Asun omakotitalossa jossa on lämmitysmuotona suorasähkö.
Joudun tulevan talven olemaan joka viikonlopun pois kotoota (pe aamu - ma ilta).
Jos haluaa säästää sähkön kustannuksissa, kannattaako minun kääntää lähtiessä aina patterit 10 asteeseen ja palatessani taas 20 asteeseen? Vai viekö aina tuo uudelleen lämmitys 20 asteeseen niin paljon sähköä, että on sama antaa olla joka viikko tuon 3,5 vrk asunnon tyhjillään olo ajan siinä 20 asteessa?
Omakotitalon lämmitys talvi viikonloppuisin
7
115
Vastaukset
- Anonyymi
Juuri näin kuten sanoit. Laitat vain patterit pienemmälle. Alle kymmenen elä kuitenkaan laita. Varsinkin pakkasilla voi rueta putket jäätymään, jos ei ole patteria lähettyvillä.
- Anonyymi
Viisaustieteen Tohtori kyselee että vaikuttaako sähkön kulutukseen se, että 3,5 vuorokautta lämmitetään vähemmän. Eihän se voi vaikuttaa! Jos autolla ajaa 10 km tai 100 km niin bensan kokonaiskulutus on sama. Eihän se voi olla erilainen.
- Anonyymi
Jos säästää haluaa ja nähdä tuon säätövaivan joka välissä niin kai tuohon joku kompromissikin olisi, muutamankin asteen pudotus tuo tietysti jotain säästöä. Ota huomioon että jos kovalla pakkasella illalla palaat 10-asteiseen kämppään niin kylmältähän se tuntuu eikä hetkessä lämpene pariin kymmeneen. Rakenteet myös pysyy varmemmin kunnossa ja terveinä jos lämpö on tasaisesti lähempänä normaalia sisälämpötilaa. Ei minusta maksa vaivaa.
- Anonyymi
Aina tulee säästöä kun lämpötilaa alennetaan.
- Anonyymi
Ylläoleva on todella ontuva vertaus Vedätystieteen Tohtorilta!
- Anonyymi
Yleensä näissä lämmityspattereissa on valmiina mahdollisuus lämpötilan pudottamiseen esim. 3 tai 5 astetta normaalista asetusarvosta. Joko patterissa olevalla kytkimellä (kömpelöä) tai sitten ns. pudotusohjauksella, missä kellokytkin ohjaa tätä pudotustoimintoa. Edellyttää tietenkin, että on moinen ohjauskytkin ja kaapelointi asennettu.
Talon lämpöhäviö riippuu keskimääräisestä sisä- ja ulkoilman lämpötilaerosta. Sillä ei ole hevon peen merkitystä, lämmitetäänkö koko ajan vakioteholla vai pätkissä. Lopputuloksen ratkaisee, paljoko energiaa karkaa seinien läpi harakoille ja sehän riippuu keskimääräisestä lämpötilaerosta sisä/ulkoilma.
Lyhytaikainen pudotus, vaikkapa normi työpäivän ajaksi ei oiken kannata, Talon jäähtyminen edes parilla asteella ottaa useamman tunnin ja vastaavasti ylöslämmitys (pudotus pois päältä) pitää aloittaa useampi tunti ennen asukkaiden saapumista, joten näin lyhyellä jaksolla sisälämpö ei paljoa ehdi notkahtaa ja keskilämpö sitäkin vähemmän. mutta pe aamu - ma ilta on jo niin pitkä jakso, että tällä on vaikutusta.
Jälkikäteen puhostusojauksen rakentelu lie haastavaa, jos kaapelointi pattereille puuttuu. Raaka ratkaisu olisi tietysti vetää lämmöt kokonaan pois, mutta siihenkin pitäisi automaatiota rakentaa, jotta ylöslämmitys saadaan aloitettua ajoissa ma aamulla) ja jotta lämmöt kytketään takaisin päälle siinäkin tilanteessa, että talo meinaa jäähtyä ihan liikaa. - Anonyymi
Kannattaa ,jos minun mieli pidettä kysyt !
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 477685
- 334263
- 573735
- 503200
- 172886
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons652601- 612474
- 512398
- 402349
- 162296