Puolukka-ruisjauhopuuro mallaslisällä
Ainekset:
3 litraa vettä
6 dl ruisjauhoja
3 dl leipämaltaita
0,8-1,0 litraa puolukoita
1 tl suolaa
Ohje:
Kuumenna vesi 70 asteiseksi isossa kattilassa (vähintään noin 6 litran kattila).
Ripottele ruisjauhot ja maltaat 70 asteisen veden joukkoon samalla vispilällä tehokkaasti sekoittaen niin että saat notkeahkon mutta kuitenkin sakeahkon puuron. Lisää tarvittaessa noin 70 asteista vettä. Laita kansi kattilaan.
Laita puurokattila noin 70 asteiseen uuniin ja anna hautua noin 3 tuntia.
Hautuessaan puuro selvästi makeutuu. Sekoita hautumisen aikana 3-4 kertaa.
Ota hautuessa makeutunut puuro uunista ja lisää suola ja puolukat, Puuron tulee olla nyt notkeahkoa. Lisää tarvittaessa kuumaa vettä. Sekoita tasaiseksi.
Laita puuro uunivuokaan. Puuroa tulee olla vuoassa riittävän paksu kerros, niin ettei puuro kuivahda korpuksi pitkän kypsäksi hauduttamisen aikana. Laita puurovuoka 120 asteiseen sähkölieden uuniin. Lisää hauduttamisen alussa ja aikana pinnalle 2-3 kertaa muutama ruokalusikallinen vettä kuorettumista estämään, tai 1-2 kertaa voimakasta siirappivettä kuorettumista estämään. Voit hauduttaa lähes täysiä vuokia.
Anna puolukkapuuron hautua kunnolla noin 3 tuntia.
Maltainen puolukka-ruisjauhopuuro
Anonyymi
1
127
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 427215
- 324028
- 543523
- 423030
- 172776
- 372248
- 162226
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons482216- 412193
- 452169