten marengista tulisi valkuaismunakas, jos kuuma sokeriliemi ei jäähtyisi voimakkaasti kaadettaessa. Näin 74 asteen lämpötilaa marenki ei koskaan saavuta eikä marenkin lämpötila siis tapa salmonella-ellaa.
Anonyymi kirjoitti:
Kananmunan valkuainen hyytyy jo 60 asteessa http://www.siipi.net/index.php/kananmunatiedotus/kananmuna-keittioessae/338-koaguloituminen, joten marengista tulisi valkuaismunakas, jos kuuma sokeriliemi ei jäähtyisi voimakkaasti kaadettaessa. Näin 74 asteen lämpötilaa marenki ei koskaan saavuta eikä marenkin lämpötila siis tapa salmonella-ellaa.
Itsekin olen kyllä noita reseptejä kokeillut ja kummasti ne muistuttavat kuivaamatonta marenkia vaikka niitä onkin kuumalla jotenkin käsitelty.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 406953
- 323918
- 453290
- 402899
- 162672
- 372228
- 162176
- 412123
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons482057- 391990