Oikeuskäytännössä on käsittääkseni todettu, että henkilökohtaisesti virkamiehelle/viranhaltijalle lähetetty sähköpostiviesti ei kelpaa missään virallisessa asiassa, koska sitä ei ole lähetetty työnantajalle eikä viesti välttämättä mene edes perille, koska työntekijä voi olla esim. lomalla.
Kyseessä on siis myös juridinen asia eikä vain käytännön toimistotöihin liittyvä asia.
Pitääkö näin ollen kaikki viralliset sähköpostit lähettää aina viranomaisen kirjaamoon eikä mikään muu kelpaa?
Esimerkki 1: Kunnilla ja hyvinvointialueilla on lautakuntia, jaostoja, työryhmiä jne. Pitääkö näille osoitetut sähköpostiviestit lähettää aina kirjaamoon eikä työryhmälle suoraan lähetetty viesti kelpaa, vaikka sillä olisi oma sähköpostiosoite (yleensä tosin ei ole, vaan on vain esim. sihteerin sähköposti)?
Esimerkki 2: Poliisilla on sähköpostiosoitteita, jotka ovat esim. muotoa tutkinta.helsinki@poliisi.fi, joten ajaako tämä saman asian kuin kirjaamoon lähetetty viesti?
Käytännön kysymys: Kun kirjaamoon lähettää viestin, niin pitääkö kirjaamoa erikseen pyytää välittämään viesti haluamilleen tahoille vai meneekö viesti perille sillä, kun vain kirjoittaa alkuun "Jakelu" ja luetteloi siihen, mille tahoille viesti on tarkoitettu? Ei siis tarvitse erikseen pyytää, että "Pyydän välittämään tämän viestin sille ja sille taholle", vaan kirjoittaa vain viestien alkuun esim.:
Jakelu:
Terveydenhuollon lautakunta
Pelastustoimen lautakunta
Laitoin tämän kysymyksen Laki-osioon, koska paras vastaaja asiaan on henkilö, joka kirjoittaa työkseen juridisia tekstejä viranomaisille.
Sähköpostien lähettäminen viranomaisten toimielimille?
7
394
Vastaukset
- Anonyymi
Sähköpostin voi lähettää useaan osotteeseen samalla klikkauksella. Yleensä lähetän kirjaamoon ja jos asian käsittelijä on tiedossa myös asiaa käsittelevälle virkamiehelle. Jotkut virkamiehet ei tykkää tuosta mutta olkoot sitten tykkäämättä ja tykkäämistähän sekin on jos tykkää huonoa.
- Anonyymi
Laki sähköisestä asioinnista viranomaistoiminnassa
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2003/20030013 - Anonyymi
"Oikeuskäytännössä on käsittääkseni todettu, "
Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että se oma käsityksesi ei välttämättä ole totuus? - Anonyymi
Asian vireille saattamiseksi ei ole määrätty laissa tiettyä menettelyä siitä miten ja missä muodossa asia saapuu viranomaiselle. Pääsääntönä on kirjallinen menettely joten jos tekstin kirjoittaa vaikka ladon oveen tai hautakiveen niin ladon oven/hautakiven toimittaminen viranomaisella asian vireille panoa. Myös kirjekyykyn tai savumerkkien käyttäminen on kirjallista menettelyä.
- Anonyymi
Eikö ole tullut mieleen kysyä, miten ja missä muodossa vastaanottaja haluaa viestit vastaanottaa? Sitten noudatat annettuja ohjeita!
- Anonyymi
Sähköpostilla viranomaisten kanssa tiedon perille menemisen varmistamiseen tarvitaan muutakin viestitystä.
Sähköposti on epäluotettava tiedonsiirtoväline.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 467555
- 334173
- 573675
- 503170
- 172846
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons562456- 542378
- 402329
- 442302
- 162266