Pontikan keittäjät heittävät ensimmäiset tipat pois koska siinä on metanolia.
Metanoli on ihmiselle vaarallista ja aiheuttaa sokeuden ja happomyrkytyksen.
Rankissa on siis oltava luontaisesti käymisen tuloksena metanolia.
Eikö siis myös viineissä ja oluessa ole Metanolia koska sitä ei heitetä pois.
Miksi viinistä tai oluesta ei tule sokeaksi?
Viini ja metanoli
2
808
Vastaukset
- Anonyymi
Entäpä pikahiivalla sokerista ja vedestä tehty kilju onko se puhdasta etanolia?
- Anonyymi
Aloitteleva viinimaisteri vastaa....
Aina käymisessä tulee myös hivenen metanolia, olueen, viiniin, simaan ja kiljuun.
Määrä on pieni ja palaa maksassa alkoholin kanssa. Metanoli myrkytystä hoidetaan etanolilla. Tislatessa metanoli höyrystyy ennen etanolia ja siksi eka desi olisi syytä heittää pois. Edelleen jos tislausta kokeilee niin koko tislaamalla saatu erä tulee sekoittaa keskenään jotta alussa mahdollisesti tullut väkevämpi metanoli satsi laimentuu koko erän kanssa.
Samoin kuin viinin valmistuksessa, ei tislatessa tule maistella tuotosta kesken valmistuksen. Vasta valmista maistellaan ;)
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 457352
- 324068
- 573605
- 503120
- 172806
- 532307
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons492299- 372258
- 432248
- 162236