Ainekset:
Kun syksyn ruissato korjattiin, valmistettiin ns. uutinen - uutisleipä, uutispuuro ja imelletty uutispuuro. Tässä imelletty maltailla höystetty uutisruispuuro.
Ainekset:
3 litraa vettä
800 g uutis ruispuurojauhoa
500 g Jauhettua uutis leipämallasta
1 teelusikallista suolaa
Näin valmistuu imelletty maltailla höystetty uutispuuro:
1. Kuumenna vesi kattilassa noin 70-75 asteiseksi. Sekoita jauhot ja maltaat kulhossa samalla kun vesi kuumenee.
2. Lisää jauho-mallasseos kattilassa vähitellen ja samalla sekoittaen noin 70-75 asteiseen veteen. Sekoita tasaiseksi. Laita kansi kattilaan.
3. Laita kattila noin 70 asteiseen uuniin. Anna imeltyä noin 3 tuntia. Sekoita imeltymisen aikana 2-3 kertaa. Seuraa maistamalla imeltymisen edistymistä.
Lisää imeltymisen jälkeen suola.
4. Yleensä puuro haudutettiin kypsäksi liedellä ja koko ajan tehokkaasti sekoittaen, mutta tässä korvataan liedellä hauduttaminen uunissa hauduttamisella.
Laita kattila imeltymisen jälkeen liedelle ja kuumenna seos, koko ajan tehokkaasti sekoittaen niin että se alkaa kuplimaan.
Kun seos alkaa kuplimaan, laita kansi kattilaan ja kattila noin 120 asteiseen uuniin ritilälle. Anna hautua uunissa noin 3-4 tuntia. Sekoita puuroa noin ½ tunnin välein.
Voit laittaa imelletyn maltailla höystetyn uutispuuron lasiseen tai posliiniseen kunnolliseen uunivuokaan ja hauduttaa 120 asteisessa uunissa noin 3 tuntia.
Huomio:
Imelletyn ja maltailla höystetyn ruispuuron voit valmistaa myös kaupan hyllystä saatavista aineksista.
Imelletty ja maltailla höystetty uutispuuro ruisjauhoista ja leipämaltaista.
Anonyymi-ap
0
95
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 427065
- 323968
- 473401
- 412968
- 172746
- 372238
- 162206
- 412173
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons472127- 402088