Niksi spagetin keittoon

Anonyymi

Jos spagetti ei mahdu kattilaan, niin katkaise spagetit puoliksi. Nippu katkeaa kyllä ihan käsivoimin, eikä tarvitse yksitellen pilkkoa. Kun latoo vielä kattilaan pätkät ristiin, niin ne eivät tartu niin helposti kiinni toisiinsa.

23

209

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei tarvitse katkoa eivät ne italiassakaan katko spaghettia. Ihan kahden litran kattilassa keitän ei mitään ongelmia.

      • Anonyymi

        Pitää olla erikoinen pitkulainen kattila sitten. Minulla on vain pyöreitä, joiden halkaisija on pienempi kuin spagetin pituus. Pienimpään kattilaan menee kätevästi, kun katkaisee puolivälistä. Isommassa ei ole niin tarkkaa, mutta pitää jonkun verran katkaista kuitenkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitää olla erikoinen pitkulainen kattila sitten. Minulla on vain pyöreitä, joiden halkaisija on pienempi kuin spagetin pituus. Pienimpään kattilaan menee kätevästi, kun katkaisee puolivälistä. Isommassa ei ole niin tarkkaa, mutta pitää jonkun verran katkaista kuitenkin.

        Hetkessä taipuu kyllä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hetkessä taipuu kyllä

        Ei tule tasaisesti al dente, jos laittaa eri päät kiehuvaan veteen eri aikaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei tule tasaisesti al dente, jos laittaa eri päät kiehuvaan veteen eri aikaan.

        Onhan niitä korkeita kattiloita ihan spagettia varten jos haluaa välttämättä kerralla upottaa veteen, et tosin edes huomaisi taivutettuja jos pitäisi tunnistaa.


    • Anonyymi

      Näin minä teen aina, kypsyvät tasaisesti, eivät tartu toisiinsa ja helpompi syödä.

      Pastaa keittäessä veden tulee kiehua voimakkaasti (paitsi täytettyjä tuorepastoja keitettäessä lievä kuplinta riittää) ja aina välillä pastaa tulee sekoittaa - näin sanoi herra Barilla Rick Steinin ohjelmassa.

      Italiassa spagetin pätkiminenhän on lähes kuolemansynti, mutta svedu-ohjelmassa "Timjamia, kukkoa ja torttuja" kokki teki juuri näin eikä hänen italialainen anoppinsa ollut vielä nirhannut häntä, joten ei mitään hätää vaikka niin tekisi.

      Itseasiassa teen toisenkin synninkin eli lisään suolattuun keitinveteen extraneitsyt-oliiviöljyä, joka veden kiehuessa voimakkaasti muodostaa emulssion ja maustaa pastan. Gordon Ramsayilisää öljyä keitinveteen rauhoittaakseen veden pintaa täytettyä tuorepastaa keittäessään ehkäistessään pastan hajoamisen.

      Maailma on täynnä fakkiintuneita käsityksiä ruoanlaittoon liittyen ja harva niistä pitää paikkansa - itsekukin tekee kuten parhaaksi näkee - kunhan maistuu ja on syötävän näköistä.

      • Anonyymi

        Minä lorautan yleensä rypsiöljyä reilusti keitinveteen, ehkä puoli desiä.


    • Anonyymi

      Laitan kourallisen spagettia suolalla maystettuun kiehuvaan veteen keskelle niin että nippu aukeaa tasaiseksi vihkaksi ja pehmenee veteen nopeasti. Keitän paketissä sanotun minuuttimääeän. Kaadan lävikköön, juuhtelen kylmällä vedelle, jotta eivät tartu toisiinsa. Kaadan takaisin kattilaan ja lisään vähän öljyä. Hyvää on.

      • Anonyymi

        En ole koskaan huuhdellut ja eivät ole tarttuneet toisiinsa. Öljytäkään ei tarvitse. Jos maun vuoksi haluaa rasvaa, niin aitoa voita sitten.


      • Anonyymi

        Ei saa huhdella ei missään tapauksessa.


      • Anonyymi

        Ei spaghettia huuhdella eikä myöskään öljytä.


    • Anonyymi

      Näppärä vinkki! Keittelin lounaaksi spagettia pienessä kasarissa, eikä vettäkään tarvinnut kuin tilkan.

    • Anonyymi

      Toinen vinkki, kaupassa on valmiiksi pätkittyjä makaroneja.

      • Anonyymi

        Jos viittaat rakettispagettiin, niin ei kiitos. Siihen on sotkettu mukaan tavallista vehnää kuten Lidlin latvialaiseen spagettiin. Ei maistu hyvältä ja koostumis on perseestä.

        Barilla on oma luottospagetti. Se ei petä koskaan. 480 sekunnin keitto ja se on siinä.


    • Anonyymi

      Itse katkon spagetit kolmeen osaan, helpompi keittää ja mukavampi syödä. Toi tyyli että heitetään spagetti nippu kattilaan niin että puolet on vedenpinnan ulkopuolella on opittu jostain kokkiohjelmista, näyttää ammattimaiselta mutta ei siinä käytännön kannalta ole mitään järkeä.

      Jossain myytiin taipuisaa silikoniputkea jonka sisään spagetit laitetaan ja sitten taitetaan ja kaadetaan spagetit kattilaan. En ostanut, onnistuu ihan käsissäkin.

      • Anonyymi

        Ei mitään ongelmaa taivuttaa, ei kestä kuin hetken kun laittaa kiehuvaan veteen. En kyllä edes tajua mitä ideaa pitkissä makaroneissa on, hankalampi syödä vaan. Lapset tietysti tykkää leikkiä ruualla, jotkut. Välillä voisi ostaa kierremakaronia tms, mutta samaa tavaraa, turha maksaa muodosta lisähintaa. Lasagnelevyt oikeastaan ainoa makaroni missä muodolla merkitystä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei mitään ongelmaa taivuttaa, ei kestä kuin hetken kun laittaa kiehuvaan veteen. En kyllä edes tajua mitä ideaa pitkissä makaroneissa on, hankalampi syödä vaan. Lapset tietysti tykkää leikkiä ruualla, jotkut. Välillä voisi ostaa kierremakaronia tms, mutta samaa tavaraa, turha maksaa muodosta lisähintaa. Lasagnelevyt oikeastaan ainoa makaroni missä muodolla merkitystä.

        Spagetin keittäminen on nopeampaa. Menee vähemmän energiaa ja on sillä tavalla ekologisempaa.


    • Anonyymi

      Ja höpön pöpön pöppöö, ostakaa tagliatellea, rigatonea, fusillia tms. niin ei tarvii tuollaista typerää keskustelua käydä.
      Itse tehty on paras, ei tarvii miettiä miten katkoo, kuivista Rummo on hyvää.

    • Anonyymi

      Miksei kukaan myy kebabia spagethilla? Raneilla ja riisillä kyllä saa, mutta ei spaghetilla.

      • Tee itse.


    • Anonyymi

      Yritin joskus taivutella niitä kiehuvaan veteen ja tuloksena oli 3. asteen palovammat.

      • Anonyymi

        Minulla ei koskaan. Ehkä sinä vain et osaa kokata siitä kyse.


      • Anonyymi

        Ei kannata työntää sormia veteen, voi käyttää vaikka lastaa, muistaakseni onnistunut ihan veden päälltä vääntämälläkin. Voohan ne pätkiäkin kuten alkoittaja tekee, itse käytöän mieluummin tavallisia lyhyitä, en viitsi tuhlata tuorepastaankaan koska kalliimpaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Epäily: Oppilas puukotti kolmea Pirkkalan koululla

      Tämänhetkisen tiedon mukaan ainakin kolme oppilasta on loukkaantunut puukotuksessa Pirkkalan Vähäjärven koululla. Myös e
      Pirkanmaa
      301
      7654
    2. Jos yhdistät nimikirjaimet

      Jos yhdistät sinun ja kaivattusi ensimmäisten nimien alkukirjaimet mitkä nimikirjaimet tulee? Sinun ensin ja sitten häne
      Ikävä
      85
      5979
    3. Jos olisit täällä

      Tosin en tiiä miks oisit. (Ja hävettää muutenkin kun ei muka muulla tavoin osaa kertoa tätäkään) Jos jollain pienellä
      Ihastuminen
      167
      3538
    4. Kyllä se taitaa olla nyt näin

      Minusta tuntuu et joku lyö nyt kapuloita rattaisiin että meidän välit menisi lopullisesti. Sinä halusit että tämä menee
      Ikävä
      32
      1997
    5. Pirkkalan koulussa puukotus, oppilas puukotti kolmea

      Ilmeisesti tyttöjä ollut kohteena.
      Maailman menoa
      192
      1875
    6. Odotan että sanot

      Sitten siinä että haluaisit vielä jutella kahdestaan kanssani ja sitten kerrot hellästi että sinulla on ollut vaikea san
      Ikävä
      19
      1698
    7. Paljon niitä puheita

      susta liikkuu. 🤮
      Tunteet
      36
      1579
    8. Olet kiva

      Olet kiva :)
      Ikävä
      44
      1484
    9. Miksi haluat alentaa muita?

      Luulin sinua niin erilaiseksi, poikkeavan hyväksi, olin väärässä.
      Ikävä
      22
      1431
    10. Heih! Vieläkö ehtii laittaa auringonkukat kasvamaan?

      Kerkeekö auringonkukat kukkimaan, kun upottaa auringonkukan siemenet kävelyreittien varrella multiin? Vai onko jo ihan
      Maailman menoa
      65
      1398
    Aihe