Tein uudenvuodenaaton pääruokana samaa mitä joulunakin eli baccala alla napoletanaa, jossa pääraaka-aineena on merten ilmakuivattu kinkku eli suolakuivattu turska. Tämä ruokalaji on satoja vuosia vanha perinteinen välimeren alueen kalaruoka. Liottin suolattua turskaa kolme vuorikautta vettä välillä vaihtaen jollon kuivahko kala imi itseensä vettä, lisäsi painoa ja tuli jälleen syömäkelpoiseksi. Tällainen turska on paljon parempaa kuin tuore tai parempaa kuin mikään muu kala.
Ruskistin oliiviöljyssä kilon verran jauhoissa kieritettyjä turskapaloja ja laitoin uunivuokaan, jonka päälle tein kastikkeen parista valkosipulinkynnestä oliiviöljyssä kuullotettuna, pari kourallista oliiveja, ruokalusikka kapriksia, pari tölkkiä hyvää tomaattimurskaa, persiljaa, oreganoa ja hieman chiliä. Puoli tuntia uunissa ja tarjoilu hyvän pastan ja parmesanraasteen kanssa. Paras kala-ateria ja muutenkin kaikkien aterioiden vertaulussa menee kärkikymmenikköön. Näin rahvaan ruuasta on tullut herrojen herkkua. Kannattaa kokeilla.
Tässä yksi resepti:
https://www.nonnabox.com/make-baccala-alla-napoletana/
Baccala alla Napoletana
5
280
Vastaukset
- Anonyymi
Tämä ilmakuivattu suolattu turska (ja muut sen sukuiset) taisi olla aikoinaan keskijalla viikinkien tärkein vientituote välimeren maihin. Asuin aikoinaan Genovassa ja siellä baccalà oli suuri sesonkiherkku.
- Anonyymi
Heh. Vaikka kala jää syömäti niin hyvältä kuulostaa. 😋
Muuten olen lähes kaikkiruokainen.
Tv TimmyH - Anonyymi
Voiko fisun korvata jollain muulla?
Tv TimmyH- Anonyymi
Mieleen tuli esim leivitetyt possun noisetit?
Tv TimmyH
- Anonyymi
😋😍😋😍😋😍😋😍😋
🍒 Tyttö, jolla on hellä kieli ja huulet -> https://cum4.fun/?/fi018192491lz
🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 467465
- 324108
- 573635
- 503150
- 172826
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons522386- 532327
- 432278
- 372268
- 162256