Muistakaa kaikki tämä.

Anonyymi

Kun astutte ravintolaan niin teillä ei ole rikosvastuuta. Voitte vaikka paskoa koko ravintolan niin ette joudu vastuuseen. Ja miksi? Koska kaikki mitä teet asiakkaana on laillista.

7

134

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      "Kun astutte ravintolaan niin teillä ei ole rikosvastuuta."

      Täsmälleen oikein. Mitä mahdollisia rikoksia voisi ravintolassa edes tehdä?

      1. Paikkojen hajottaminen tai väkivalta muita asiakkaita kohtaan? Siksi ravintoloissa on järjestysmiehet.

      2. Varastaminen? Miten ravintolassa voi edes varastaa, jos ravintoloitsija tarjoilee annokset nenän eteen? Eihän maksukyvyttömyys ole rikos, ravintoloitsijan vastuulle jää maksukyvyn arviointi.

      3. Liiallinen humaltuminen? Ei ole varsinaisesti rikos, mutta juuri siksi alkoholin nauttimista ohjataan ravintoloihin, että ihmiset ohjataa pois vaarallisesta yksityisestä alkoholin käytöstä, heitä holhotaan ja heille voidaan anniskella alkoholia turvallisesti ravintoloitsijan vastuulla.

      4. Tomaatin ottaminen kurkkuhaarukalla buffetlinjastossa? Ikävää allergiselle asiakkaalle, mutta jos ravintoloitsija ei kykene järjestämään turvallista linjastoa niin hän voi itse syyllistyä rikokseen.

      • Anonyymi

        4. Turvallinen linjasto on järjestetty, ajattelematon asiakas tekee siitä turvattoman.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        4. Turvallinen linjasto on järjestetty, ajattelematon asiakas tekee siitä turvattoman.

        Tässä vinkujalle ohje Ruokavirastolta. Huomaatko, että tämä ohje on yrittäjälle, ei asiakkaalle. Huomaa tuo kapiteelilla korostamani kohta. Se on yksiselitteinen velvoite yrittäjälle eikä siinä ole vaihtoehtoa ulkoistaa sitä asiakkaalle. Jos et tähän pysty niin ei kannata pyörittää mitään lounasbuffetpuljua.

        7. Huomioi toiminnassa:

        Käsittele, varastoi ja kuljeta elintarvikkeet hygieenisesti. Pyri kaikin tavoin varmistamaan se, että elintarvikkeet eivät saastu mikrobeilla tai niihin ei joudu sellaista ainetta, joka niihin ei kuulu. ALLERGIAA AIHEUTTAVAT AINESOSAT ON PYSTYTTÄVÄ PITÄMÄÄN ERILLÄÄN SEKÄ TOISISTAAN ETTÄ ELINTARVIKKEISTA, JOIHIN NIITÄ EI OLE TARKOITETTU.

        https://www.ruokavirasto.fi/yritykset/elintarvikeala/elintarvikeyrityksen-perustaminen/ravintolan-perustaminen/

        On tämä saatana kyllä melkoista kun asiakkaan pitää neuvoa yrittäjää ja hakea hänelle velvoittavat määräykset 😂😂😂


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tässä vinkujalle ohje Ruokavirastolta. Huomaatko, että tämä ohje on yrittäjälle, ei asiakkaalle. Huomaa tuo kapiteelilla korostamani kohta. Se on yksiselitteinen velvoite yrittäjälle eikä siinä ole vaihtoehtoa ulkoistaa sitä asiakkaalle. Jos et tähän pysty niin ei kannata pyörittää mitään lounasbuffetpuljua.

        7. Huomioi toiminnassa:

        Käsittele, varastoi ja kuljeta elintarvikkeet hygieenisesti. Pyri kaikin tavoin varmistamaan se, että elintarvikkeet eivät saastu mikrobeilla tai niihin ei joudu sellaista ainetta, joka niihin ei kuulu. ALLERGIAA AIHEUTTAVAT AINESOSAT ON PYSTYTTÄVÄ PITÄMÄÄN ERILLÄÄN SEKÄ TOISISTAAN ETTÄ ELINTARVIKKEISTA, JOIHIN NIITÄ EI OLE TARKOITETTU.

        https://www.ruokavirasto.fi/yritykset/elintarvikeala/elintarvikeyrityksen-perustaminen/ravintolan-perustaminen/

        On tämä saatana kyllä melkoista kun asiakkaan pitää neuvoa yrittäjää ja hakea hänelle velvoittavat määräykset 😂😂😂

        Miten vaikeaa on ottaa salaatteja niiden omilla ottimilla? Miten vaikeaa se voi olla?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten vaikeaa on ottaa salaatteja niiden omilla ottimilla? Miten vaikeaa se voi olla?

        Ehkäpä asiakkaana voi olla myös lapsia, vanhuksia ja vammaisia, jotka eivät ole kuulleetkaan anafylaksiasta? Entä jos asiakas on vaan ajatuksissaan oleva aikuinen, joka ei hoksaa asiaa juuri sillä hetkellä? Pitäisikö sinun sen sijaan julistaa vaikka kilpailu siitä, miten täyttäisit tuon ruokaviraston velvoitteen "on pystyttävä pitämään erillään" eikä uhkailla asiakkaiden salakuvaamisella ja turpaan vetämisellä, jotka molemmat ovat rikoksia?

        Tarjoan muutaman positiivisen keinon:
        1. Minimoi anafylaksiaa aiheuttavat raaka-aineet
        2. Erottele anafylaksiaa aiheuttavat raaka-aineet selvästi erilleen, esimerkiksi kalapöytä on tyypillinen.
        3. Laita ystävällinen muistutus asiakkaille, etteivät sekoita ottimia.
        4. Laita tarjoilija linjastolle, joka auttaa asiakkaita, valvoo siisteyttä, ruuan loppumista ja mahdollista ristiin kontaminointia.
        5. Ilmoita allergiaa aiheuttavat ruoka-aineet. Jos asiakkailla on jotain vastuuta niin se on ruokailijalla omasta annoksestaan. Allerginen ruokailija tekee itse päätöksen, viraileeko lainkaan salaattopöydässäsi, kun se on valvomaton ja asiakkaiden vastuulla oleva sotku.

        PS. Olen Keski-Suomesta, mielelläni kuulisin ravintolasi nimen, etten vahingossakaan eksy ja joudu salakuvatuksi ja joku rimpula yrittää vielä vetää turpaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ehkäpä asiakkaana voi olla myös lapsia, vanhuksia ja vammaisia, jotka eivät ole kuulleetkaan anafylaksiasta? Entä jos asiakas on vaan ajatuksissaan oleva aikuinen, joka ei hoksaa asiaa juuri sillä hetkellä? Pitäisikö sinun sen sijaan julistaa vaikka kilpailu siitä, miten täyttäisit tuon ruokaviraston velvoitteen "on pystyttävä pitämään erillään" eikä uhkailla asiakkaiden salakuvaamisella ja turpaan vetämisellä, jotka molemmat ovat rikoksia?

        Tarjoan muutaman positiivisen keinon:
        1. Minimoi anafylaksiaa aiheuttavat raaka-aineet
        2. Erottele anafylaksiaa aiheuttavat raaka-aineet selvästi erilleen, esimerkiksi kalapöytä on tyypillinen.
        3. Laita ystävällinen muistutus asiakkaille, etteivät sekoita ottimia.
        4. Laita tarjoilija linjastolle, joka auttaa asiakkaita, valvoo siisteyttä, ruuan loppumista ja mahdollista ristiin kontaminointia.
        5. Ilmoita allergiaa aiheuttavat ruoka-aineet. Jos asiakkailla on jotain vastuuta niin se on ruokailijalla omasta annoksestaan. Allerginen ruokailija tekee itse päätöksen, viraileeko lainkaan salaattopöydässäsi, kun se on valvomaton ja asiakkaiden vastuulla oleva sotku.

        PS. Olen Keski-Suomesta, mielelläni kuulisin ravintolasi nimen, etten vahingossakaan eksy ja joudu salakuvatuksi ja joku rimpula yrittää vielä vetää turpaan.

        Jos jokaisella salaatilla on oma otin niin ei se kovin vaikeaa ole päätellä, että mitä se tarkoittaa silloin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenta ihana

      Kauniskasvoinen ihanuus 😘 saan sut vielä
      Ikävä
      40
      6983
    2. Hei rakas...

      Miten on työpäivä sujunut? Rakastan sinua 💗
      Ikävä
      32
      3938
    3. Ei tämä etene ikinä

      Kun kumpikaan ei enää ota yhteyttä. Mä en ainakaan uskalla.
      Ikävä
      45
      3330
    4. Edelleen sitä on vaikea uskoa

      Että olisit oikeasti rakastunut muhun
      Ikävä
      40
      2939
    5. Vitsi mihin menit. Heti takasin.

      Mä näin sut tuu takasin! Oli kiire, niin en ehtiny sin perään!
      Ikävä
      17
      2716
    6. Toiveikas vai toivoton

      torstai? Ajatuksia?
      Ikävä
      37
      2238
    7. Mukavaa päivää

      Mun rakkauden kohteelle ❤️ toivottavasti olet onnellinen
      Ikävä
      16
      2196
    8. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      41
      2143
    9. Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...

      Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons
      Suomalaiset julkkikset
      48
      2077
    10. Miksi et irrota otettasi

      Suhteeni?
      Ikävä
      40
      2038
    Aihe