Eihän se voi olla mitenkään mahdollista, koska sokerin glykemiaindeksi on paljon pienempi kuin esim. viljalla (kokojyvävilja mukaan lukien). Suklaa sisältää lisäksi runsaasti rasvaa, jolla on glykemiaindeksiä alentava vaikutus.
Maitosuklaan verensokeria nostava indeksiluku onkin vain 43 ja tumman suklaan 23. Samalla kun kaurapuuron ja ruisleivän vastaavat ovat lähes 70. Ruisleipä nostaa verensokeria siis lähes kaksi kertaa suklaata nopeammin. Onko suomalaisten tutkijoiden glykemiatietämys noin huteraa vai oliko kyseessä tahallinen harhautus? Sitä on vähän vaikea uskoa, koska tämä tieto on niin helppo tarkistaa kaikille avoimista tieteellistä lähteistä.
Verensokerit ylös
Anonyymi
2
111
Vastaukset
- Anonyymi
Kumpikohan noin muuten on terveellisempi valinta, annos kaurapuuroa vai puoli levyä maitosuklaata?! Diabetes on sydämen ja verisuonten terveyteen vaikuttava tauti.
- Anonyymi
Jopahan jotakin-taas kerran
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Jos yhdistät nimikirjaimet
Jos yhdistät sinun ja kaivattusi ensimmäisten nimien alkukirjaimet mitkä nimikirjaimet tulee? Sinun ensin ja sitten häne1086927- 954441
Mies vinkkinä sulle
Jos pyytäisit kahville tai ihan mihin vaan, niin lähtisin varmasti välittämättä muista483846Kyllä se taitaa olla nyt näin
Minusta tuntuu et joku lyö nyt kapuloita rattaisiin että meidän välit menisi lopullisesti. Sinä halusit että tämä menee483522- 513518
- 1893465
Odotan että sanot
Sitten siinä että haluaisit vielä jutella kahdestaan kanssani ja sitten kerrot hellästi että sinulla on ollut vaikea san242969- 672674
- 472507
- 131904