ja menen otille, niin mitä siellä sitten tapahtuu - miten lääkitään eli hoidetaan?
-kotiin vai sairaalaan-
Jos minulla on koronaoireita
3
113
Vastaukset
- Anonyymi
Riippuu siitä miten voimakkaat oireet sinulla on. Ehdottomasti suurin osa saa käskyn eristäytyä kotiinsa ja sairastaa siellä kunnes eristysaika tulee täyteen ja oireet poistuvat. Jos oireet jatkuvat niin uudelleen lääkäriin.
Jos oireet muuttuvat vakaviksi niin sitten soittaa 112 ja pääsee lanssilla sairaalaan. Jos siis sairaalassa on tilaa kun sinne pyrkii muitakin koronapotilaita.
Oletko rokotettu? Kuulutko riskiryhmiin? Jos ei rokotusta mutta olet mies ja on ikääkin tai muuten kuulut riskiryhmiin ja oireet ovat voimakkaita niin kannattaa käydä lääkärissä näytillä. Soittaessasi ajanvarausta kerro että koronaepäily niin osaavat neuvoa tarkemmin.- Anonyymi
Ts. Älä käänny lääkärin puoleen - "arvaile" kotona omassa rauhassa.
- Anonyymi
Diagnoosi oireiden mukaan. Korona- testillä voidaan selvittää onko kyseessä SARS-CoV-2 viruksen aiheuttama infektio. Erikoisissa tapauksissa infektion lähde selvitetään erikseen. Mikäli viruksen aiheuttaman infektion lisänä on bakteeriperäistä tai vaikka home- tai muuta ei-virusperäistä infektiota, niille voidaan määrätä antibiootti tai muu lääkitys. Muutoin hoito on diagnoosin ja vakavuuden mukaan, joko sairastaminen kotona lääkärin ohjeiden mukaisesti tai sairaalassa vakavuudesta riippuen. Virusperäisiin infektioihin ei ole olemassa viruksia tappavaa lääkettä. Virusperäisissä sairauksissa sairaalan hoidot ovat elimistöä tukevia hoitoja, tai infektiota jollain tavalla rajaavia hoitoja. Yleensä sairaita ihmisiä ei leikata, mutta kaikenlaisia apuvälineitä voidaan käyttää riippuen siitä mikä osa elimistöä uhkaa romahtaa, kuten hengityskoneita, dialyysikoneita, sydänkoneita, veren hapetusta tms. Tosin joissain tapauksissa voi tulla pakolliseksi myös infektoituneen elimistön leikkaaminen hengen pelastamiseksi. Tällöin yleisin leikkauksen tarkoitus on sellaisen osan poistaminen, jota ei voi enää pelastaa, ja joka uhkaa muodostaa esimerkiksi kuolion tai verenmyrkytyksen, eikä poistettava osa ole elämiselle välttämätön. Kyseessä on aina siis hätäleikkaus ja sitä harkitaan tarkkaan, koska leikkaus itsessään on jo hengenvaarallinen ja usein todella vaativa.
Onneksi vain harva SARS-CoV-2 infektio johtaa hengenvaaralliseen tilaan, ja olemassa olevista rokotteista elimistö saa rakennettua kohtuullisen hyvän puolustuksen. Kuten yllä tuli jo mainittua, koronaviruksen aiheuttamaan Covid tautiin tarkoitettu rokote ei auta enää siinä vaiheessa, jos infektion on saanut. Sekä myös se, että elimistöltä menee useita viikkoja puolustuksen rakentamiseen rokotteen saamisen jälkeen, joten suoja ei tule välittömästi rokotteen saamisen jälkeen.
Jos epäilet koronatartuntaa, yhteydenotto terveydenhoitoon tulee tehdä, ja toiminta sen mukaan, kuin millaisia ohjeita saat. Jos hengitys on vaikeaa, hakeudu välittömästi hoitoon. Koneisiin ei ketään välittömästi laiteta tai teho-osastoille viedä, tai tietenkään aloiteta leikkaamaan, ellei mainitut ole välttämättömiä. Suurin osa sairaalahoidoistakin on normaalin osastohoidon tapaista, kuten vaikka lisähappea viiksillä, jos veren happisaturaatio on alhaalla. Tilanteen mukaan.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 406963
- 323928
- 453310
- 402909
- 172696
- 372228
- 162186
- 412133
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons482067- 392000