Suolaturska on erittäin maukasta kalaa ja parempaa kuin tuore turska. Portugalilaisilla sanotaan olevan 1001 suolaturskareseptiä tai vastaavasti 365 reseptiä eli jokaiselle päivälle erilainen. Kaikki reseptit perustuvat suolaturskaan eikä tuoretta valmisteta ruuaksi lainkaan. Minä olen tykästynyt myös suolaturskaan, vaikka sitä ei saa Suomesta käytännössä lainkaan. Lipeäkalalla ja suolaturskalla tietyllä tavalla yhteinen historia koska molemmat on säilötty kuivattuna, mutta limainen ja mauton lipeäkala ei ole makunsa puolesta lähelläkään suolaturskaa.
Koska suolaturskaa ei saa Suomesta niin kokeilin tehdä sitä itse. Ohje on yksinkertainen, laitetaan turskafileet umpisuolaan kolmeksi päiväksi ja sen jälkeen vielä kuivataan harsoon käärittynä jääkaapissa pari viikkoa. Suolauksen jälkeen turskafileistä oli poistunut nestettä 30%. Fileet ovat olleet jääkapissa nyt 12 päivää ja nestettä on haihtunut vielä 10% lisää eli lopputuote on 40% kevyempi. Samalla kalan aromit ovat voimistuneet. Nyt jääkaappi tuoksuu kuin Välimerellinen kalatori hellepäivänä tai muutaman päivän pesemättömänä ollut alapää. Mitä mieltä olette, uskaltaako tuota turskaa syödä? Ohjeen mukaan pitää liottaa pari päivää jääkaapissa kuten ammattimaisesti tehty suolaturskakin.
https://www.thespruceeats.com/how-to-make-salt-cod-1327910
Kotitekoinen suolaturska
3
2148
Vastaukset
- Anonyymi
Ennen oli tönkkösuolattua muikkua ja nyt on keksitty tönkkösuolattu turska. Sitä pystyy suömään vasta kun on liotettu vedessä 2 viikkoa. Nam nam!
- Anonyymi
😋😍😋😍😋😍😋😍😋
😍 Nymfomaani -> https://ye.pe/finngirl21#18024870v
🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞
Testasin ensimmäisen erän, jota liotin pari vuorokautta ja tein niistä Brandade de Morue’ta ja friteerattuja turskapaloja. Kolme päivää merisuolassa ja pari päivää liottamista tekee turskasta miedosti suolatun joten suolaa piti hieman lisätä. Tönkkösuolattua olisi pitänyt liottaa kolme päivää ja siltikin olisi ollut suolaista. Joka tapauksessa kotitekoisessa suolaturskassa on oikea maku eli voimistunut kalan aromi ja hyvällä tavalla kuivempi rakenne.
Tein toisen erän hienoon merisuolaan kolmen päivän suolauksella ja kahden viikon kuivatuksella. Näistä tuli paljon suolaisempia ainakin siitä päätellen, että painoa hävisi enemmän, fileet ovat kovempia ja niiden pinnalla on suolakiteitä.
Brandade de Moruen resepti linkissä. Tämä oli maukasta, mutta seuraavalla kerralla en laita lainkaan perunaa ja kermaa vaan pelkän turskan, oliiviöljyn, valkosipulin, yrtit ja mausteet.
https://www.seriouseats.com/brandade-salt-cod-spread-recipe
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
En voi jutella kanssasi
tietenkään, mutta täällä voin sanoa sinulle, että se sinun hiljaisuutesi ja herkkyytesi eivät ole heikkoutta. Ne ovat ih395150Trump ja Vance murskasivat ja nolasivat Zelenskyn tiedotusvälineiden edessä Valkoisessa talossa.
Jopa oli uskomaton tilaisuus Valkoisessa talossa. Zelensky jäi täydelliseksi lehdellä soittelijaksi suhteessa Trumpiin j5181720Kokoomus haluaa hoitaa flussat yksityisellä, jotta säästettäisiin rahaa ja aikaa
Mies hakeutui Terveystalo Kamppiin flunssaoireiden takia helmikuisena sunnuntai-iltana. Diagnoosiksi kirjattiin influens771100Rakkaus ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee yhdessä TOTUUDEN kanssa.
Tajuatteko, että jotkut ihmiset pitävät siitä, kun toiset kaatuvat? He nauttivat siitä, kun toiset mokaavat tai käyttävä3591008- 77943
Anteeksi Pekka -vedätys
Apuna Ry:n somessa levinnyt Anteeksi Pakka -kampanja saa aina vaan kummallisempia piirteitä. ”Mä pyydän anteeksi. Mä53921- 59860
- 228814
Mikä on kaivattusi ärsyttävin piirre?
Mun kaivattu on erittäin vastahakoinen puhumaan itsestä. Kääntää puheenaiheen aina muuhun kun hänestä tulee puhetta.50803Päivi Ollila on tehnyt kunnallisvalituksen saadakseen pidettyä Tarja Pirkkalaisen virassa
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Päivi Ollila on tehnyt kunnallisvalituksen kaupungin johtamisjärjestelyiden muutokses58738