Maailmantalous sakkaa ja ravintolat ovat vaikeuksissa koronarajoitusten takia. Yritykset joutuvat hakemaan ”sosiaalietuuksia” eli valtion apua. Miksi yritykset eivät ole kyenneet varautumaan tällaiseen? Voiko yrityksiin tai yleensäkään talouteen luottaa?
Millainen olisi unelmayhteiskunta, joka kykenisi joustamaan kriisien keskellä ja työtä että toimeentuloa riittäisi jokaiselle? Kriisittömänä aikana ihmiset tekisivät työtä ja kriisin alla kaikki toiminta sopeutuu ilman vaikeuksia sillä varasuunnitelmat on jo olleet tehtynä?
Mitä rahatalousjärjestelmän tilalle?
3
71
Vastaukset
- Anonyymi
Ketähän Se voisi olla, jonka luoksi jokaisen tulee palata?
- Anonyymi
Matteuksen evankeliumi:
6:24 - Anonyymi
Resurssipohjainen talous: https://fi.wikipedia.org/wiki/Jacque_Fresco
Yhteiskunta.. niin mitähän se olisi kun rahatalous ei määrittelisi hintaa saati kontrolloisi mitenkään?
Tässäpä ajatus:
tiedämme mitä ihmisen on syötävä pysyäkseen elossa. Se ei ole rahaa, ei dollareita eikä ruplia. Tiedämme jo aika hyvin että millainen ruokavalio on terveellistä ja millainen ei. Kysymys on siis riittävien perustarpeiden turvaamisesta.
Tiedämme myös kuinka tuottaa ruokaa ja kuinka paljon. Tiedämme myös kuinka syödä itsensä 140 kiloiseksi tai tukevammaksi. Tiedämme myös aikapaljon riippuvuuksista että sairauksista. Tiedämme myös niukkuudesta jo aika paljon.
Periaatteessa tiedämme ihmisen fyysisestä jaksamisesta, psyykkeestä, motivaatiosta ja rajoitteista. Periaatteessa meillä on yhä melkein sama maapallon pyörimisnopeus, vuorokausirytmi ja vuodenajat.
Tiedämme yllättävän paljon kuinka maailma toimii. Enää on kyse tahdosta.
Resurssoimme kalenteriajan niin että aina on riittävästi porukkaa ruoantuotannossa, terveydenhuollossa, tutkimuksessa että koulutuksessa, vanhusten että lastenhoidossa.
Jos pelätään ettei ruoka riitä, ettei kaikille ole työtä, kysymys on kontrollin tarpeesta. Kun jaetaan maata ja resursseja omaisuudeksi perustellaksemme motivaatiota ja saavutuksia, kysymys on taas kontrollista.
Periaatteessa, jotta hahmottaisimme vaihtoehtoja, värisävyjä ja kokisimme vaihtelun virkistävän, on ihan hyvä että rajaamme resurssit esimerkiksi valtioiden sisäiseksi asiaksi. Lisäämme soppaan valtioiden välisen vaihdannan siinä suhteessa kuin Maapallo kykenee elättämään koko populaation.
Ihmisen ei välttämättä tarvitse saada perintönä maatilaa. Riittää että tilalle löytyy tekijöitä, jos ei vielä robotteja. Ilman rahataloutta voidaan silti luoda uusia tuotteita kun annetaan useammalla mahdollisuus työhön ja tuotekehittelyyn.
Ehkäpä resurssipohjaisessa yheiskunnassa lapsi saa kerätä onnellisena omat marjat, istuttaa perunaa, kitkeä porkkanaa, hieman vanhempa oppii ratsastuksen ja ohjelmoinnin ja aikuisena oppii ompelemaan haavat ja hoitaa palovammat ja kolmekymppisenä on valinnut itse tutkimusuran ja tehnyt jo ensimmäiset lapset.
Vaikka korvaisimme monen työn roboteilla, voimme yhä antaa osan työstä ihmisille virkistykseksi - ei loppuelämän orjuudeksi.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tänään pyörit ajatuksissa enemmän, kun erehdyin lukemaan palstaa
En saisi, silti toivon että sinä vielä palaat ja otetaan oikeasti selvää, hioituuko särmät ja sulaudummeko yhteen. Vuod225264- 254458
- 282571
- 342274
- 372018
- 151948
En ole koskaan kokenut
Ennen mitään tällaista rakastumista. Tiedän että kaipaan sinua varmaan loppu elämän. Toivottavasti ei tarvitsisi vain ka191617- 121551
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons211287Kerranki asiat oikein
Ilkka ja muut pienpuolueeet...teitte hyvän työn kun valitsitte pätevän henkilön virkaan eikä kepulle passelia!! Jatkakaa101194