Hákarl on käymisteitse valmistettu kalaherkku kuten hapansilakkakin. Kalana käytetään hoIkeria, eli haita.
Esimerkiksi edesmennyt tv-kokki Anthony Bourdain kuvaili hákarlia kaikkein kamalimmaksi, kuvottavimmaksi ja pahanmakuisimmaksi asiaksi, mitä hän on koskaan syönyt.
Vaikka hákarl haiseekin oudolle, niin sen maku yllättää.
Outoa miksei hakarl maistu suomalaisille
3
774
Vastaukset
Hapatettu liha on kyllä hyvää. Toinen herkku on grönlantilainen Kiviak, jossa on noin 500 ruokkia ommeltu kokonaisina suolineen ja höyhenineen hylkeennahkaan ja annettu fermentoitua 3-18 kuukautta kunne ruokit ovat suussasulavan pehmeitä. Tätä herkkua syödään sitten talvisaikaan varsinkin häissä ja syntymäpäivillä. Maistuu lakritsille ja hyvin voimakkaalle juustolle.
https://www.quora.com/What-does-kiviak-taste-like- Anonyymi
Ruotsihan on lähettänyt hapansilakkasäilykkeitä Ukrainaan. Reaktiovideo:
https://www.verkkouutiset.fi/a/ruotsin-perinneherkku-jarkyttaa-videolla-ukrainan-sotilaat-huone-tyhjeni-heti-kun-purkki-aukesi/
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tänään pyörit ajatuksissa enemmän, kun erehdyin lukemaan palstaa
En saisi, silti toivon että sinä vielä palaat ja otetaan oikeasti selvää, hioituuko särmät ja sulaudummeko yhteen. Vuod225604- 324940
- 292834
- 342384
- 372078
- 152038
En ole koskaan kokenut
Ennen mitään tällaista rakastumista. Tiedän että kaipaan sinua varmaan loppu elämän. Toivottavasti ei tarvitsisi vain ka191657- 121621
- 261582
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons291509