Imelletty prossakka
Imellettyyn prossakkaan ei lisätä siirappia. Makeus saadaan aidosti imeltämällä.
Imelletty prossakka valmistuu näistä aineksista:
Niukasti vettä perunoiden kypsentämiseen. Huomioi että vesi jää prossakkaan
1 kg jauhoisia perunoita. Myös kiinteiden perunoiden suosijoita on
3 rkl vehnäjauhoja
50 g voita
4 dl täysmaitoa
1 ½ tl suolaa
½ tl muskottipähkinää. Sopivia mausteita voi vaihdella
Näin valmistuu imelletty prossakka:
Pese ja kuori perunat. Keitä perunat kattilassa niukassa vesimäärässä täysin kypsiksi, mutta keitinveteen ei tule lisätä suolaa. Niukasta vesimäärästä johtuen valvo että vesi ei pääse haihtumaan. Soseuta perunat kuumina kattilassa niukkaan keittoveteen, lisää tarvittaessa kuuma vesi ja sekoita. Niukka keittovesi yleensä riittää.
Erittäin tärkeä:
Jäähdytä prossakkasose välillä sekoittaen alle 77 asteiseksi. 72-75 asteinen on hyvä soseen lämpötila tässä vaiheessa.
Lisää jauhot vähitellen ja sekoittaen 72-75 asteiseksi jäähtyneeseen prossakkasoseeseen. Laita kansi kattilaan.
Laita prossakkasose kattilassa noin 70 asteiseen uuniin imeltymään Sekoita muutaman kerran imeltämisen aikana. Maistamalla voit seurata imeltymisen edistymistä. Anna imeltyä noin 3 tuntia.
Lisää voi siivuina sulamaan imeltyneeseen prossakkasoseeseen. Lisää maito niin että saat notkean puuromaisen prossakkasoseen. Lisää suola. Lisää muskotti tai joku muu sopiva mauste tai jätä kokonaan maustamatta - monien mielestä suola riittää prossakan mausteeksi.
Laita prossakkasose kunnolliseen voideltuun lasiseen tai posliiniseen uunivuokaan. Lisää prossakkasoseen pinnalle voilastuja tai voinokareita. Prossakkasoseen innalle voit myös sirotella korppujauhoa.
Paista prossakkasosetta aluksi noin 200 asteisessa uunissa. Kun prossakkasoseen pinta saa väriä ja prossakkasose alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila noin 140 asteeseen, niin prossakkasoseen kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa täysiä prossakkasosevuokia. Kun paistat täysiä prossakkasosevuokia, niin imelletty prossakka ei kuivu eikä korppuunnu ja saat mehevän imelletyn perossakan.
Paista imellettyä prossakkaa noin 3 tuntia.
Imelletty prossakka Karkkilasta
Anonyymi-ap
2
1235
Vastaukset
- Anonyymi
V..un monimutkaiseksi olet tehnyt ton perunalaatikon.
- Anonyymi
Muskottiruno:
Pieretti, huudatti, paskatti, panetti ja sitten vielä muskotti!
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
En voi jutella kanssasi
tietenkään, mutta täällä voin sanoa sinulle, että se sinun hiljaisuutesi ja herkkyytesi eivät ole heikkoutta. Ne ovat ih253534- 2543505
No nyt! Linda Lampenius jakoi sensuellin kuvan itsestä - "Olematon mekko" saa hieraisemaan silmiä...
Linda Lampenius täyttää tänään 55 vuotta. Eipä uskoisi kuvan perusteella. Onnea, onnea, onnea pop-artistille ja huippuvi282024Mites teillä keskustelut soljuu?
Oli tossa mun aloittamassa ketjussa eilen illalla aikamoinen show. Mutta toisaalta ainahan mä oon valitellut kun täällä2701706Shokki! Marko Paanaselle ei riitä 100 000 euron budjetti - Vaatii kesken remontin näin paljon lisää!
Hupsista, noinkos siinä sitten kävi, budjetti ei pitänytkään…! Eikä taida olla ihan eka kerta, näitähän sattuu... Onko151419Pystyt sille toiselle
Kertomaan ne salaisetkin asiat. Olette läheisiä. En tiedä kerrottu minusta. Tuskin kerrot. Puhutko sanaakaan. Toisaalta81399Venäjän rikollisen sodan juurisyyt
Koska edellinen ketju Venäjän rikollisen sodan juurisyistä oli niin suosittu, että se tuli pikaisesti täyteen eikä sitä3861241Annen grillin nousu ja konkka..
Olipa se nopea grilli bisnes..Voi voi sentään mitäs nyt tilalle?501169Kokoomus haluaa hoitaa flussat yksityisellä, jotta säästettäisiin rahaa ja aikaa
Mies hakeutui Terveystalo Kamppiin flunssaoireiden takia helmikuisena sunnuntai-iltana. Diagnoosiksi kirjattiin influens751025Huominen haastattelu
Huomenna 27.02 Torstaina. OLLI. SAHIMÄKI Järviradiossa haastateltavana kello 12:00 👏👏281007