Imelletty mämmi. Voit tarvittaessa valmistaa siirapilla makeutetun mämmin..
Valmistusohje:
Mämmi valmistuu vaiheittain. Ainekset ohjeessa.
Ensimmäisessä vaiheessa valmistetaan mämmiseos maltaista, karkeista ruisjauhoista ja vedestä.
Kuumenna 3,5 litraa vettä lähes 75 asteiseksi. Lisää 500 g maltaita ja 1 kg jauhoja koko ajan sekoittaen lähes 75 asteiseen veteen, niin että saat sakean puuromaisen mämmiseoksen. Mämmiseos notkistuu imeltämisen aikana.
Toisessa vaiheessa mämmiseos imelletään sähkölieden uunissa. Lämmitä sähkölieden uuni lähes 75 asteiseksi.
Laita mämmiseos imeltymään lähes 75 asteiseen uuniin . Sekoita välillä ja anna imeltyä 4-5 tuntia. Maistamalla voit seurata imeltymisen edistymistä. Jos mämmiseos tuntuu liian sakealta, niin voit ohentaa mämmiseosta tilkalla kuumaa vettä.
Kolmannessa vaiheessa maustetaan ja paistetaan.
Lisää mämmiseokseen 2-3 teelusikallista jauhettua pomeranssin kuorta ja 1 teelusikallista suolaa. Sekoita.
Laita mämmi lasiseen tai posliiniseen uunivuokaan. Paista aluksi noin 180 asteisessa uunissa noin ½ tuntia. Alenna uunin lämpötila noin 130 asteeseen ja lisää pinnalle muutama ruokalukallista vettä kuorettumista estämään. Näin voit paistaa täysiä vuokia ja saat erinomaisen mehevän mämmin. Lisää lisäksi paistamisen aikana pinnalle 1-3 kertaa vettä muutamia ruokalukallisia. Näin mämmi ei kuivu eikä korppuunnu. Mämmi kuivuu ja korppuuntuu paistamisen aikana varsin helposti.
Paista mämmiä sähkölieden uunissa noin 4 tuntia.
Mämmi on parhaimmillaan kun se on seisonut peitettynä viileässä 2-3 päivää.
Imelletty mämmi.
2
429
Vastaukset
- Anonyymi
Siirapilla makeutettu mämmi.
Valmistusohje:
Ainekset ohjeessa.
Kuumenna 3,5 litraa vettä noin 55 asteiseksi. Lisää veteen 500 g maltaita ja 1 kg jauhoja koko ajan sekoittaen lähes 55 asteiseen veteen, niin että saat notkeahkon puuromaisen mämmiseoksen. Anna mämmiseoksen seisoa noin 1-2 tuntia, mutta seisottaminen on tarpeetonta kun jatkat siirapilla makeutetun mämmin kypsennysaikaa noin 5 tuntiin.
Lisää mämmiseokseen 2-3 teelusikallista jauhettua pomeranssin kuorta ja 1 teelusikallista suolaa. Lisää siirappia 1-2½ desilitraa. Sekoita hyvin. Pomeranssinkuoren vopit korvata 2-3 appelsiinin raastetulla kuorella. Pese ja huuhtele appelsiinit erittäin huolellisesti. Appelsiineista voit tehdä hillon ja lisätä sen mämmiseokseen.
Laita siirapilla makeutettu mämmi lasiseen tai posliiniseen uunivuokaan. Paista aluksi noin 180 asteisessa uunissa noin ½ tuntia. Alenna uunin lämpötila noin 130 asteeseen ja lisää pinnalle muutama ruokalukallista siirappivettä - ½ desilitraa siirappia ja 1 desilitra vettä - kuorettumista estämään. Näin voit paistaa täysiä vuokia ja saat erinomaisen mehevän siirapilla makeutetun mämmin. Lisää lisäksi paistamisen aikana pinnalle kerran siirappivettä muutamia ruokalukallisia. Näin siirapilla makeutettu mämmi ei kuivu ei kuoretu eikä korppuunnu. Siirapilla makeutettu mämmi saattaa kuivua ja korppuuntua paistamisen aikana varsin helposti.
Paista siirapilla makeutettua mämmiä sähkölieden uunissa noin 5 tuntia.
Mämmi on parhaimmillaan kun se on seisonut peitettynä viileässä 2-3 päivää.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tänään pyörit ajatuksissa enemmän, kun erehdyin lukemaan palstaa
En saisi, silti toivon että sinä vielä palaat ja otetaan oikeasti selvää, hioituuko särmät ja sulaudummeko yhteen. Vuod305760- 345243
- 292974
- 342424
- 372108
- 152068
- 351882
- 121681
En ole koskaan kokenut
Ennen mitään tällaista rakastumista. Tiedän että kaipaan sinua varmaan loppu elämän. Toivottavasti ei tarvitsisi vain ka191677Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons351594